Autor Téma: Ve VCL je ... Jak na to ve FireMonkey?  (Přečteno 2450 krát)

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1429
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Ve VCL je ... Jak na to ve FireMonkey?
« kdy: 15-06-2012, 12:57:41 »
Tohle myslím bude dost potřebné téma. Aspoň pro mě. Pro zahřátí jednu drobnost s ovládáním, na kterou jsem teď při prvním pokusu s FM narazil:

Jak ve FireMonkey pracovat s akcelerátory?

Pokud ve VCL vytvořím tlačítko s Caption '&Ahoj', tak se to zobrazí jako "Ahoj' a toto tlačítko reaguje na:
- kliknutí myší
- ENTER, pokud je na tlačítku focus
- mezeru, pokud je na tlačítku focus
- ALT+A
- A, pokud není focus na editu nebo podobném elementu.

Pokud totéž tlačítko udělám ve FireMonkey, tak se zobrazí jako "&Ahoj" a reaguje na:
- kliknutí myší
- ENTER, pokud a) je na tlačítku focus a žádné tlačítko nemá Default = True, nebo b) má tlačítko Default = True
- mezeru, pokud má tlačítko focus.

Chtěl bych dosáhnout toho, aby tlačítko reagovalo na ENTER tak, jak je zvykem (tzn. Default se neuplatní, pokud mám focusované nějaké tlačítko), a na akcelerátory (aspoň ALT+A, když už ne jenom A). Obojí je pro moje uživatele poměrně zásadní věc.