Forum Delphi.cz

Delphi => Firemonkey => Téma založeno: pepak 15-06-2012, 13:02:09

Název: Rychlost FireMonkey při ladění v IDE
Přispěvatel: pepak 15-06-2012, 13:02:09
Při pokusu s tlačítky (thread (http://forum.delphi.cz/index.php/topic,45.msg220.html#msg220)) mě docela nepříjemně zaskočila pomalost FireMonkey při prvním vyvolání operací. Mám formulář se ScaledLayout, panelem a dvěma tlačítky. Když spustím aplikaci v IDE, tak se formulář zobrazí okamžitě, ale jeho ovládací prvky až asi za dvě sekundy. Když poprvé kliknu na kterékoliv tlačítko, tak toto tlačítko zareaguje až asi za sekundu. Další kliknutí (i na to stejné tlačítko) už reagují okamžitě.

Vykreslení formuláře i reakce tlačítek na kliknutí je okamžitá, pokud spustím zkompilovanou aplikaci samostatně (mimo IDE).

To je normální?
Název: Re:Rychlost FireMonkey při ladění v IDE
Přispěvatel: Radek Červinka 15-06-2012, 13:36:54
Ano, pokud to spustíš s debuggerem. Bez něj  to z IDE ale bez debuggeru (Shift +CTRL + F9) se to neprojevuje. Nevím proč.
Název: Re:Rychlost FireMonkey při ladění v IDE
Přispěvatel: Radek Červinka 15-06-2012, 13:53:56
A ještě jsem zkoušel zakázal efekty při ladění (přes tu jejich globální proměnnou), to pomohlo.
Teď mne to momentálně nezajímá, takže si to nepamatuji, jelikož to stejně spouštím na macku přes PA server.