Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:Vytvoreni objektu a operace s ruznymi zaznamy
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 18-05-2019, 20:30:52 »
V dobe kompilace nebo runtime?

Runtime
22
Obecné / Re:Vytvoreni objektu a operace s ruznymi zaznamy
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 18-05-2019, 20:29:23 »
Generika?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TUschovna<T> = class(TList<T>)
  2.     procedure Pridat(AItem:T);
  3.   end;
  4.  

Díky,vyzkouším -  to by mohlo být řešení ..
23
Obecné / Re:Vytvoreni objektu a operace s ruznymi zaznamy
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-05-2019, 20:21:09 »
...a objekt bude pracovat pouze s timto druhem recordu

V dobe kompilace nebo runtime?

ale rad bych mel univerzalni tridu ktere (nejlepe v konstruktoru Create) podstrcim pozadovany typ recordu a objekt bude pracovat pouze s timto druhem recordu
Generika?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TUschovna<T> = class(TList<T>)
  2.     procedure Pridat(AItem:T);
  3.   end;
  4.  

Stacilo by (s vyuzitim existujicich metod):

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TUschovna<T> = class(TList<T>);

Ovsem jak bys chtel vyrobit obecnou (negenerickou) tridu jako napr. (psano v browseru, nemam ted po ruce Delphi):

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TUschovna = class
  3.   private
  4.     FSeznam: TList;
  5.   public
  6.     constructor Create<T>;
  7.   end;

s tim ze bude negenericky TList shromazdovat data dle generickeho typu T predaneho konstruktorem. On ten dotaz tak nejak o neco takoveho zadoni:

ale rad bych mel univerzalni tridu ktere (nejlepe v konstruktoru Create) podstrcim pozadovany typ recordu a objekt bude pracovat pouze s timto druhem recordu
24
Obecné / Re:Synapse - se.port
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 18-05-2019, 20:17:45 »
Ono konečně začalo jaro. Na zahrádce se to pěkně zelena a já mám jako sedět u knížky a učit se něco co už nikdy nebudu potřebovat.  ;)
Proč mi to nefunguje přes ten synapse se stejně nikde nedočtu  :)
Ty ses vlastne takovy ukazkovy exemplar parazita: vyreste za me muj problem  >:(
25
Obecné / Re:Vytvoreni objektu a operace s ruznymi zaznamy
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 18-05-2019, 20:14:47 »
ale rad bych mel univerzalni tridu ktere (nejlepe v konstruktoru Create) podstrcim pozadovany typ recordu a objekt bude pracovat pouze s timto druhem recordu
Generika?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TUschovna<T> = class(TList<T>)
  2.     procedure Pridat(AItem:T);
  3.   end;
  4.  
26
Obecné / Re:Ako rozsekať reťazec if ... then ... elese if ...
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-05-2019, 20:09:47 »
V mojom konkrétnom prípade načítavam/zapisujem hodnoty do Edit/DB. Tu je príklad, ale pomocou case
Pouziti CASE je to nejlepsi, co muzes udelat, ale zalezi to na to, jestli mas pro selekci tohoto typu  ridici hodnotu. Pokud ne, tak nezbyde nez retezit ty if ... else if ev. v jejich inverzi pomoci toho exit

Ja jsem z toho dotazu stale na vetvi. Mozna to souvisi s timto kouskem kodu z puvodniho "MCVE" z jineho dotazu, kde bylo:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TCustomDB.WritetcEdit;
  2. var
  3.   AdvEdit: TAdvEdit;
  4. begin
  5.   if FEditCtrl is TAdvEdit then
  6.     AdvEdit := TAdvEdit(FEditCtrl)
  7.   else
  8.   if FEditCtrl is TAdvMoneyEdit then
  9.     AdvEdit := TAdvMoneyEdit(FEditCtrl)
  10.   else
  11.   ...
  12. end;

Jde o tento pripad?
27
Obecné / Re:Ako rozsekať reťazec if ... then ... elese if ...
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-05-2019, 20:09:07 »
Ide len o zabavenie sa toho dlhého kódu. Preto som v prvej úvahe použil Part1, Part2 ...
28
Obecné / Re:Ako rozsekať reťazec if ... then ... elese if ...
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 18-05-2019, 20:05:40 »
V mojom konkrétnom prípade načítavam/zapisujem hodnoty do Edit/DB. Tu je príklad, ale pomocou case
Pouziti CASE je to nejlepsi, co muzes udelat, ale zalezi to na to, jestli mas pro selekci tohoto typu  ridici hodnotu. Pokud ne, tak nezbyde nez retezit ty if ... else if ev. v jejich inverzi pomoci toho exit
29
Obecné / Re:Ako rozsekať reťazec if ... then ... elese if ...
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 18-05-2019, 20:01:07 »
Našiel by sa nejaký ďalší tip?
Nenasel, protoze z dotazu nerozumim, co presne tim retezenim 100 selekci resis. Na samotnem retezenim if ... then ... else if ... nevidim nic spatneho, krome toho, ze to produkuje dlouhy kod, ktery se nevejde na "1 obrazovku".  Ale pokud je tech podminek hodne, tak si stejne nepomuzes. To s tim exit se nekdy pouziva, cely ten podmineny chain se umele nacpe do extra subroutiny a logika se invertuje -> v podstate se implementuje asemblerovske podminene RETURN.
30
Obecné / Re:Synapse - se.port
« Poslední příspěvek od Leo.xxl kdy 18-05-2019, 19:57:39 »
Ono konečně začalo jaro. Na zahrádce se to pěkně zelena a já mám jako sedět u knížky a učit se něco co už nikdy nebudu potřebovat.  ;)
Proč mi to nefunguje přes ten synapse se stejně nikde nedočtu  :)

Přes lazarus mam už program hotový.
Přes delphi take, jen mi schazí dořešít to čtení.
Pokud to nepujde přes ten synapse, což bych ale radějí, tak to dořeším přes tu komponentu VaComm.
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10