Forum Delphi.cz

Delphi => Obecné => Téma založeno: Stanislav Hruška 12-05-2021, 20:39:57

Název: Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 12-05-2021, 20:39:57
To Delphi je úžasné. Mám projekt, kde mám len jediný formulár. Je to ukážka pre TMS. S kódom som nič nerobil. Akurát som v design zmenil hodnoty v niektorých komponentoch. V runtime sa k nim ani nedostane.
Vymazal som čo sa dalo, reštartoval PC a nič. PC beží do nekonečna na vyše 30%
Dosť sa do toho nútim a ešte aj toto. Spustil som to preto, že v aplikácii sa mi nezobrazujú údaje ako majú. Chcel som si to overiť. Tiež sa zobrazovali zle. A teraz toto.

Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Radek Červinka 12-05-2021, 22:33:42
Nejaka komponenta ti to blokuje. Dej pause a podivej se kde to je, resp. co za komponentu to blokuje. Zapni predtim debug dcu a dej rebuild.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: vandrovnik 12-05-2021, 22:56:56
V tom SetForm je co?
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 08:48:33
Citace
Nejaka komponenta ti to blokuje. Dej pause a podivej se kde to je, resp. co za komponentu to blokuje. Zapni predtim debug dcu a dej rebuild.
Skúsim to. Bod prerušenie môžem dať akurát do dpr.
Citace
V tom SetForm je co?
  DeactivateSource; - Query a TDxxSource (TMS) Active na False  // čudne mi to formátuje. Ja tu nemám žiaden prázdny riadok. Nieto ešte dva :)


  FRolePlanner := TRolePlanner.Create; - moja trieda
  inherited;
  dbplDay.ItemSource := dbdysrMultiDay;
  advcbxViews.OnChange(advcbxViews);
.
V projekte mi to stále ide.

Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Radek Červinka 13-05-2021, 09:04:03
Citace
Nejaka komponenta ti to blokuje. Dej pause a podivej se kde to je, resp. co za komponentu to blokuje. Zapni predtim debug dcu a dej rebuild.
Skúsim to. Bod prerušenie môžem dať akurát do dpr.
Citace
V tom SetForm je co?

Ja nemluvil o breakpointu, ale o ten ikone co vypada jak pause, to breakne program hned a podle call stacku, se da poznat co se deje
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 09:22:02
Citace
Ja nemluvil o breakpointu, ale o ten ikone co vypada jak pause, to breakne program hned a podle call stacku, se da poznat co se deje
To som si myslel, ale to tlačidlo mi neprišlo na um. call stack čítam neviem. Som rád, že prečítam Pascal.
Pod debug dcu si myslel to čo je v prílohe? Breakpoint nie je prístupný ani na prvom riadku v dpr :o
Idem vyskúšať pause.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 09:29:24
Po Pause vidím toto:
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Radek Červinka 13-05-2021, 09:43:13
Prosim te, podivej se do prilohy a pak sem vloz to co chci.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 09:52:28
To okno je prázdne
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Radek Červinka 13-05-2021, 10:02:51
Zajimave, bez nejakeho zkoumani bych rekl, ze nejaky unit co je v uses si tam neco spousti v initialization a tam to vyhnije. Takze bych zacal novou prazdnou app, a zkousel tam pridavat komponentu do doby nez se to rozbije. Predpokladam ze prazdna VCL ti funguje.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: vandrovnik 13-05-2021, 10:13:37
A blbne to, i když zakomentuješ volání onoho SetForm?
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: pf1957 13-05-2021, 10:14:21
To okno je prázdne
No protoze to stoji v ntdll tj. ve Windows a neni k tomu tabulka symbolu a cisel radku.

Muzes zkusit misto spusteni aplikace trasovat dovnitr pomoci F7: po prvnim stisku by ti to melo ukazat begin v .dpr, dalsi F7 by melo vtrasovat do inicializace. A kdyz budes pokracovat az do _StartExe(), tak ta konci InitUnits(), kde kdyz si das breakpoint na TProc(P)();, tak muzes pomoci F7 vtrasovat do vsech Initialization sekci u vsech unit.

A pokud budes dostatecne trpelivy, davat si breakpointy tam, kam uz jsi trasoval, tak to pak muzes spoustet znovu od zacatku a to delat tak dlouho, nez se dostanes do fucked-up unit.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 10:52:36
Zopakujem, čo Vám ušlo: dal som break point na prvý riadok v dpr a pri spustení je vylúčený. Nemôžem doslova nič krokovať.
Vytvorím nový projekt. Uvidím čo to urobí.
Tento problém v projekte Pokus ma netrápi. Ale rád by som vedel o čo ide. Nerád by som sa s tým stretol v mojej aplikácii.
Keď sa pokúsim spustiť aplikáciu bez debug, tak sa ani nespustí.
Edit:
Spustí sa. Všetky sú zobrazené v procesoch.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: pf1957 13-05-2021, 11:00:58
Zopakujem, čo Vám ušlo: dal som break point na prvý riadok v dpr a pri spustení je vylúčený. Nemôžem doslova nič krokovať.
Ja jsem ti nepsal ze mas davat breakpoint na 1. radek v dpr, ale ze tam mas dotrasovat pomoci F7 misto spusteni aplikace.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 11:11:30
Ja jsem ti nepsal ze mas davat breakpoint na 1. radek v dpr, ale ze tam mas dotrasovat pomoci F7 misto spusteni aplikace.
To som urobil. Nikde som sa nedostal.
Nový projekt nepomohol.
Zajimave, bez nejakeho zkoumani bych rekl, ze nejaky unit co je v uses si tam neco spousti v initialization a tam to vyhnije. Takze bych zacal novou prazdnou app, a zkousel tam pridavat komponentu do doby nez se to rozbije. Predpokladam ze prazdna VCL ti funguje.
Tak do pridávania komponentov sa mi nechce.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: pf1957 13-05-2021, 11:24:50
To som urobil. Nikde som sa nedostal.
To je divne, protoze i kdyz vypnu debug info a vsechno kolem symbolu a dam F7, tak mi to vrasuje do CPU okna s disassemblovanym kodem, kde mohu normalne na urovni ASM dotrasovat, kam jsem ti popisoval.

