Autor Téma: Ako na ShellExecute?  (Přečteno 2139 krát)

martel

  • Host
Ako na ShellExecute?
« kdy: 19-04-2005, 16:50:00 »
Zdravim vsetkych dobrych ludi!:)

  Sparvil som program, nieco ako HTML Eitor, a chcel by som este dorobit
PreView, ale mam s tym mensie problemy. Chcem aby sa my otvoril Internet
Explorer a nacital my stranku, ktoru mam v mojom programe. Pocul som,ze sa
to da cez ShellExecute, ale nevedel som presne ako na to. Vedel by my
niekto napisat priklad na ShellExecute? Co znamenaju parametre v ShellExecute?

Prajem prijemny zvysok dna!:)

JiVi

  • Host
Ako na ShellExecute?
« Odpověď #1 kdy: 19-04-2005, 16:54:00 »


function ExecuteFile(const FileName, Params, DefaultDir: string;ShowCmd:

Integer): THandle;

var

  zFileName, zParams, zDir: array[0..79] of Char;

begin

  Result := ShellExecute(0, nil,

  StrPCopy(zFileName, FileName), StrPCopy(zParams, Params),

  StrPCopy(zDir, DefaultDir), ShowCmd);

end;

Jirka Virt


JiVi

  • Host
Ako na ShellExecute?
« Odpověď #2 kdy: 19-04-2005, 16:55:59 »
jeste . .

function ExecuteFile(const FileName, Params, DefaultDir: string;ShowCmd:

Integer): THandle;

var

  zFileName, zParams, zDir: array[0..Max_Path] of Char;

begin

  Result := ShellExecute(0, nil,

  StrPCopy(zFileName, FileName), StrPCopy(zParams, Params),

  StrPCopy(zDir, DefaultDir), ShowCmd);

end;

misto 79 ma byt MAX_PATH

Jirka Virt


JanFiala

  • Host
Ako na ShellExecute?
« Odpověď #3 kdy: 19-04-2005, 17:32:00 »
Zjednodusene:

s := 'http://wwww.zive.cz';
Shellexecute(0, 'Open', PChar(s), nil, nil, SW_ShowNormal);

Rasto-X

  • Host
Ako na ShellExecute?
« Odpověď #4 kdy: 20-04-2005, 11:58:00 »
S tym Shellexecute este taka poznamka,ak chces otvorit lokalny subor treba pouzit konvenciu:
s := 'file:C:/XXX/XXXX.html';
Shellexecute(0, 'Open', PChar(s), nil, nil, SW_ShowNormal);
ale treba si tiez uvedomit ze otvarat sa bude len s tym programom ktory je asociovany k  danej pripone cize ak bude txt otvori sa poznamkovy blok,ak bude html otvori sa defaultny prehliadac.AK chces otvarat vyhradne len explorer musis ho fyzicky spustit s parametrom nazvu suboru...ale kedze explorer su vlastne zaroven aj zcasti vsetky systemove okna mozna to ide aj inak....

Este je jedna moznost ako to spravit bez volania priameho volania nejakej funkcie a to je pouzitim naseho stareho znameho ActionListu....