Forum Delphi.cz

Delphi => Obecné => Téma založeno: < z > 18-03-2013, 11:29:12

Název: Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: < z > 18-03-2013, 11:29:12
Nema nekdo predstavu, jak nasilne vyvolat nejaky skaredy AV, ktere by program uz nerozchodil?  :o
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pepak 18-03-2013, 11:32:16
Co tohle?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Application.Free;
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pf1957 18-03-2013, 11:36:16
Nema nekdo predstavu, jak nasilne vyvolat nejaky skaredy AV, ktere by program uz nerozchodil?  :o
Tvuj program, cizi program?
Co ma byt smyslem? Nahradit Halt() raisnutim AV?
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pf1957 18-03-2013, 11:58:40
Co tohle?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Application.Free;
To je dobry  8)

Akorat ze ta aplikace zmizi z obrazovky, ale v pameti jako proces zustane.
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pf1957 18-03-2013, 12:07:59
Jinak aby aplikace vyfucela a aspon probliknul nejaky dialog lze docilit treba nekonecnou rekurzi, kdy nejaka subroutina bude volat samu sebe. Kdyz se ji nadefinuje nejaka automaticka promenna, pujde to rychleji.
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: < z > 18-03-2013, 12:28:01
Application.Free; je moc rychly :D

muj program ... osetruju situace proti nenechavcum ... tak hledam neco hnusneho,
jak bylo kdysi ve Win98 a tan exception dialog pokryl celou plochu :D :D

zrejme nejak prepsat pamet, aby potom program kolaboval ...

juuu, tohle je nadhera v timeru :D
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   s: TStringList;
  3. begin
  4.   s.Add('text');
  5. end;
ted jeste, jak menit adresu toho AV, aby byla vetsi sranda
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pepak 18-03-2013, 12:36:58
Myslel jsem si to.

Můžeš se inspirovat starými viry - v nějakém pravidelném časovém intervalu vygenerovat vždy dvě čísla - jedno poslouží jako adresa, druhé jako hodnota, kterou na tu adresu vložíš...
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: < z > 18-03-2013, 12:40:30
predpokladam, ze na to u je potreba asm, se kterym se nekamaradim :D

co na to pak UAC a DEP?
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: Radek Červinka 18-03-2013, 12:42:21
Na takové modifikace bacha, cracker to spatne otestuje a pusti to jako release a pak budes za blbce ty - ze ti to pada a ne cracker ze to spatne cracknul.
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pepak 18-03-2013, 12:48:19
predpokladam, ze na to u je potreba asm, se kterym se nekamaradim :D
Proč?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   p: ^longint;
  3. begin
  4.   p := Pointer(Random(MaxInt));
  5.   p^ := Random(MaxInt);
  6. end;
Netestováno, ale zhruba tímto stylem to rozhodně půjde udělat.

Citace
co na to pak UAC a DEP?
Nic, ani jeden z nich s tímto nijak nesouvisí. Respektive, DEP by v určitých situacích mohl zareagovat, ale co už...
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: pepak 18-03-2013, 12:49:09
Na takové modifikace bacha, cracker to spatne otestuje a pusti to jako release a pak budes za blbce ty - ze ti to pada a ne cracker ze to spatne cracknul.
Mezi námi, pokud někdo píše podobné ochrany, tak to skutečně je blbec. Takže to dostane správně, i když špatnou cestou.
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: < z > 18-03-2013, 12:55:20
mrknu, co s tim svedu, dik ;)

vim, jak je to s ochranama, nema to byt ochrana, ale zabava pro nenechavce :)

Na takové modifikace bacha, cracker to spatne otestuje a pusti to jako release a pak budes za blbce ty - ze ti to pada a ne cracker ze to spatne cracknul.
PS: ja mam momentalne opacny problem ... nejakej sikula to udelal spatne a prepisuje pamet na spatnych mistech spatnymi daty :(
Název: Re:Vyvolani AV apod.
Přispěvatel: Vrtule 19-03-2013, 09:09:01
Také by šlo něco takovéhoto:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Type
  2.   TProc = Procedure ();
  3.  
  4. Var
  5.   P : TProc;
  6. begin
  7. P;
  8. end.
  9.  

Ale v této formě to bude snadno viditelné.