Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 17-01-2019, 15:10:02 »
Jaj, už som to pochopil.
2
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 17-01-2019, 14:56:10 »
A ako bez toho Ord? To je vlastne tu položená otázka.
Vzdyt jsem ti to psal tady
3
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 17-01-2019, 14:54:02 »

Citace
No to by mela byt situace, kdy neni zbyti a skutecne potrebujes pracovat s ordinalnimi hodnotami. Jinak bys mel operovat na urovni enumu vsude, kde to jde tj. i pri rizeni cyklu.
A ako bez toho Ord? To je vlastne tu položená otázka.
4
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 17-01-2019, 14:37:50 »
A ja nie a nie tam napasovať ten Ord :)
No to by mela byt situace, kdy neni zbyti a skutecne potrebujes pracovat s ordinalnimi hodnotami. Jinak bys mel operovat na urovni enumu vsude, kde to jde tj. i pri rizeni cyklu.
5
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 17-01-2019, 14:34:08 »
A ja nie a nie tam napasovať ten Ord :)
6
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 17-01-2019, 14:32:58 »
Kód: [Vybrat]
TTypeFocData = (tfFlat, tfOwner_Flat, tfMeter, tfEachFlatHasRoom, tfDeposit, tfDepositInYear, ...);
Co se naopak vetsinou definuje je tfUnknown jako prvni clen.
7
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 17-01-2019, 14:31:37 »
Momentálne som to vyriešil pridaním tfLast. Dokonca v múdrych knihách píšu žeby sa malo používať xxFirst a xxLast. Vtedy som veľmi nerozumel prečo. Už čiastočne viem.
To je IMHO blbost: to tak mozna v jazykach, ktere nemaji enum (uz si to nepamatuju, ale mam dojem, ze Java ho nemela a jestli ho stale nema nevim) nebo v drevni dobach pred 40 lety v asm a C, kde taky enumy nejsou a musi se to definovat pomoci integeru
8
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 17-01-2019, 14:29:46 »
To som skúšal
Kód: [Vybrat]
  for I := Low(TTypeFocData) to High(TTypeFocData) do
    FGlobalDataOk.Add(False);
[dcc32 Error] AdaptRibbon.pas(215): E2010 Incompatible types: 'Integer' and 'TTypeFocData'
No vzdyt ti pise, co mas spatne, takze bud
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var e: TTypeFocData;
  2. for e := low(...) to high(...) do
  3. begin
  4.   i := ord(e);  //pokud to k necemu vubec potrebujes
  5. end;
nebo
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. for i := ord(low(...)) to ord(high(...)) do
  2. begin
  3. end;
9
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 17-01-2019, 14:25:05 »
Momentálne som to vyriešil pridaním tfLast. Dokonca v múdrych knihách píšu žeby sa malo používať xxFirst a xxLast. Vtedy som veľmi nerozumel prečo. Už čiastočne viem.
10
Obecné / Re:Enumerated type - zistenie aký má počet položiek
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 17-01-2019, 14:16:28 »
To som skúšal
Kód: [Vybrat]
  for I := Low(TTypeFocData) to High(TTypeFocData) do
    FGlobalDataOk.Add(False);
[dcc32 Error] AdaptRibbon.pas(215): E2010 Incompatible types: 'Integer' and 'TTypeFocData'
Stran: [1] 2 3 ... 10