Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Programové nastavenie vlastností polí DBTable
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 09:48:52 »
je to veľmi prácne. Je  potrebné písať veľké (obrovské) množstvo jednoduchého kódu. U mňa tri riadky pre každé pole. Vždy, aj keď to nie je potrebné - predvolené (default) hodnoty, ktoré už mám ošetrené
Nooo, i kdyz jazyk Pascal nedisponuje makry, ktera jsou primarnim nastrojem, jak se zbavit psani opakovane vyskytujiciho se kodu, tak se to da obejit pres subroutiny viz napr. metoda TFieldFes.Add jako zaklad... A kdyz se zapoji default hodnoty argumentu, tak s uzitim copy&paste to musi byt mene pracne, prehledne a kompaktnejsi, nez nekde neco po vsech certech klikat.
2
Obecné / Re:Programové nastavenie vlastností polí DBTable
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 07:18:13 »
Tak som sa pustil do realizácie. Zistil som, že
  • aplikovanie nie je také jednoduché, priamočiare
  • je to veľmi prácne. Je  potrebné písať veľké (obrovské) množstvo jednoduchého kódu. U mňa tri riadky pre každé pole. Vždy, aj keď to nie je potrebné - predvolené (default) hodnoty, ktoré už mám ošetrené
Ukončil som to so záverom, že to nestojí za to. Radšej si to ustrážim pri položení DBTable na formulár. Dávam zapravdu všetkým, ktorí tvrdili, že to je kravina.
To len aby sa niekto iný nevybral podobným smerom.
3
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 10-08-2022, 10:48:04 »
Jasny, koupim novou a uvidim, a doufam, ze se nebude odlepovat, jinak to byla zbytecna prace :(

Zákazník používá i etikety, které lepí na květináče rostlin a vydrží to nalepené celou sezónu venku, tak to bude jen otázka pořízení správných etiket.
4
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od raul kdy 10-08-2022, 10:02:43 »
Diky.
Orezavam z toho pdf prazdny casti, tiskam na 62mm stitek, abych zachoval peknej tisk, vyrendruju pdf na o neco vetsi obrazek a z nej si pak vezmu jen tu cast bez.
Jasny, koupim novou a uvidim, a doufam, ze se nebude odlepovat, jinak to byla zbytecna prace :(
5
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 10-08-2022, 09:56:21 »
Tomu čarování s procenty sem a tam nerozumím, ale to je asi jedno :-)

Etikety uskladněné 4 roky jsme asi nikde neměli, uživatelé je většinou do roka spotřebují, tak nevím.
6
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od raul kdy 10-08-2022, 08:16:39 »
Jsem uz kousek za stretchDraw. Vezmu pocet pixelu tiskarny pro dany stitek, zvetsim o 20% (okraje zbytecne velke), mrsknu do tbitmap, pak vytahnu jen co me zajima (bez tech 20%) a mel bych mit obrazek 1:1. Kdyz ten vlozim do p-touch editoru, je presne jak chci, ale z jine aplikace se deformuje, z delphi zatim nezkouseno, vzdy jsem pouzival to jejich api, a s primym tiskem nemam zkusenost. No budu laborovat. Btw> Neodlepujou se ti ty stitky? Je fakt ze tu rolicku mam asi 3-4roky, ale zkusmo nalepeno na balik a do par hodin byl dole. Nevim, je-li to starim, nebo ze to proste nedrzi jako klasika samolepka z laserovky.
7
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 09-08-2022, 22:28:49 »
Na to jsem používal buď Canvas.StretchDraw(Rect, Bitmapa), nebo FastReport, ale tam bylo trochu krkolomné předání té bitmapy do sestavy (Fastreport vlastně nechceš, protože potřebuješ předat DeviceMode).
U přímého tisku bylo potřeba zjistit rozlišení tiskárny a posun:
Kód: [Vybrat]
  RozliseniX:=GetDeviceCaps(h, LogPixelsX);
  RozliseniY:=GetDeviceCaps(h, LogPixelsY);
  OffsetX:=GetDeviceCaps(h, PhysicalOffsetX);
  OffsetY:=GetDeviceCaps(h, PhysicalOffsetY);
8
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od raul kdy 09-08-2022, 21:34:44 »
Jo, jak pises. Obrazek uz mam a i oriznutej, ted ho jen poslat 1:1 na brothera, zatim to ma tendenci ho zmensovat svinak. (ale zas mam sbirku znamek :) )
9
Obecné / Re:Tisk PDF zásilkovny, či generátor sestavy
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 09-08-2022, 20:58:45 »
Jo, to by mělo být, používám: 
Kód: [Vybrat]
PuvodniSirkaMm:=PdfPage.Width/72*25.4;
PuvodniVyskaMm:=PdfPage.Height/72*25.4;
10
Obecné / Re:IBC - chyba pri ukončení programu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 09-08-2022, 20:28:47 »
Už som to zistil. Protocol musím mať Local. Ako ho mám nastaviť, keď

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. TIBCProtocol = (TCP, NetBEUI, SPX);
Žiaden Local nevidím. Chýbala mi tam jednotka IBC.
Stran: [1] 2 3 ... 10