Forum Delphi.cz

Delphi => Archiv => Téma založeno: Martin 18-04-2005, 11:35:00

Název: nacteni dat ze souboru do db
Přispěvatel: Martin 18-04-2005, 11:35:00
Resim nasledujici problem.

Potreboval bych nacist data (Excel, Word, Obrazek) ze souboru dat si to do nejake promene v bussines objektu a pak ulozit do db. Vubec netusim jak na to. Snazil jsem se pres TFileStream a mit promenou typu Variant, ale pada mi to.

Nemate s tim nekdo zkusenosti.

Diky Martin
Název: nacteni dat ze souboru do db
Přispěvatel: JanFiala 18-04-2005, 12:44:00
datove pole typu BLOB
Název: nacteni dat ze souboru do db
Přispěvatel: Martin 18-04-2005, 12:52:00
To jo, ale tak na datove vrstve. Jde o to ze vec jsem trosku zjednodusil. Mam UI kde zadam soubor ze ktereho data cerpam, data pak potrebuji ulozit do property v bussines objektu ten je predstavovan COMem takze mam omezene typy, ktere muzu protlacit a po stisku ulozit ukladam jednotliva property do databaze. Takze instatnce te COM tridy musi mit property typu OleVariant kam ulozim obsah souboru (v pripade klasickeho textaku neni problem, ale napriklad Excel nebo Word uz mam smulu - porad mi to tam cpe nejakou "1").