Delphi > Obecné

Instalace D2006 A DXE2 na jedné stanici

(1/2) > >>

JK:
Dobrý den,
mám dotaz ohledně instalace Delphi XE2. Potřebuji je nainstalovat na pc, kde už běží Turbo Delphi 2006 s dbf klientem Firebird. Nebudou se tyto dvě prostředí navzájem ovlivňovat? Operační systém je WinXP.

Jde o to, že máme nějaké staré projekty, a pokud bude zapotřebí nějaká rychlá dodělávka či jiná úprava, tak aby D2006 běžela bez problémů.

S Pozdravem JK.

leonell:
Zkušenosti máme s kombinacemi  D2007 + XE + XE2. Problém se samotnou instalací Delphi určitě není.
S čím může být problém, jsou instalátory komponent třetích stran. Tam obecná rada není, protože se to chová různě.
Osobně bych zvážil dát ty XPčka na VMWARE, kde budeš mít 100% jistotu a ještě pár výhod navíc, například že jako hlavní systém budeš moci mít 64bit Windows 7 atd.

JK:
Díky za zkušenost. Na stanici dát VmWare nemůžu, to by mi ve firmě nepovolili. Proto nejdříve zjišťuji co a jak. Z cizích komponent používám akorát ZipMaster. Doufám že pod XE2 bude taky fungovat...

JK

leonell:
Podle tohoto by neměl být problém, protože si to instaluješ ručně:
This means you must use the Delphi IDE to compile and register ZipMaster package in the I.D.E. – see ReadMe.Txt

Zda je verze pro XE2 netuším. V jednom souboru je napsáno: Delphi 4 a výš, v druhém pak vyjmenovány verze 4,5,6,7.
Poslední verze je z května tak bych byl mírným optimistou :)

Radek Červinka:

--- Citace: leonell  13-06-2012, 08:19:56 --- ještě pár výhod navíc, například že jako hlavní systém budeš moci mít 64bit Windows 7 atd.

--- Konce citace ---

No já mám jako hlavní systém Windows 7 64bit a mám nainstalované Delphi 5, Delphi 2007, Delphi XE, Delphi XE2 a další.
Jen pro Delphi 2007 jsem musel nainstalovat patch, který opravuje ladění na 64bit. Psal jsem o něm na delphi.cz.

V čem je podle tebe problém?

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi