Poslední příspěvky

Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
MS SQL / Re:Dalsi kulturni shock
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 15-08-2018, 20:42:00 »
A vis, jak u viceradkoveho prikazu funguje funkce Update(<column>)? To jenom rekne, ze v SET xxx=yyy klauzuli je xxx=<column> a ty musis traverzovat pres INSERTED, abys zjistil, kde se co stalo? BOL je v tomto pripade skoro k h*vnu

Netusim jak u novych verzi (naposled jsem delal solidni praci s SQL Server 2014), ale mam obavu ze ano.
22
MS SQL / Re:Dalsi kulturni shock
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 15-08-2018, 20:26:06 »
No jo, triggery jsou v SQL Serveru per SQL command.
A vis, jak u viceradkoveho prikazu funguje funkce Update(<column>)? To jenom rekne, ze v SET xxx=yyy klauzuli je xxx=<column> a ty musis traverzovat pres INSERTED, abys zjistil, kde se co stalo? BOL je v tomto pripade skoro k h*vnu
23
MS SQL / Re:Dalsi kulturni shock
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 15-08-2018, 20:21:52 »
;D ;D ;D

No jo, triggery jsou v SQL Serveru per SQL command.
24
MS SQL / Dalsi kulturni shock
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 15-08-2018, 20:16:47 »
 >:(

Jako by nestacilo, ze ten shit nema before trigger:

This is the probably the most common misunderstanding about triggers in Transact SQL.  Frequently, there is a belief that triggers fire "one record at a time"; however, this is not the case with T-SQL.

25
Obecné / Re:detekce konzole vs win32 app
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 15-08-2018, 19:48:40 »
A proc ho nema delfin rad? Nektere veci jsou tam prehlednejsi nez v helpu - treba myslim formatovani numberickych hodnot, co si pamatuji.

Protoze je delphibasics zastaraly (bez aktualizaci) a varovani typu, napr. pro Exit jsou nesmysl:

Warning: use with caution - jumping is a concept at odds with structured coding - it makes code maintenance difficult.

Nasel bych mnohem vic...
26
Obecné / Re:Volání TForm v Threadu
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 15-08-2018, 19:41:33 »
Nevim co je v tvém případě proměnná record

To neni muj pripad. OP zminil posilani struktury pomoci PostMessage a vzhledem k radam ohledne TThread.Queue me jen zajimalo, zda prezije do spusteni metody pridane do fronty napr. lokalne deklarovany record. Dle manualu ano.
27
Obecné / Re:Snímka okna (GetFormImage)
« Poslední příspěvek od Ondřej Pokorný kdy 15-08-2018, 19:17:22 »
Jen takový pokus: http://wiki.lazarus.freepascal.org/Developing_with_Graphics#Taking_a_screenshot_of_the_screen

Ale bez záruky, ukázal mi to mr. Google - co já vím, jestli funguje i jinde, než pod Windows. Z kompletního screenshotu pak stačí vzít rect okna. Okno samozřejmě musí být nahoře.
28
Obecné / Re:Sekce Výtvory
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 15-08-2018, 16:41:43 »
a to si představujete jako link farmu s obrázky? Tj. co program to vlákno s popisem a obrázkem, nebo jak?
A nebylo by jednoduzsi to strcit na web delphi.cz?
29
Obecné / Re:Sekce Výtvory
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 15-08-2018, 15:47:47 »
a to si představujete jako link farmu s obrázky? Tj. co program to vlákno s popisem a obrázkem, nebo jak?

může být, nevidím na tom nic špatného :)
30
Obecné / Re:Snímka okna (GetFormImage)
« Poslední příspěvek od Slavomir kdy 15-08-2018, 14:35:07 »
Ešte sa vrátim k druhej otázke:
2) Odfotené aktívne okno ignoruje záhlavie formulára (nadpis, tlačidlá, okraje). Ako ich môžem "odfotiť" spolu s aktívnym oknom?
Dík za pomoc.
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10