Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:muj clanek o Perplexity, integraci AI do Delphi IDE a další
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 02-02-2026, 09:40:23 »
Protoze Perplexity na ten jejich test aspon u mne odpovedelo not found.
2
Obecné / Re:muj clanek o Perplexity, integraci AI do Delphi IDE a další
« Poslední příspěvek od soko.ban kdy 01-02-2026, 14:47:03 »
Proč se vyhnout tlačítku Test? 🤔
3
Obecné / Re:Github ? alebo ako na "verejný" projekt?
« Poslední příspěvek od miroB kdy 03-01-2026, 23:02:05 »
Ale v com je  presne problem?

Prihlasis sa na GitHub, vytvoris repo a vsetko pushnes. Alebo chces robit aj Releasy, CI/CD a tak?

Licenciu bud MIT alebo GNU GPLv3  -- pozri rozdiely na https://choosealicense.com/
Hmm, možno sa mi len nechce samému.
Možno niekto kto zbesilo programuje a potrebuje sa hrabať v kódoch, by niečo podobné ocenil.
Prikladám vzorový obrázok.
4
Obecné / Re:Dynamické data v záznamu
« Poslední příspěvek od miroB kdy 03-01-2026, 22:48:43 »
Dobrý den,
poradí někdo, jak načítat XML data z databázového záznamu a dynamicky k vyzvářet GUI pro zápis?
Základ dat je klasický fixní seznam položek, ale část se jich mění a ideální by bylo ke každému XML páru vytvořit GUI pro editaci.

Za nasměrování děkuji.
Ak nestačí LLM (AI), tak by to asi chcelo podrobnejší popis.
Samozrejme AI ti zrejme vytvorí "manuálne" Copy/Paste forms.
Ale ak to dobre popíšeš tak ti pripraví program v Delphi, ktorí to spraví "dynamickejšie"
6
Obecné / Re:Github ? alebo ako na "verejný" projekt?
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 25-12-2025, 16:27:54 »
Ale v com je  presne problem?

Prihlasis sa na GitHub, vytvoris repo a vsetko pushnes. Alebo chces robit aj Releasy, CI/CD a tak?

Licenciu bud MIT alebo GNU GPLv3  -- pozri rozdiely na https://choosealicense.com/
7
Obecné / Re:Slevy a akce
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 18-12-2025, 10:56:44 »
Do 31.12
Professional Edice RAD Studia 13, Delphi 13 a C++Builderu 13
     ●    30% sleva
 Enterprise a Architect Edice RAD Studia 13, Delphi 13 a C++Builderu 13
      ●    35% sleva
8
Obecné / Dynamické data v záznamu
« Poslední příspěvek od Vejrous kdy 17-12-2025, 22:06:16 »
Dobrý den,
poradí někdo, jak načítat XML data z databázového záznamu a dynamicky k vyzvářet GUI pro zápis?
Základ dat je klasický fixní seznam položek, ale část se jich mění a ideální by bylo ke každému XML páru vytvořit GUI pro editaci.

Za nasměrování děkuji.
9
Obecné / Github ? alebo ako na "verejný" projekt?
« Poslední příspěvek od miroB kdy 15-12-2025, 10:54:26 »
Ahoj, hľadám riešenie do budúcnosti. Mám skvelý vyhľadávací a súčasne aj archivačný program pre Delphi (.pas a .dfm ) súbory.
Prípadne aj iné. Naprosto žiadny program pre vyhľadávanie v pas súboroch nefungoval dosť dobre. Windows Explorer vôbec. Tých iných bolo aspoň 5.
Mám teda vlastné riešenie na báze SQLite a SQL príkazov. Je to úplný ideál - rýchle, filtre poskladáte až do úplných nezmyslov, bezhranične konfigurovateľné a rozširovateľné. Pracuje cez všetky disky ktoré si nastavíte.
Funguje roky, bleskove a presne.
Už mám aj mnohé praktické nápady na vylepšenie, ale pre mňa samého je to až hriech zdržovať sa vylepšovaním, aj keď to by už bol hotový sen!
Nevedel by tu niekto ako na Github a licencie (free) a celé to okolo?
Miro
PS prípadne píšte aj na mail, lebo sem v poslednej dobe nechodievam často
Niekedy od budúceho roka?
10
Obecné / Re:Kdyby chtel nekdo praci u nas ve firme jako MSSQL dev
« Poslední příspěvek od Marek Weyda kdy 05-12-2025, 09:14:13 »
Omlouvam se,
ale radeji hledam pres jine kanaly nez HR :-)

Tak to se Ti Radku nedivím. Já naštěstí už léta nemusel řešit hledání práce, ale co si pamatuji z minulosti a podle mě je to pořád stejné, tak HR rovná se něco podobného jako realitní makléři. Kvůli tučné provizi se snaží přeprodat i to, co vůbec hodnotu nemá, prezentují to jako něco super a mimořádného a pak to akorát způsobí zklamání jak na straně prodávajícího, tak na straně kupujícího. Prostě HR člověk se to tam snaží narvat, stejně jako realitní makléř prodat. A jde mu hlavně, aby se to povedlo a shrábnul provizi. A jak to bude dále, to neřeší. Bohužel nikoho schopného přes MSSQL Ti doporučit nemohu, já sám bych do firmy někoho takového potřeboval, ale už jsem to vzdal a několik let si to raději dělám sám a funguje to tedy, ale někdy si člověk říká, že pro mě i pro firmu by byla dobrá větší zastupitelnost jednotlivých lidí. Ale s tím nic nenaděláme, to je pořád stejné, i teď v době AI. Tak držím palce.
Stran: [1] 2 3 ... 10