Autor Téma: REPORTY kDelphi 2005  (Přečteno 2161 krát)

mikro

  • Host
REPORTY kDelphi 2005
« kdy: 19-04-2005, 15:53:00 »
Zdravim Vas, mam taku otazocku, zacinam rozmyslat nad nejakou aplikaciou nad MSSQL a mam Delphi 2005 Enterprise. Viem, kazdy hned povie, ze ked novy projekt tak .NET, ale aj tak by som rad vyuzil WIN32. Otazocka teda je, aky typ reportu vyuzit, kedze v reportoch budem potrebovat scitavat, delit, porovnavat....proste nejaka ta matematika. Delphi 2005 ma Crystal Report, ktory aj pekne exportne do officu alebo htm avsak, ten ide iba pokial vytvaram aplikaciu nad .NET a mam taky dojem, ze ide len o Trial verziu. Dalej je tam Rave report, ktory sice ako tak funguje, ale neviem v nom spocitavat....a nemadobry export do inych formatov. Co teda pouzit?

Dikes moc za kazdu pomoc

zajoch

  • Host
REPORTY kDelphi 2005
« Odpověď #1 kdy: 20-04-2005, 09:54:00 »
Můžeš použít QuickReport www.qusoft.com je dost jednoduchej a navíc se s ním velice dobře pracuje protože se tváří jako komponenta takže ho můžeš klidně používat přímo v kódu - QReport1.QRLabel1.caption:=IntToStr(vokurku+hrusky);
Pro strší verze je free, pro 2005 je zatím jen za peníze, ale použít ten z D7 sem nezkoušel možná by se nechal přemluvit.
Placený verze umí dokonce i exporty do pdf, doc a podobně, ale třeba u PDF je to bez češtiny, ale to dělaj snad všichni - ještě sem nenašel report, kterej by mi udělal PDFko česky.

mikro

  • Host
REPORTY kDelphi 2005
« Odpověď #2 kdy: 20-04-2005, 11:03:00 »
Dik za tip, presne take nieco by som potreboval, ale aby to bolo free :)

mikro

  • Host
REPORTY kDelphi 2005
« Odpověď #3 kdy: 20-04-2005, 15:53:00 »
nenasiel sa niekto, kto instaloval tuto komponentu pod D2005?

zajoch

  • Host
REPORTY kDelphi 2005
« Odpověď #4 kdy: 21-04-2005, 10:38:00 »
Ja sem instaloval PRO verzi - je to udelany proste klik a je to, teda skoro, mam pocit ze sem tam pak jeste neco hledal a ladil, ale bohužel si to už nepamatuju.