Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Dia Diagram Editor
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 25-04-2018, 18:54:36 »
Ďakujem. Už to sťahujem. Dosť som sa hrabal na internete, ale na to som nenarazil.
2
Obecné / Re:System Popupmenu, odchytenie udalosti Ctrl + X
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-04-2018, 18:25:46 »
Tiez som pouzil dve funkcie:
procedure WMCut(var msgCut: TWMCut); message WM_CUT;
procedure WMPaste(var msgPaste: TWMPaste); message WM_Paste;
Dík.

Neni zac! ;) A proto abys nemusel pro kazdou akci psat separatni handler zpravy jsem pretizil metodu WndProc.
3
Obecné / Re:System Popupmenu, odchytenie udalosti Ctrl + X
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 25-04-2018, 18:11:55 »
Jasne. V prispevku som napisal ako alternativu, ze to zrejme staci bez case .. of.
Tiez som pouzil dve funkcie:
procedure WMCut(var msgCut: TWMCut); message WM_CUT;
procedure WMPaste(var msgPaste: TWMPaste); message WM_Paste;
Dík.
4
Obecné / Re:System Popupmenu, odchytenie udalosti Ctrl + X
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-04-2018, 18:08:02 »
Handler konkretni zpravy nikdy nedostane zpravou jinou nez pro kterou je napsany, cili ptat se zda je napr. v handleru WM_CUT parametr Msg == WM_CUT je zbytecnost, protoze nikdy nebude jinak.

Metodu WndProc jsem navhl proto, ze ses ptal na odchyceni vicero akci (konkretne Cut anebo Copy).
5
Obecné / Re:System Popupmenu, odchytenie udalosti Ctrl + X
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 25-04-2018, 18:03:07 »
Pokud to menu posila patricne zpravy, mohl bys:

Dík za fungujúci návod. Vyriešil som to na báze návrhu takto:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.     procedure WMCut(var msgCut: TWMCut); message WM_CUT;
  2.     procedure WMPaste(var msgPaste: TWMPaste); message WM_Paste;
  3. ..
  4. procedure TRichEdit.WMCut(var msgCut: TWMCut);
  5. begin
  6.   inherited;
  7.   with msgCut do
  8.     case msgCut.Msg of
  9.       WM_CUT:  begin
  10.                 // Vykonaj .. pre Cut
  11.                end;
  12.     end;
  13. end;
  14. ..
Zrejme stačí aj:
Kód: [Vybrat]
procedure TRichEdit.WMCut(var msgCut: TWMCut);
begin
  inherited;
  // Vykonaj .. pre Cut
end;
6
Obecné / Re:System Popupmenu, odchytenie udalosti Ctrl + X
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-04-2018, 17:09:28 »
Pokud to menu posila patricne zpravy, mohl bys:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TRichEdit = class(Vcl.ComCtrls.TRichEdit)
  3.   protected
  4.     procedure WndProc(var Msg: TMessage); override;
  5.   end;
  6.  
  7. implementation
  8.  
  9. { TRichEdit }
  10.  
  11. procedure TRichEdit.WndProc(var Msg: TMessage);
  12. begin
  13.   inherited;
  14.   case Msg.Msg of
  15.     WM_CUT: ShowMessage('Cut');
  16.     WM_COPY: ShowMessage('Copy');
  17.     WM_PASTE: ShowMessage('Paste');
  18.   end;
  19. end;
7
Obecné / System Popupmenu, odchytenie udalosti Ctrl + X
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 25-04-2018, 16:50:16 »
Pracujem so systémovým Popupmenu u TRichEdit. Zrejme by to bolo rovnaké aj pre TMemo.
Ide o odchytenie udalostí, ktoré sa reálne vykonajú, pri výbere položiek. Napríklad Cut, alebo Copy.
Nechcem použiť vlastné PopupMenu, pretože to systémové spľňa všetko, čo potrebujem.
Správne reaguje na rôzne udalosti. Jeho náhrada by bola zložitá.
Vyvolané udalosti z menu, by som potreboval evidovať, pre ďalšie účely.
Vopred ďakujem za prípadnú pomoc.
8
Obecné / Re:Dia Diagram Editor
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-04-2018, 16:04:05 »
9
Obecné / Dia Diagram Editor
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 25-04-2018, 15:10:19 »

Dúfam, že ho niekto používa.Používam ho dlhšiu dobu a teraz mi začal blbnúť. Ak ho nainštalujem, tak ho aj spustím. Ale potom už nie. Chyba viď prílohu. Nerozumiem tomu. Pritom inštalácia spočíva len v skopírovaní súborov na disk C. Bez zápisu do registrov. Nenašiel som ani nijaké konfiguračné súbory. Možno preto, že je multiplatfrom.


Posledný update je z roku 10.2012. Na ich stránke nie je žiadna zmena o ukončení vývoja. Ak niekto vie prečo to ukončili, tak by som sa potešil, ak by to napísal.
10
Obecné / Re:TPanel a autorepaint
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-04-2018, 14:00:46 »
TPaintBox není vhodné řešení (není TWinControl). Na TPanel kreslím pomocí OpenGL.

Ty pouzivas nejake zapouzdreni OpenGL kteremu predavas HWND a ono za Tebe kresli? Nebo jakym zpusobem kreslis? Jak uz psal Ondrej, kreslit bys mel v pretizene metode Paint. A pokus nepotrebujes aby ten renderer byl kontejnerem, muzes si jednoduse vytvorit vlastni vizualni komponentu odvozenou napr. z TCustomControl kde si metodu Paint pretizis a budes v ni kreslit (prace na par minut).
Stran: [1] 2 3 ... 10