Poslední příspěvky

Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Mobilní vývoj / Re:Služba na pozadí pro aktivaci voláním ze serveru
« Poslední příspěvek od tomak586 kdy Dnes v 12:50:11 »
Ja jsem dělal aplikaci která používa iBeacons (majáčky) a občas majitel obchodu chtěl poslat nějaké reklamní sdělení.

A vyřešil jsem to takto. Na adroidu udělaš background aplikaci pomocí android service. A ve vlákně se dotazuji na server pomoci TidHTTP get (INDY) kde dostanu zpět nejaky JSON a ten vyhodnotím a pošlu push notifikaci. Příkladů najděš spousty třeba na SO.

Ale pro apple to byl vyrazně větší oříšek.
Pro pochopení background modu
https://www.delphiworlds.com/2016/05/allowing-ios-app-run-background/

A ji si vybral mod fetch a pouzil toto reseni.
https://www.delphiworlds.com/2016/06/performing-background-fetches-ios/

Na iOS 11 se zdalo ze toto řešení přastalo fungovat. Ale funguje. Jenom trochu jinak.
https://forums.developer.apple.com/thread/92241 viz tato diskuze, hlavne ke konci. Událost fetch je voláná podle čtnosti používání aplikace. Mě se po prvé tak stalo po více než dni. Po te jsem se snažil aplikaci využívat často a Udalost fetch se prováděla i každé 3 min.

12
Obecné / Re:Vazby DLL v Balíčku
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy Dnes v 12:35:28 »
Zkus pohledat SysInternals, dnes to sice patří pod Microsoft, ale pod tím názvem také něco najdeš. Je tam takový monitor, který u spuštěného procesu ukazuje všechny vazby na dll atd.
K.
13
FireDAC / Re:BatchMove niečo ako UDF
« Poslední příspěvek od JaroB kdy Dnes v 12:22:00 »
Potřebujete zobrazení datumu na časové ose v lidsky čitelném formátu nebo potřebujete vyčíslení časového úseku (který teprve bude nebo už minul k nějakému myšlenému datumu)?

Tohle asi funguje správně, jsme na časové ose

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   ShowMessage(DateTimeToStr(2246.258954)); // 23.2.1906 6:12:53
  2.   ShowMessage(DateTimeToStr(-2246.258954)); // 5.11.1893 6:12:53

Tohle je ale jen plynutí času neuměle naznačené

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. const
  2.   ph = 24;
  3.   phm = 24 * 60;
  4.   phms = 24 * 60 * 60;
  5. var
  6.   AYear, AMonth, ADay, AHour, AMinute, ASecond, Ams: Word;
  7.   D: Double;
  8.   s: string;
  9. begin
  10.   D := -2246.258954; // jen representuje časový úsek
  11.   s := 'úsek ';
  12.   if D < 0 then s := s + 'před ';
  13.   D := Abs(D);
  14.   AYear := Trunc(D / 365); D := D - 365 * Trunc(D / 365);
  15.   AMonth := Trunc(D / 30); D := D - 30 * Trunc(D / 30);
  16.   ADay := Trunc(D); D := Frac(D);
  17.   AHour := Trunc(D * ph); D := D - Trunc(D * ph) / ph;
  18.   AMinute := Trunc(D * phm); D := D - Trunc(D * phm) / phm;
  19.   ASecond := Trunc(D * phms); D := D - Trunc(D * phms) / phms;
  20.   Ams := Trunc(D * phms * 1000);
  21.   ShowMessage(
  22.     s +
  23.     IntToStr(AYear) + 'roků ' +
  24.     IntToStr(AMonth) + 'měsíců ' +
  25.     IntToStr(ADay) + 'dnů ' +
  26.     IntToStr(AHour) + 'hodin ' +
  27.     IntToStr(AMinute) + 'minut ' +
  28.     IntToStr(ASecond) + 'sec '
  29.   );
  30.   //zapsatelný jako úsek
  31.   ShowMessage(Format(s + '%.2d r %.2d m %.2d d %.2d:%.2d:%.2d', [AYear, AMonth, ADay, AHour, AMinute, ASecond]));

Záleží na interpretaci, co to číslo znamená.
14
Obecné / Re:Vazby DLL v Balíčku
« Poslední příspěvek od raul kdy Dnes v 11:55:31 »
To fakt nedam, je to pres 10let. Nicmene zkus pohledat nejaky filesystem monitor.
15
Obecné / Re:Vazby DLL v Balíčku
« Poslední příspěvek od xnukes kdy Dnes v 11:51:55 »
Kdysi davno jsem to resil pres hook fs, byla na to utilitka a bylo z ni videt, co apka chce otevirat za soubory. Je to ale leta.

