Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 18:01:45 »
Otvoril som Delphi a nebol schopný vytvoriť exe. Lebo sa používal. Určite nebol spustený 2 x. Mutex ani semafor (ani neviem ako s ním robí) nemám.
Môže v tom mať prsty EurekaLog. Vypísal mi chybu. Ale to je taká ničím nepodložená možnosť.
2
Obecné / Re:AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od < z > kdy Dnes v 17:11:58 »
Požadované chování to je v případě, že pracuješ na rootkitu.
V ostatních případech, obzvlášť u běžných aplikací v Delphi, si nedokážu představit, že by chyběl ve správci úloh. To se mi zdá dost nepravděpodobné a byla by to chyba systému.

Spíš je otázka, jak jsi zjistil, že program běží? Máš tam kontrolu, jestli už je spuštěná instance programu a nedovoliš program spustit 2x?
Máš tam nějaký mutex / semafor? Pak by byla třeba vhodná otázka, jestli může sám existovat po pádu aplikace.
3
Obecné / Re:AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 15:36:48 »
Jsi si jistý, že není vidět ve správci úloh? Tam skrýt proces není zase až tak snadné. I když u tebe člověk nikdy neví  ;-)

Zkus Process Explorer od Sysinternals.
Na 100 %. V správcovi úloh som skontroloval všetko. Na Process Explorer som sa vykašľal. Radšej som reštartoval PC.
4
Obecné / Re:AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od Jan Fiala kdy Dnes v 14:57:11 »
Jsi si jistý, že není vidět ve správci úloh? Tam skrýt proces není zase až tak snadné. I když u tebe člověk nikdy neví  ;-)

Zkus Process Explorer od Sysinternals.
5
Obecné / AV či MemoryLeak - program nevidieť v správcovi úloh
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 14:41:13 »
Už si nepamätám čo z toho bolo. Podstatné je, že program stále beží a nie je:
  • na obrazovke
  • v správcovi úloh
  • ani niekde inde
Tým pádom ho neviem ukončiť. Len reštart počítača. Chybu budem riešiť, lebo je na mojej strane.
Kedy dochádza k takýmto situáciám? Dosť ma to prekvapilo.
6
Obecné / Re:Nejake nejasnosti ohledne zacatku programovani v Delphi.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 05-12-2021, 20:34:34 »
Citace
Mas www odkaz na vyznam vsech tech pripon
.dproj .pas .dfr ?
Nektere uz znam ale i tak.
To nájdeš v každom materiály pre začiatočníkov. Internet to nájde okamžite. Aj v češtine. Už som tu jeden odkaz dal. <z> Ti dal viac odkazov. Prešiel si ich?
Citace
A jeste, kde je ulozen ten text
'ak ich chces presunut tak presunies len panel` atd. ?
Každý komponent má vlastnosti. Tak sa nauč, že vyberieš komponent a prejdeš si všetky jeho vlastnosti v Object Inspector.
Hľadaj:
  • Items
  • Lines
7
Obecné / Re:Nejake nejasnosti ohledne zacatku programovani v Delphi.
« Poslední příspěvek od max2 kdy 05-12-2021, 20:06:15 »
Mas www odkaz na vyznam vsech tech pripon
.dproj .pas .dfr ?

Nektere uz znam ale i tak.

A jeste, kde je ulozen ten text

'ak ich chces presunut tak presunies len panel` atd. ?
8
Obecné / Re:Nejake nejasnosti ohledne zacatku programovani v Delphi.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 05-12-2021, 19:47:04 »
To Ti nechám ako domácu úlohu. Trochu porozmýšľaj. Nápoveď: máš tam vlastnosť Count !!!
9
Obecné / Re:Nejake nejasnosti ohledne zacatku programovani v Delphi.
« Poslední příspěvek od max2 kdy 05-12-2021, 19:43:38 »
a jak pozmenim

FreeAndNil(FEditList.Last);


Zkusil jsem toto

FEditList.Last.Destroy;
10
Obecné / Re:Vytiahnutie všetkých poznámok z projektu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 05-12-2021, 19:36:31 »
Dal som si zobraziť všetky // a /// aby som nakoniec zistil, že tam vlastne nič nemám  ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10