Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:PDF jako formulář a jeho vyplnění
« Poslední příspěvek od leonell kdy 11-01-2019, 09:42:27 »
Ono to PDF bude mít asi kontrolní součty. Já detaily neznám, my to Debenu používáme na podepsání PDF elektronickým certifikátem, aby přímo aplikace odeslala mailem hotový podepsaný podklad. A tuším jsem ještě z něj dělal PDF od nuly, ale to spíše jako pokus, kdy se přes TWAIN skenovaly obrázky a tohle vytvořilo celkový PDF dokument.
Umí to hodně - taky to není úplně levné, pokud mne paměť neklame. I když pro ně je to "only $499" :)
92
Obecné / Re:PDF jako formulář a jeho vyplnění
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 11-01-2019, 09:36:11 »
Aha, to bude ono.
Já si udělal soukromou analýzu - prostě tak, že jsem vyplnil formulář specifickým textem např. ve formátu ($neznalek5$) zhruba v maximální délce, uložil a pak na ta vyplněná místa insertoval specifickým textem (s rozloženým kódováním pro češtinu). Ale tohle mi nefungovalo, Adobe Reader považoval pdf za poškozené :(
93
Obecné / Re:PDF jako formulář a jeho vyplnění
« Poslední příspěvek od leonell kdy 11-01-2019, 09:29:39 »
No ale to (načíst, insertnout na správné místo a uložit) je asi přesně to, co jsem poslal, ne?
Ten začátek (vypsání obsahu formuláře) je tam jen kvůli tomu, abych ukázal, jak zjistit názvy políček. Stejně tak se dá použít číslování, třeba:
Kód: [Vybrat]
debenu.SetFormFieldValue(1, 'Neználek' );
Ve skutečnosti jsem to tak i měl, jenže autoři toho PDF mně převezli a čísla nešla za sebou :)
L.
94
Obecné / Re:PDF jako formulář a jeho vyplnění
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 11-01-2019, 09:26:24 »
Debenu jsem viděl, docela by se mi to líbilo, ale hledal jsem nějaké jiné řešení např. s přímým doplněním dat do formuláře něco jako injektnutím (načíst, insertnout na správné místo a uložit do souboru). Bohužel, o fyzické struktuře pdf formuláře nevím nic :(
95
Obecné / Re:D XE2 - Runtime Packages
« Poslední příspěvek od leonell kdy 11-01-2019, 09:24:16 »
Copak to distribuujeme (dvacet exe) ale já mám lepší pocit, když si odpovědnost nese EXE v sobě. Nechci mít ještě problémy, že čtrnáctý EXE přejde na nový Fastreport (a nové BPL) a první až třináctý EXE přestanou fungovat :)
96
Obecné / Re:D XE2 - Runtime Packages
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 11-01-2019, 09:21:12 »
Jestliže se zaškrtnou balíčky v projektu, tak se aplikace rozpadne na vlastní exe a hafo bpl balíků a ty od embt tam prostě být musí. Je sice možné vyjmout některé vlastní balíky ze seznamu, čímž se přilinkují zpět do exe, ale úspora to není. Naposledy jsem toto použil v Delphi 3 a od té doby to už neriskoval (a velikost bpl se taky podstatně zvětšila).
Takže shrnuto a podtrženo, já zůstal u monolitického exe (s tu a tam pár DLL pro plug-ins).
Ale asi se to vyplatí, pokud distribuujete v jednom balíku třeba dvacet exe :)
97
Obecné / Re:D XE2 - Runtime Packages
« Poslední příspěvek od leonell kdy 11-01-2019, 09:21:09 »
Mně se taky do BPLek nechce, už proto že je tam deset staticky linkovaných služeb a dát tam jednu "runtimovou" je jaksi antikoncepční.
Jinak s autorem té knihovny jsme se teď ráno domluvili že po nákupu, když budeme chtít, dodá DCU, čímž je asi problém vyřešen.
Tedy primární problém, stejně by mě zajímalo, proč nejde říci co má linker do EXE linkovat staticky a co dynamicky. Nebo přesněji co dělám špatně.
Každopádně děkuji za odpověď a přeji hezký den,
L.
98
Obecné / Re:D XE2 - Runtime Packages
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy 11-01-2019, 08:32:31 »
Neposkytuje dodavatel knihovny nějaký návod, jak knihovnu začlenit do programu? Měl by také poskytnout zdroje. Pak by šla vytvořit přinejhorším klasická DLL knihovna, kterou jde dynamicky natahovat do velkého EXE. Nejlépe je začlenit zdroje do projektu a zkompilovat jeden EXE.
BPL runtime knihovny jsme používali dříve, ale teď již máme zase "všechno v jednom". Rozhodně bych se k jednotlivým BPL již nevracel.
K.
99
Obecné / Re:Regex na Delphi komentáře
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 11-01-2019, 08:10:13 »
Neumí toto nějaká funkce v CNWizards nebo v GExperts?
100
Obecné / Regex na Delphi komentáře
« Poslední příspěvek od PetrB0 kdy 10-01-2019, 23:35:07 »
Ahoj,
na "stará kolena" jsem si začal hrát s regulárními výrazy pod Delphi. Něco už jsem schopný dát do kupy, ale tentokrát jsem selhal.
Chci z delphi zdrojového kódu odstranit komentáře {} a to jak jednořádkové, tak více řádkové.
Testuji si to na stránce https://regex101.com/

Jednořádkový odstraňuji přes masku '\{.*?\}'
Pro víceřádkový jsem si otestoval '\{(.|[\s])*?\}'.

Když to spustím v delphi XE10.2 přes kód

Kód: [Vybrat]
Function Cisti(Vst : String) : String;
Const
         cPattern = ...
 Begin
  Result:=TRegEx.Replace(Vst,cPattern,'',[roMultiline,roIgnoreCase]);
 End;
tak pro cPattern je jednořádková maska to funguje.
Pro víceřádkovou mi Delphi nahlásí "Stack overflow" někde v knihovně pcre_exec.c.

Kde dělám chybu?

Díky
Stran: 1 ... 8 9 [10]