V zásade chápem, len som zvedavý.
.. k ucelu embedded DBMS je SQL Server Compact)..
SQL Server Compact, som skúšal ešte na Windows CE. Zrejme to bolo ešte pred prvým ajFónom a o Androide netušil ani jeho tvorca.
Pôvodne malo ísť o datovú kompatibilitu: telefón a PC. Aj to trochu fungovalo. Cez nejaký drôt som do telefónu posielal programy (C, aj VisualBasic). A tiež dáta. Asi ešte "netiekli" info cez USB, lebo to príšerne lepilo..
Celkove strašné trápenie..
Potom po rokoch, mal byť Compact už len pre PC. Tak som dúfal, že to bude to pravé. Mal som appku, čo jej bolo jedno na akú db sa cez ADO napojí. Vrátane serverov. Napr. Oracle, MySQL, SQL Server, či IBM DB2, InerBase, alebo SQL Anywhere.
Vlastne ešte som tú appku, nezahodil. Stačí napísať správny connection string. A mať oledb driver. Voľakedy si všetci považovali za povinnosť, že ho k svojej db pridajú.
A potom len písať SQL príkazy. Tak som všetko nejak základne testoval. Zrovna len PostgreSQL nie. Nejaká náhoda.
Späť ku
Compact: Pár dní som živil nádej, že mám, čo som hľadal. Keď som sa v testoch posunul ďalej, na prvú zaujímavejšiu úroveň, začali problémy.. Jeden za druhým.
Myslím, že MS
Compacta killnul už pred pár rokmi. Minimálne ho nerozvíja a nepropaguje.
Neverím, že s tým niekto niečo reálne v praxi robí. Ak máte link na takého hrdinu, sem s ním..
Teraz by som sa už neodvážil použiť
SQL Server Compact ani na hranie..
Mimochodom podobné to bolo s Windows CE 2.1 až 6.5 (tuším to sú správne čísla. Zrejme som robil s 3.0 a 3.1).
Všetko zarezali, potom obnovili, zase zarezali a tak dokola.
Ak človek robil kúsok viac než len demá, stále narážal na problémy.. Spústu problémov.
A názvy všetkého menili tak od gruntu, že človek po mesiaci netušil, čo s čím je ešte kompatibilné.
Dosť tragédia.. Nečudo, že Windows CE zahynulo. Od 6.5-ky som WinCE nesledoval už ani okrajovo.
Okrem iného prišliel M$ s nápadom smartfónov príliš skoro. HW v začiatkoch jednoducho fyzicky nestíhal. Rádovo..