Ja tu tedy mam jen D10.2 32bit, ale vzdycky to tak fungovalo, takze proc by najednou nemelo? To spis vypada, zes tam neco uplne dojebal ;-)
Jiny pocitac s Delphi na otestovani nemas?
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: pf1957 13-05-2021, 11:26:15
Jeste je teoreticka moznost, ze pouzivas jiny keyboard layout a F7 tam neznamena trace-into, ja pouzivam default key mapping.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 11:56:21
Jeste je teoreticka moznost, ze pouzivas jiny keyboard layout a F7 tam neznamena trace-into, ja pouzivam default key mapping.
To si nemyslím. Preveril som to. Vypnuté to nemám.
Citace
To spis vypada, zes tam neco uplne dojebal ;-)
Lenže ja som tam s kódom nič nerobil!

Mám len jediný počítač. NB som predal. Sedím len doma.
Prikladám celý projekt aj s DB.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: vandrovnik 13-05-2021, 12:02:12
U mě to si akorát stěžuje na nedostupný ovladač Access cosi, ale jinak to normálně naběhne do formuláře. Dephi 10.4.2 Pro.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 12:06:10
Hm, mne to robí pri 64bit. Ide o ovládač k Access. Neviem či existuje vo FireDAC 64bit.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 12:13:31
Žeby som mal niečo s Delphi? Ja som najprv inštaloval Patch 3 a až potom 2. Nevidel som číslovanie. To by snáď nemalo vadiť.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 12:22:57
Čert to zober. Už môžem krokovať. Nič som neurobil. Možno niečo zistím.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: pf1957 13-05-2021, 13:06:41
Lenže ja som tam s kódom nič nerobil!
Dojebat muzes nejen vlastni kod ;)
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: pf1957 13-05-2021, 13:08:37
Žeby som mal niečo s Delphi? Ja som najprv inštaloval Patch 3 a až potom 2. Nevidel som číslovanie. To by snáď nemalo vadiť.
Naopak, updaty byvaji casto inkrementalni a aplikuji se zpravidla chronologicky
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 13:11:00

To mi je jasné. Ale ja som nikde nesiahal. Do cudzích vecí zásadne nezasahujem!!!

Už som zistil kde to viazne. Je to TDBPlanner.ItemSource.Activate := True;
Pokiaľ je DataSet neaktívny, nie je čo zobraziť, tak to zbehne. Ináč nie.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 13:14:08
Citace
Naopak, updaty byvaji casto inkrementalni a aplikuji se zpravidla chronologicky
Tak prečo nie sú číslované?
Všimni si, že v jeden deň boli vydané 2. Ktovie, v akom poradí ku mne dorazili.
Skúsim ich znovu inštalovať.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Radek Červinka 13-05-2021, 13:19:55
Citace
Naopak, updaty byvaji casto inkrementalni a aplikuji se zpravidla chronologicky
Tak prečo nie sú číslované?
Všimni si, že v jeden deň boli vydané 2. Ktovie, v akom poradí ku mne dorazili.
Skúsim ich znovu inštalovať.

Kazdy opravoval jine soubory, na poradi nezalezi. Rozdelene to bylo myslim protoze C   Builder dostal misto jednoho jiny.
Název: Re:Nedostanem sa ani do FormCreate
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-05-2021, 13:30:16

Tak som si ich zoradil podľa dátumu a inštalovali sa v poradí
Patch 5 - 4 - 6
To viem iba podľa zobrazených readme.txt. Ostatné mi ani nezobrazil.
.
5 RAD Studio 10.4.2 General Patch
This patch addresses a number of issues in RAD Studio 10.4.2, pertaining primarily to debugging and LSP issues, for both Delphi and C++.
.
4 Delphi 10.4.2 Compiler Patch
This patch addresses a few performance and memory issues in the Delphi compiler in 10.4.2, also affecting Code Insight (DelphiLSP.)
.
6 Delphi 10.4.2 RTL Patch
This patch addresses an issue with exception handling in 10.4.2.
It complements the RAD Studio 10.4.2 General Patch. Installing this patch is recommended for all Delphi 10.4.2 customers.