Autor Téma: "inteligentne vyhladavanie (ciselnik)"  (Přečteno 902 krát)

Revucan

  • Host
"inteligentne vyhladavanie (ciselnik)"
« kdy: 03-04-2007, 11:59:59 »
chcel by som vas poziadat o nejaky zdrojak, na vyhladavanie nazvoslovia z databazy,...uvediem priklad,...

peter novy
peter velky
peter maly
jan maly
anton stary
""
chcem dohladat napr.len "petrov",...al. len "malych" a to tak, ze zadam napr. "p",...
a dostanem ponuku len peter,...ked napisem pismeno "m", dostanem ponuku len maly

Nemam skusenosti s deplhi,...

staci mi aj jednoduchy priklad,...len nech je kompletny, tzn. ze ked ho stustim pod delphi bude bezat. dik.

V.

JanFiala

  • Host
"inteligentne vyhladavanie (ciselnik)"
« Odpověď #1 kdy: 03-04-2007, 12:07:00 »
Jak jsou data v tom ciselniku ulozena?
Pomoci funkce POS() zjistis, jestli je zadany retezec obsazen v retezci, ktery potrebujes.
Pokud je to databaze, tak pouzij SQL prikaz a konstrukci:

Select ... from tabulka where jmeno like '%al%'

Revucan

  • Host
"inteligentne vyhladavanie (ciselnik)"
« Odpověď #2 kdy: 03-04-2007, 12:28:00 »
nemozes poslat nejaky jednoduchy priklad,...aby mi to bezalo pod mojou instalacoiu???
dik.

V.

Revucan

  • Host
"inteligentne vyhladavanie (ciselnik)"
« Odpověď #3 kdy: 03-04-2007, 12:28:59 »
ps.: je to databaza SQL

JanFiala

  • Host
"inteligentne vyhladavanie (ciselnik)"
« Odpověď #4 kdy: 03-04-2007, 12:36:00 »
Databaze SQL jaka? Na pristup k databazi pouzivas jake komponenty?

Jak chces napsat priklad aby bezel pod tvou instalaci? A to nemluvim ani o takovych vecech, jako je jmeno tabulky, jmena poli v tabulce, ...
Fakt je na tvuj monitor spatne videt.

Pouzijes nejakou Query komonenty TQuery, TAdQuery, ...
Do prikazu napises:

'select jmeno from tabulka where jmeno like ' + QuotedStr('%' + retezec + '%');

jmeno, tabulka, retezec si nahraz za sve hodnoty
Vysledek pouzijes v nejakem dbComboBoxu nebo v cem to mas delane