Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
MySQL / Re:MyDAC, ClientDataset a zracené memofieldy
« Poslední příspěvek od Jan Fiala kdy Dnes v 10:26:41 »
Text je blob field a podle toho se k nemu musis chovat.
2
MySQL / Re:MyDAC, ClientDataset a zracené memofieldy
« Poslední příspěvek od jbd kdy 21-06-2024, 22:57:12 »
Poznamka je v Mysql Text a v ClientDatasetu TMemoField.
V myquery mám vygenerované  příkazy na Update k aktualizaci všech sloupců. Bez update příkazu myquery na Mysql4.1 neprojde ApplyUpdate (i když dbMonitor ukazuje vše OK), na vyšší mysql (10.1.16-MariaDB) to bez update příkazu projde - Myquery vygneruje vlastní a aktualizuje jenom změněné sloupce a poznámku nevymaže.
3
MySQL / Re:MyDAC, ClientDataset a zracené memofieldy
« Poslední příspěvek od Jan Fiala kdy 21-06-2024, 19:07:03 »
Jakeho typu je poznamka?
Pokud na poznamku nesahnes, posilas ji v update take?
4
MySQL / MyDAC, ClientDataset a zracené memofieldy
« Poslední příspěvek od jbd kdy 21-06-2024, 12:35:21 »
Mám ClientDataset připojený přes DatasetProvider a MyQuery do MySQL.
Select je jenom na jeden řádek tabulky, podle id záznamu:
 "select id, jmeno, poznamka from tabulka where id=:id".

Pokud v záznamu opravím "jmeno" a na poznámku nešáhnu, po ApplyUpdates mám v tabulce nulovou poznámku.
Pokud však opravím i poznámku, ApplyUpdates vše pošle do databáze bez problémů.
Zatím to obcházím zapamatováním poznámky v proměnné a opětovnou editací poznámky. dbMonitor ukazuje při zápisu parametr "poznamka" = <null>, DatasetProvider.DeltaDS.FieldByName('poznamka') je při BeforeUpdateRecord taky nulový.
Netuším co mám nastaveno špatně...
 :-[
5
Obecné / Re:Delphi IDE Logging
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 17-06-2024, 15:53:21 »
Zajima te neco konkretniho jako debugger, nebo co chces dosahnout? Umim logovat debuggery, LSP, zbytek bych musel pohledat. Dale existuje addin https://github.com/DGH2112/Delphi-IDE-Explorer , ale to asi nechces.
6
Obecné / Delphi IDE Logging
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 17-06-2024, 12:26:51 »
Zdravim.

Ma Delphi nejaku moznost logovania celeho IDE?

Nieco podobne ako je moznost Visual Studio /Log (devenv.exe) ktora vytvori novy subor s logom jednotlivych udalosti v IDE?


Nasiel som BDSLOG

Kód: [Vybrat]
set BDSLOG=C:\path\to\logfile.txt
Ale to mi nefunguje, log sa vobec nevytvori.
7
Obecné / Re:IDHttpServer SESSION
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 17-06-2024, 10:27:20 »
Přesně si to nepamatuji, tak podle AI:

Správa SESSION v Delphi pomocí komponenty IDHttpServer je možná nastavením vlastnosti SessionState na True. Tato vlastnost je ve výchozím stavu nastavena na False. IDHttpServer používá pro správu session cookies, takže je nutné, aby klienti měli povolené cookieshttps://stackoverflow.com/questions/34415978/creating-idhttpserver-with-ssl-encryption.

Pro autentizaci uživatelů je třeba ji provést manuálně. Pokud klienti používají HTTP založenou autentizaci, jsou k dispozici vlastnosti ARequestInfo.UserName a ARequestInfo.Password. Pokud nejsou platné, je třeba odeslat příslušnou odpověď 401 zpět klientovi. Pokud nastavíte vlastnost AResponseInfo.AuthRealm na neprázdný řetězec, IDHttpServer zašle odpověď 401 automatickyhttps://stackoverflow.com/questions/34415978/creating-idhttpserver-with-ssl-encryption.

Výchozí podpora IDHttpServer je pro BASIC autentizaci. Pokud chcete podporovat další schémata autentizace, musíte použít událost OnParseAuthentication a odeslat odpověď 401 manuálně, abyste mohli odeslat vhodné hlavičky WWW-Authenticatehttps://stackoverflow.com/questions/34415978/creating-idhttpserver-with-ssl-encryption.

Příklad kódu pro nastavení SessionState a základní autentizace by mohl vypadat takto:

procedure TMyForm.StartServer;
begin
// Nastavení serveru
IdHTTPServer.SessionState := True;
IdHTTPServer.OnCommandGet := IdHTTPServerCommandGet;
// Další nastavení serveru...
end;

procedure TMyForm.IdHTTPServerCommandGet(AContext: TIdContext; ARequestInfo: TIdHTTPRequestInfo; AResponseInfo: TIdHTTPResponseInfo);
begin
// Autentizace
if (ARequestInfo.AuthUsername = 'uzivatel') and (ARequestInfo.AuthPassword = 'heslo') then
begin
// Uživatel je autentizován, můžete zde spravovat session
end
else
begin
// Neplatné přihlašovací údaje, pošlete odpověď 401
AResponseInfo.AuthRealm := 'MujServer';
AResponseInfo.ResponseNo := 401;
end;
end;

Tento kód ukazuje základní nastavení serveru a zpracování autentizace. Nezapomeňte, že správa session a autentizace může být závislá na konkrétních požadavcích vaší aplikace a může vyžadovat další logiku a bezpečnostní opatření.
8
Obecné / IDHttpServer SESSION
« Poslední příspěvek od jarex kdy 16-06-2024, 23:29:09 »
Moc bych poprosil, jak se toto řeší. POST a GET mám vyřešen, ale potřebuji udělat přihlašovací stránku a s tím si nevím rady. Nejlépe njaký příklad, pokud by byl někdo ochotný. V Delphi dělám párkrát do roka.
9
MySQL / Re:dotaz nad mé síly
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 14-06-2024, 08:19:30 »
původní dotaz byl, jestli je lepší při daném počtu sql dotazů (neměnných) lepší využít co sql dotaz to vlastní MyQuery komponenta, nebo sql dotazy dynamicky přiřazovat jedné MyQuery komponentě.

Pokud je výstup fixní tj. není požadavek na různé druhy výstupu preferoval bych mít jednu MyQuery komponentu na DataModulu  + volací proceduru  která bude mít vstupní parametr
typu record   například
Kód: [Vybrat]
  rSQL_String  = packed record
  SQL_1:String ;
  SQL_WHERE:String;
  SQL_ORDER:String;

  end;

a pak to volat z požadovaných míst ..

10
MySQL / Re:dotaz nad mé síly
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 13-06-2024, 17:17:00 »
Ak Ti vyhovuje súčasný stav, tak sa niet o čom baviť. Mimochodom, 50 dopytov nie je veľa.
Ja mnohé SQL texty vytváram dynamicky. Podľa volieb užívateľa. To je zásadný rozdiel oproti Tvojim statickým textom.
Stran: [1] 2 3 ... 10