Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Linux server multithread daemon
« Poslední příspěvek od Andy kdy Dnes v 19:04:19 »
Ahoj,
zkousim si napsat demona pro linux server, pouzil jsem jako zaklad https://github.com/paolo-rossi/linux-daemon
a jako jeden Thread to funguje vyborne, problem je ze tam mam dalsi Thread s websocket ktery taha data v realnem case.
kdyz pouziju v hlavnim okne jednoduche
Kód: [Vybrat]
    while running do
    begin
      Sleep(5000);
    end;
tak mi to blokuje Thread s websocketem
tak jsem pouzil
Kód: [Vybrat]
    while running do
    begin
      CheckSynchronize;
    end;
coz funguje, websocket taha data v realnem case, ale problem je ze i kdyz vypnu websocket (nevytvorim zadny thread) tak mi to zere 100%CPU

Setkal se s tim nekdo? Da se s tim neco delat aby ty vlakna nejak bezely soubezne a necekali jeden na druheho? nebo toho od konsolove aplikace chci moc?
2
Obecné / Re:Delphi 10.4.2 a IniFiles
« Poslední příspěvek od Jan Fiala kdy Dnes v 14:09:34 »
Zajimave, mezi 10.4.2 a 10.3.3 je jedina zmena v inifiles podpora ReadInt64 a WriteInt64.
Zmeny ohledne section jsou v drivejsich verzi (konkretne 10.2 byl implementovan hashlist), vsechno je mozne, ale nenasel jsem jediny report ohledne EraseSection , coz bych za 2+ roky ocekaval.

Je mozné, že to bylo změněno dřív, 10.3 jsem skoro přeskočil. Zaregistroval jsem to až teď.
Co se týká EraseSection(), stává se mi to u větších INI souborů (asi 40kB) a většího množství zápisu najednou, kdy třeba po uložení parametrů přepisuju skoro celý obsah INI souboru (několik sekcí) a chtěl jsem mít nějaké sekce slušně seřazené, takže jsem je při zápisu smáznul a zapisem vytvořil znovu.
TFastIniFile, který je koncipovaný podobně jako TMemIniFile má metodu ClearSection(), která jen vyprázdní sekci bez jejího rušení a zatím to vypadá že tohle problémy nedělá.

Spíš jsem to bral jen jako informaci pro ostatní, pokud by měli nápad ukládat do ini něco jiného než se čeká.
3
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 13:30:16 »

Tak som si ich zoradil podľa dátumu a inštalovali sa v poradí
Patch 5 - 4 - 6
To viem iba podľa zobrazených readme.txt. Ostatné mi ani nezobrazil.
.
5 RAD Studio 10.4.2 General Patch
This patch addresses a number of issues in RAD Studio 10.4.2, pertaining primarily to debugging and LSP issues, for both Delphi and C++.
.
4 Delphi 10.4.2 Compiler Patch
This patch addresses a few performance and memory issues in the Delphi compiler in 10.4.2, also affecting Code Insight (DelphiLSP.)
.
6 Delphi 10.4.2 RTL Patch
This patch addresses an issue with exception handling in 10.4.2.
It complements the RAD Studio 10.4.2 General Patch. Installing this patch is recommended for all Delphi 10.4.2 customers.













4
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy Dnes v 13:19:55 »
Citace
Naopak, updaty byvaji casto inkrementalni a aplikuji se zpravidla chronologicky
Tak prečo nie sú číslované?
Všimni si, že v jeden deň boli vydané 2. Ktovie, v akom poradí ku mne dorazili.
Skúsim ich znovu inštalovať.

Kazdy opravoval jine soubory, na poradi nezalezi. Rozdelene to bylo myslim protoze C   Builder dostal misto jednoho jiny.
5
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 13:14:08 »
Citace
Naopak, updaty byvaji casto inkrementalni a aplikuji se zpravidla chronologicky
Tak prečo nie sú číslované?
Všimni si, že v jeden deň boli vydané 2. Ktovie, v akom poradí ku mne dorazili.
Skúsim ich znovu inštalovať.
6
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 13:11:00 »

To mi je jasné. Ale ja som nikde nesiahal. Do cudzích vecí zásadne nezasahujem!!!

Už som zistil kde to viazne. Je to TDBPlanner.ItemSource.Activate := True;
Pokiaľ je DataSet neaktívny, nie je čo zobraziť, tak to zbehne. Ináč nie.
7
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 13:08:37 »
Žeby som mal niečo s Delphi? Ja som najprv inštaloval Patch 3 a až potom 2. Nevidel som číslovanie. To by snáď nemalo vadiť.
Naopak, updaty byvaji casto inkrementalni a aplikuji se zpravidla chronologicky
8
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 13:06:41 »
Lenže ja som tam s kódom nič nerobil!
Dojebat muzes nejen vlastni kod ;)
9
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 12:22:57 »
Čert to zober. Už môžem krokovať. Nič som neurobil. Možno niečo zistím.
10
Obecné / Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 12:13:31 »
Žeby som mal niečo s Delphi? Ja som najprv inštaloval Patch 3 a až potom 2. Nevidel som číslovanie. To by snáď nemalo vadiť.
Stran: [1] 2 3 ... 10