Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / FB - RTF v BLOB - TMS editory - FastReport6
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 07-12-2021, 21:22:23 »
Mám problém, ktorý už dlhú dobu neviem vyriešiť. Teraz ma to vytočilo a napísal som na podporu TMS. Škaredo!
Poraďte mi ako to mám vyriešiť. Nebudem písať ako som to robil ja, ale čo potrebujem.
Potrebujem pre zostavy v FR6 dostať RTF text. Na to mám vo FB pole BLOB.
Editáciu vo formulári robím pomocou TMS komponentov. Mám dva základné prípady. Ani jeden nie je dobrý:
  • Pre zostavu mám viac textov. Ako medzi nimi prepínam, tak niektoré sa nepravidelne zobrazia celé bold. Žiadnu logiku som v tom nenašiel. Všetko ostatné je v poriadku. Aj zostavy.
  • Na formulári je vždy všetko v poriadku. Ale na zostave sa zobrazí obyčajný neformátovaný RTF text. Ten som do DB skopíroval z Wordu. Aj napísal od začiatku priamo v TMS
Snáď mi niekto poradí ako na to.
Ďakujem.
2
Obecné / Re:AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 07-12-2021, 20:01:03 »
V takých prípadoch už skúšam všetky možnosti. Urobil som aj to o čom tu píšeš.
3
Obecné / Re:AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od Jan Fiala kdy 07-12-2021, 19:28:43 »
No, má súradnice Left -10000 a Top -10000. Je mimo obrazovku. Ale i tak by som mal po nabehnutí na jeho ikonu vidieť jeho obsah.

Když už používář správce úloh, tak záložka podrobnosti a seřaď si to podle jména procesu.
4
Obecné / Re:TDictionary načítanie hodnôt Keys od konca
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 07-12-2021, 14:07:47 »
Píšeš dobre. Ja údaje získavam z certifikátu. martinnr napísal, že v TDictionary nemám istotu správneho poradia položiek.
Preto som tak reagoval. Nebol problém to urobiť nepriamo
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TCertificate.FillcbbYear(AComboBox: TAdvComboBox);
  2. var
  3.   I, Key: Integer;
  4.   Strl: TStringList;
  5. begin
  6.   oGlobVar.ClearAndFreeComboBoxObj(AComboBox);
  7.   Strl := TStringList.Create;
  8. .
  9.   try
  10.     for Key in FYearsFlats.Keys do
  11.       Strl.Add(IntToStr(Key));
  12. .
  13.     Strl.Sort;
  14. .
  15.     for I := Strl.Count - 1 downto 0 do
  16.       AComboBox.Items.Add(Strl[I]);
  17.   finally
  18.     AComboBox.Items.EndUpdate;
  19.     FreeAndNil(Strl);
  20.   end;
  21. end;
Obom ďakujem za reakcie.
5
Obecné / Re:Vypsani zaznamu dle datumu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 07-12-2021, 14:02:50 »
Je dobre si uvedomiť, že "TDBTAble" sú takisto TQuery. Len majú iné vlastnosti a metódy. Ale, na čo chcem poukázať, získanie údajov z DB je vždy rovnaké.
6
Obecné / Re:TDictionary načítanie hodnôt Keys od konca
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 07-12-2021, 14:01:49 »
Odpovidal jsem ti na "Problém je v tom, potrebujem načítať hodnoty od konca k začiatu DESC. Neviem to urobiť priamo."

Pokud mas serazeny dataset z nejakeho duvodu a chces tam vkladat polozky naopak, tak ho prochazis normalne od zacatku a misto Add pouzijes Insert(0, ..), takze se ti kazda polozka vlozi na 0 pozici a tim se poradi prevrati. Asi jsem to pochopil jinak nez to co chces.
7
Obecné / Re:TDictionary načítanie hodnôt Keys od konca
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 07-12-2021, 13:55:09 »
AComboBox.Items.Insert(0, .... ) ?
Ako mi to zaručí správne poradie (rokov) od najväčšieho po najmenší?
Asi to urobím okľukou/nepriamo. Naplním TStringList, zoradím ho. Budem ho prechádzať od konca a napĺňať ComboBox. Tu sa o výkon báť nemusím.
8
Obecné / Re:TDictionary načítanie hodnôt Keys od konca
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 07-12-2021, 13:45:31 »
AComboBox.Items.Insert(0, .... ) ?
9
Obecné / Re:TDictionary načítanie hodnôt Keys od konca
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 07-12-2021, 13:42:45 »
Ďakujem za odpoveď. Ako to zoradím DESC, ak si to dám napr. do TStringList? Pri všetkých takýchto príležitostiach vidím iba možnosť ASC. Tých položiek tam nebude nikdy veľa. Sú to roky platnej licencie.
10
Obecné / Re:Vypsani zaznamu dle datumu
« Poslední příspěvek od martinnr kdy 07-12-2021, 13:41:52 »
chlapci ti radia to robit dotazom na databazu. nie spocitavanim cez filtre na prvotnej tabulke, ktoru mas otovrenu a mas v nej vsetky zaznamy.
asi je ta tabulka zobrazena na formualri v nejakom gride (a v nej nieco ) a chces potom na kliknutie dostat tie sucty a niekdy ich vypisat.
zaloz si tam druhy objekt typu ZQuery (alebo adekvatny), do ktoreho mozes zadat sql prikaz zostaveny podla svojich potrieb (napr. pomocou toho group by), z nej potom prejdes jednotlive zaznamy a vypises si ich ako potrebujes. takyto objekt samozrejme nemusis mat napojeny na grid a mozes prejist jeho zaznamy...

Kód: [Vybrat]
zquery1.sql.text := 'select sum(a), count(*), atd from tableX group by c';
zquery1.open;
while not zquery1.eof do
begin
  memo1.lines.add('Sucet: ' + Zquery1.fields[0].asstring);  //sum(a)
  memo1.lines.add('Pocet: ' + Zquery1.fields[1].asstring);  //count(*)
  ...
  Zquery1.next;
end;
Stran: [1] 2 3 ... 10