Forum Delphi.cz

Delphi => FireDAC => Téma založeno: Stanislav Hruška 13-09-2020, 20:29:22

Název: FTable.Filtered := True;
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-09-2020, 20:29:22
Urobili tu nejakú zmenu? Tak som to mal doteraz a všetko mi fungovalo.
Odrazu mi Locate() vracalo False. Ak som nastavil Filtered na False, je to OK.
Žiaden filter som nepoužil !!!

Název: Re:FTable.Filtered := True;
Přispěvatel: Stanislav Hruška 13-09-2020, 21:14:43
Samozrejme, že chyba je u mňa. Nahodil som testovacie údaje. A zistil som, že mám chybu. Pri jednom SVB neexistovala.
Název: Re:FTable.Filtered := True;
Přispěvatel: František 05-10-2020, 23:41:10
upresni to:
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok a aj ich zodpovedanie
Název: Re:FTable.Filtered := True;
Přispěvatel: Stanislav Hruška 06-10-2020, 09:25:02
Použil som zlý rod. Pre dané SVB neexistoval žiaden záznam. Keďže mám porušenú referenčnú integritu, ktorá je spôsobená skolabovaním generátora. Tým na mysli skutočnosť, že záznamy neboli generované rovnomerne podľa požadovaných pravidiel. Ja som ich totiž ani nezadával.
Název: Re:FTable.Filtered := True;
Přispěvatel: Jan Fiala 06-10-2020, 12:20:02
Ty nemáš řešenu referenční integritu pomocí relací mezi tabulkami?
Název: Re:FTable.Filtered := True;
Přispěvatel: Stanislav Hruška 06-10-2020, 14:10:07
Mám.
Ja som generoval údaje pre optimalizovanie behu programu. Tam je samozrejme potrebné doplniť pravidlá, aby ta integrita údajov bola v poriadku. To som neurobil. Takže o porušenie integrity údajov ide z tohto pohľadu.
Dovolil som si to, lebo sa to týka len nepodstatných tabuliek.
Výsledkom je, že si niekde vyberiem SVB a nezobrazia sa mi k nemu žiadne údaje. Alebo si vyberiem záznam a neexistujú k nemu detailné údaje. Napr. byt bez miestností. Aj keď celkové počty sedia.