Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:TActivityIndicator
« Poslední příspěvek od František kdy 14-10-2018, 15:02:38 »
no asi som to zle vysvetlil, ono mi to animuje, ale ak niečo program vykonáva, tak animácia zastane, to znamená že je to len na 2 veci ....*#$%^&*^$(@*&...
lebo samozrejeme že chcem, aby to animovalo práve vtedy
22
Obecné / Re:Seznam Generik - obecný dotaz
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 14-10-2018, 14:05:48 »
Jak mám definovat TLIst, který by mohl obsahovat potomky z TZaklad, tedy TOdvozenyString a TOdvozenyInteger?
Předpokládám, že TList<TZaklad<T>> není to správné. A TList<TZaklad> samozřejmě neprojde.

To nelze. T musi byt pro instanci TList<T> plne specifikovano. Muzes vsak vytvorit napr. negenerickeho predka.
23
Obecné / Seznam Generik - obecný dotaz
« Poslední příspěvek od PetrB0 kdy 14-10-2018, 13:01:02 »
Ahoj,
chtěl bych deklarovat seznam generik a přiznám se, že nevím jak to napsat (DelphiXE2).
Vím, že se dá použít TList<typ>.

Ale co když mám definováno:
Kód: [Vybrat]
Type
       TZaklad<T> = Class
                              protected
                               pObsah : T;
                              public
                               nějaké metody
                             End;
      TOdvozenyString= Class(TZaklad<String>)
                                   public
                                    metody upravené pro string
                                  End;
      TOdvozenyInteger = Class(TZaklad<Integer>)
                                     public
                                      metody upravené pro Integer
                                   End;
  atd

Jak mám definovat TLIst, který by mohl obsahovat potomky z TZaklad, tedy TOdvozenyString a TOdvozenyInteger?
Předpokládám, že TList<TZaklad<T>> není to správné. A TList<TZaklad> samozřejmě neprojde.

Díky
24
Obecné / Dal by se nainstalovat nejaky SMF plugin pro jednodussi editaci prispevku?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-10-2018, 23:38:03 »
Vim ze existuji user skripty, ale stejne se zeptam. Nedal by se sem nainstalovat do SMF nejaky plugin pro jednodussi editaci prispevku? Mam na mysli neco ve stylu SO, kdy napr. po vyberu textu a stisku CTRL+B by se okolo textu pridaly tagy pro bold text, po opakovanem stisku odebraly. Pro odkazy nejaky popup dialog, atd.
25
Obecné / Re:Co je za akci "Zobrazuje stánku s kredity"?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-10-2018, 23:33:24 »
Wow, prekvapila me rychlost podpory SMF. Zareportoval jsem na spatne misto a odpoved bya temer instantni. Takze tady je vlakno s reportem pro novou verzi...
26
Obecné / Re:Co je za akci "Zobrazuje stánku s kredity"?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-10-2018, 21:35:26 »
A jo, uz vim, ja myslel ze jde o neco uzivatelskeho. Jde o "credits" SMF aplikace. Poslu jim report...
27
Obecné / Co je za akci "Zobrazuje stánku s kredity"?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-10-2018, 21:30:57 »
Pri pohledu na seznam online uzivatelu jsem si vsiml akce jenz ma preklep v prekladu:



Nemam problem chybu SMF zareportovat, ale rad bych vedel o jakou akci se jedna. Zkousel jsem prohledat SMF repozitar, ale nemuzu ten text najit. Co je tedy za akci "Zobrazuje stánku s kredity"? Pripadne co je to stranka s kredity?
28
Obecné / Re:TActivityIndicator
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 13-10-2018, 17:23:24 »
Ta volba je ale pro nove vytvorene projekty zapnuta, nebo ne (nemam ted Delphi)? Chapu ze by byt nemusela kdyby se importoval projekt napr. z Delphi 7...
Nejen - ja si stahnul ten jejich demo projekt, kde to maji samozrejme zapnute. Prekladam Win32 na Tokyo 10.2 Upd1 a nefunguje ani se zapnutymi thematy
29
Obecné / Re:TActivityIndicator
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-10-2018, 17:20:30 »
Tiez som svojho casu zapasil s touto komponentou a podobne ako pf1957 som videl len cierny stvorec. Nakoniec som zistil, ze musi byt v parametroch projektu v sekcii Application zaskrtnuta volba Enable Runtime Themes. Potom uz mi to chodilo v poriadku. Snad to niekomu pomoze.

Ta volba je ale pro nove vytvorene projekty zapnuta, nebo ne (nemam ted Delphi)? Chapu ze by byt nemusela kdyby se importoval projekt napr. z Delphi 7...
30
Obecné / Re:hľadanie metódy
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-10-2018, 16:39:13 »
pise sa o tom  tu https://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system#zapnuti-numlocku-po-startu

Tak beru zpet, NUM lock se stale vypina :'( Tipoval bych ze mezi hromadou prispevku od skotacivych slunickovych designeru typu "mohli bychom po kliknuti na jakekoli tlacitko ziskat barevnou a zvukovou odezvu dle vysledku akce, soucasneho pocasi a nalady vsech lidicek na Zemi" a indickych expertu zkoumajicich Insider se tento pozadavek nejspis ztratil. Takze dekuju za prispevek, ale to je prave ten typ magie kteremu se chci vyhnout. Ten cap mi prijde jako spolehlivejsi reseni :)

Jo, to nedela nic jineho, nez zastavuje wokenni update service. To muzes udelat klidne rucne a je to stejne. I  jsme vyhazely nejake ulohy z task scheduleru, povypinaly takove ty podminky kdy to ma zjistovat novou verzi a kde co. Stejne se to vzdycky po par tydnech nejakym zahadnym zpusobem samo vzbudi a updatuje :-(

Mohu potvrdit. Zkousel jsem to same. Nektera ze sluzeb hlida prave tu updatovaci. Takze se ve vysledku zapne. Snad zkusit vytvorit scheduled task ktery jako posledni ulohu po startu vypne tu updatovaci sluzbu by mohl byt uspesnejsi. Nezkousel jsem, ale logicky mi to prijde jako moznost, byt nevim kdy ji ten hlidac zapne.
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10