Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-09-2018, 23:23:19 »
Oni opravdu tvrdě tlačí REST (jak klient, tak bohužel přes ten jejich server)

Proc ne. Jen i JSON jenz Delphi pro REST pouzivaji neco vykonu stoji. Jsou i lepsi zpusoby. Napr. ty Protocol Buffers. Jiste, linky maji v dnesni dobe vetsi propustnost by nekdo mohl namitnout. Nicmene lidi nepotrebuji XML ani JSON k prenosu dat mezi sluzbou a klientem, natoz aby byly ty zpravy vyvojarum bez "servisnich" nastroju citelne. Rychlost lamani napr. Protocol Buffers je super.
2
Obecné / Re:Vytvorenie FastReport "za behu"
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 23-09-2018, 22:55:19 »
Základem jsou data - používám dva přístupy (popíši ADO co mám v jednom projektu):

- předám tam datasety z programu
- případně definuji data přímo na záložce data - tam si můžeš přidat vlastní "ADO" query (pokud máš FastReport a ADO), s tím, že existuje nějaká globální proměnná, která specifikuje ADODefaulConnection (když tak pohledám), které pak budou používat všechny Query, resp. proběhnu po načtení report a přiřadím Connection pro datasety. Druhá možnost je specifikovat tfrxADODatabase.


Druhý případ používám, kdy je těch reportů více a nevím přesně co budou chtít. Tak prostě v té záložce ADO naprskám Query a ty použiji. https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/simple_report_of_the_list_type.htm
3
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 23-09-2018, 22:42:22 »
Z celého srdce si myslím, že Delphi je nejlepší volba pro vývoj klientským aplikací pro Windows.
Z meho pohledu tohle platilo v drevnich dobach IT, nez se zacaly v oblasti Enterprise SW rozsirovat standardy: od te doby to jde IMHO s Delphi s kopce a nevypada to, ze by v tom nekdo neco chtel udelat, treba konecne opravit importer WSDL a persistenci tak, aby se dal Delphi rutinne pouzit jako klient WS. 


Oni opravdu tvrdě tlačí REST (jak klient, tak bohužel přes ten jejich server), ale máš pravdu s tím SOAP je problém, kdy opravdu některe WSDL jsou problémem.
REST je budoucnost, ale to to neomlouvá - jak jsem jsem řekl, některé složitější WSDL jsou problém - nejpodrobnější vysvětlení co jsem dříve našel https://wiert.me/2018/09/05/some-search-links-on-delphi-and-c-wsdl-imports-i-need-to-investigate-further/ s případným nastavením importeru https://wiert.me/2018/05/24/fixing-the-wsdlimp-command-line-delphi-wsdl-importer-to-parse-wsdl-files-including-xsd-files-using-xsdgroup-at-the-top-level/

Nechci naznačovat, že jsem expertem na WS - většina web služeb co jsem používal byla jednoduchá a fungovala.


Jinak pokud se nepletu, tak původní tazatel používá Delphi 7, protože má problém se zrakem a novější Delphi jsou mnohem komplexnejsi IDE a mají problém s čitelností pro slabozraké. Doufám, že si ho nepletu s jiným programátorem. Proto jsem se na začátku ptal na to jeho barevné schéma.


4
Obecné / Vytvorenie FastReport "za behu"
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-09-2018, 20:47:23 »

Ja si zostavy vytváram klasicky. Hodím si na DM potrebné komponenty a makám.
Ale zaujal ma postup, ktorý používajú viacerí a zmienili sa o tom vo vlákne:
DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov https://forum.delphi.cz/index.php/topic,16329.0.html
Radek Červinka Odpověď #6
pf1957 Odpověď #11
Rád by som o tom vedel niečo viac. Hlavne mi nejde do hlavy, ako sa rieši:
  • SQL, keď pre každú zostavu potrebujem mať iný text a v zdrojákoch ho teda poskladaný nemám! Myslím tým jeho výslednú hodnotu
  • Tak isto pre každú zostavu si ináč pomenujem frxDBDataSet.UserName
  • Pre niektoré zostavy potrebujem viac frxDBDataSet-ov + DataSource
Samozrejme beriem aj kľúčové slová pre hľadanie na internete, či priamo odkazy :)
Poznámka:
Viem, že tam je možnosť dať užívateľovi vytvárať si vlastné zostavy. No to som nikdy neskúšal. Ani to neplánujem použiť. Väčšina mojich prípadných zákazníkov je rada, že vedia ako sa zapína PC. Pre tých zbehlejších chcem použiť FastCube.

5
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-09-2018, 20:08:44 »
Citace
V čem si myslíš, že by konkrétně pro tento problém pomohla libovolná novější verze Delphi?
Tak to som zle pochopil otázku. Ja som jej predmet odtrhol od témy :-X

I tak si myslim ze by bylo mozne pres OTA a to i v Delphi 7 vytvorit nejaky vizualni seskupovac komponent data modulu. Chapu ze slo o jine tema... Uz budu :-X ;)
6
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-09-2018, 19:31:37 »
Citace
V čem si myslíš, že by konkrétně pro tento problém pomohla libovolná novější verze Delphi?
Tak to som zle pochopil otázku. Ja som jej predmet odtrhol od témy :-X
7
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-09-2018, 19:23:20 »
Proc ne? Nastavis Delimiter na strednik a pres DelimitedText nastavis text. Nepochopil jsem zadani?
Protoze v tom anglickem textu mel vicenasobny vyskyt apostrofu a pak se ty oddelovace (on mel tabulatory) ocitaly  v hodnotach false quoted polozek a ve vysledku mel mene polozek. On potreboval jednoduchou funkci Split(), kterou by v novejsich verzich Delphi mel a kterou si zrejme nakonec pesky naprgal.

Vis o problemu mnohem vic nez ja, proto od nej davam ruce pryc ;) Moje chyba ::) :)
8
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 23-09-2018, 19:13:55 »
V čem si myslíš, že by konkrétně pro tento problém pomohla libovolná novější verze Delphi? Podle mě v ničem, tak proč ji vyžadovat?
Uz si to moc nepamatuju, ale zrovna u toho TStrings.DelimitedText se nekdy v prubehu doby (od 2006?) objevila property StrictDelimiter, protoze jinak to oddelovalo i na
mezery apod., v novejsi verzi by mel C-like metodu TArray<string> := string.Split(...) apod.
9
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od pepak kdy 23-09-2018, 19:08:50 »
Citace
Problém vidíš v Delphi 7,
už v samotnom D7. Predsa to je už staré. Neverím, žeby tí ľudia nemohli prejsť na vyššiu verziu. Len sú asi skúpi ;)
V čem si myslíš, že by konkrétně pro tento problém pomohla libovolná novější verze Delphi? Podle mě v ničem, tak proč ji vyžadovat?
10
Obecné / Re:DataModul - ako si tam vytvoriť skupiny komponentov
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 23-09-2018, 18:37:49 »
Proc ne? Nastavis Delimiter na strednik a pres DelimitedText nastavis text. Nepochopil jsem zadani?
Protoze v tom anglickem textu mel vicenasobny vyskyt apostrofu a pak se ty oddelovace (on mel tabulatory) ocitaly  v hodnotach false quoted polozek a ve vysledku mel mene polozek. On potreboval jednoduchou funkci Split(), kterou by v novejsich verzich Delphi mel a kterou si zrejme nakonec pesky naprgal.
Stran: [1] 2 3 ... 10