asi by jsi to nenasel vid ? :D nasel sem cosi takoveho ale to asi ono nebude

http://www.delphibasics.info/home/delphibasicssnippets/magicapihook

16
Obecné / Re:Vazby DLL v Balíčku
« Poslední příspěvek od raul kdy Dnes v 11:15:48 »
Kdysi davno jsem to resil pres hook fs, byla na to utilitka a bylo z ni videt, co apka chce otevirat za soubory. Je to ale leta.
17
FireDAC / Re:BatchMove niečo ako UDF
« Poslední příspěvek od miroB kdy Dnes v 10:34:43 »
Tak ja neviem, nikto tu nehovorí o tom, že matematika DateTime, alebo Time, vrátane záporných hodnôt Time nie je správna. Ani o tom, že by mi nevyhovovala, ak by bola riadne a do dôsledkov podporovaná.
Dokonca moja prvá verzia importu používala Time s tým, že mínus sa vopred odtrhol, aby konverzia prebehla. Potom som to prenásobil -1 a bolo. Problémy nastali až potom.
1. Interpretácia v dbaware nie je podporovaná /VEĽMI ZLÉ: To je to, čo určite nechcem nahrádazať/
2. Ak by sa takýto nepodporovaný formát použil vo výpočtoch, nebol by garantovaný výsledok (skrytá zmena - na + .. To minimálne, môžu byť aj horšie veci. Dúfam je všetkým jasné, čo znamená v programovaní nedefinované chovanie) . Takže počas celého života premennej by som ju musel každú sekundu strážiť či je v poriadku.
3. A hlavne som už s tou verziou pracoval a bolo to len ZLE v praktickom využití.
AJ PRETO SOM UŽ V POVODNOM DOTAZE TÚTO MOŽNOSŤ VYLÚČIL.
Pýtal som sa teda na iné konkrétne riešenie problému.
To nie je dosť jasné?

Ale nedbám, dal by som sa presvedčiť, keby mi to ponúkané riešenie prinieslo výhody.
Presviedčaš ma tu o niečom, čo som už dávno vedel. Lenže to v praxi nefunguje a ani nebude. Teda bez toho, že by mi to pridalo kopu starostí. A k tomu navyše neistotu.
Ak to ponechám ako typ Time, nikdy nebudem mať garantované, či sa mínus v pozadí pri opakovaných výpočtoch nezmení na plus.
Ak by som to celé riešil po svojom ako double, tak som si vytvoril vlastný datový typ a môžem si to celé programovať ako nový systém sám..
V totmo si vážim Delfína, povie zhruba:
dalo by sa to lepšie radšej takto. Ale ak chceš nedbám a ukážem ti aj cestu, ktorou chceš ísť ty.
Obaja ste v programovaní vzdelaní, máte skúsenosti. Lenže Delfínov prístup si vážim.

A čo je najlepšie. Požadované riešenie som našiel. Vďaka obyčajnej Stanovej poznámke. Už som ho zverejnil vyššie.
18
Obecné / Vazby DLL v Balíčku
« Poslední příspěvek od xnukes kdy Dnes v 10:18:25 »
Zdravíčko,

chci se jen optat zdali neexistuje nějáká utilitka či prográmek, který mi ukáže veškeré vazby v balíčku kde se načítají DLL soubory použité v balíku. Mám komponentu která má hodně vazeb a nechce se nainstalovat protože chybí nějáký modul a já za boha nemůžu přijít na to který to je.

Řešil jsem to i s mastrem Delfínem a ještě jsme na to nepřišly ... :)

Děkuji :)
19
Obecné / Re:log o pripojeni k FTP server
« Poslední příspěvek od Kony kdy Dnes v 09:13:53 »
pouzivam Indy a potrebuji logovat klienta, protoze potrebuji zjistit kde je chyba, pri zmene adresare mi to vyhodi chybu, ze nelze zmenit adresar, prava na serveru mam. Nechapu proc to nejde
20
FireDAC / Re:BatchMove niečo ako UDF
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 09:00:04 »
V tomto prípade pf1957 pravdu nemá.
Prečo by inak tejto témy (záporného času v DateTime), boli plné fóra?
Protoze je spousta lidi, kteri michaji jablka s hruskama a nejsou schopni pracovat s pomerne inteligentni formou kodovani casu, ktera ho vyjadruje jako pocet dni.
Programator vetsinou umi ocenit, ze pri vypoctech muze pouzit jeden datovy typ pro operace s kalendarnim i relativnim casem.
Samozrejme, ze lze zakodovat zaporny cas vyjadreny v poctech dnu v intervalu -1..0 napr. 20180821T060000 - 20180921T120000 = -1/4 dne

Co nelze, je interpretovat to jako kalendarni datum, kdyz jim neni. A i v tom odkazovanem navodu k excelu krome nejakeho exotickeho posouvani roku uvadeji jasny navod, jak hodnotu vyrenderovat, coz jsem udelal. Ostatne myslence oddeleni prezentace hodnot navenek, ktera se objevuje v ruznych MVC patternech, uz jsou desitky let

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10