Autor Téma: Zničenie objektu  (Přečteno 6037 krát)

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 574
  • Karma: 25
Re:Zničenie objektu
« Odpověď #15 kdy: 21-06-2012, 09:12:16 »
Jo, ale vždy máš možnost nastavit jeden na nil, což provede snížení počtu. Ale jak říkám, neví se zda a kdy se do dostane do kompilátoru a jazyka.

Pokud A ukazuje na B a B zpátky, tak nastavením B na nil se myslím moc nevyřeší, protože ten objekt je pořád referencovaný z A. A pokud něco spoléhá na to, že někdo bude objekty nastavovat na nil, tak to má jenom malou výhodu oproti klasickému uvolňování přes free.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2285
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Zničenie objektu
« Odpověď #16 kdy: 21-06-2012, 09:35:26 »

Pokud A ukazuje na B a B zpátky, tak nastavením B na nil se myslím moc nevyřeší, protože ten objekt je pořád referencovaný z A. A pokud něco spoléhá na to, že někdo bude objekty nastavovat na nil, tak to má jenom malou výhodu oproti klasickému uvolňování přes free.

Čistě hypoteticky by tam mohla být jazyková konstrukce určující takovou volnou vazbu. Já vám v tomto okamžiku říct více nemohu, nic není jisté.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1412
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Zničenie objektu
« Odpověď #17 kdy: 21-06-2012, 10:07:40 »
Abych řekl pravdu, doufám, že tohle do Delphi nakonec nepřijde. U stringů reference-counting funguje docela dobře (i když FasMM_FullDebugMode si myslí něco jiného), ale u interfaců na to dost nadávám, kdykoliv s nimi musím pracovat.