Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-01-2022, 09:15:03 »
Ďakujem. Ja som si to našiel, ale ušetril si mi čas presnou definíciou.
Takto definované polia majú veľkú výhodu. Čitateľnosť. Môžem si zarovnať jednotlivé členy do stĺpcov. Čo je pri stringu je problém.
22
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 20-01-2022, 22:52:57 »
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.       A: Array[1..2, 1..5] of real = (
  2.         (1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5),
  3.         (2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5)
  4.         // ...
  5.         // ...
  6.       );
  7.  
23
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 21:04:19 »
Citace
muzes si to zapsat treba jakou inicializovanou konstantu typu pole.
To ma oslovuje najviac. Už si len naštudovať ako to je s dvojrozmerným poľom :) .
24
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 19:16:05 »
Tie reťazce vyzerajú takto:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. s := '0.005;0.018;0.024a;0.010;0.036;0.044a;0.015;0.053;0.062a;0.020;0.067;0.080a;'
  2. +'0.025;0.082;0.095a;0.030;0.095;0.111a;0.040;0.120;0.138a;0.050;0.142;0.162a;'
  3. +'0.060;0.162;0.180a;0.070;0.176;0.193a;0.080;0.187;0.204a;0.090;0.198;0.213a;'
  4. +'0.100;0.207;0.222a;0.120;0.220;0.235a;0.140;0.233;0.247a;0.160;0.242;0.256a;'
  5. +'0.180;0.251;0.265a;0.200;0.258;0.271a;0.250;0.273;0.273a;0.300;0.273;0.273a;'
  6. +'0.350;0.273;0.273a';
To "a" znamená koniec riadka. To je jedna z vecí čo sa mi nepáči. Pri výpočte ten reťazec natiahnem do dvojrozmerného poľa. Tak sa mi ľahšie robí lineárna interpolácia.  Najprv ju robím v jednom smere (vodorovne) a potom v druhom (zvisle). To sa ľahko realizuje pomocou indexov buniek.
Citace
Osobne nemam rad DB, takze bych zustal u DLL (proc tahat do aplikace dalsi balast, kdyz ho jinak (?) k nicemu nepotrebuju)
Aj to bol dôvod na DLL.
25
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 20-01-2022, 18:47:12 »
2 - Ako som písal, v textovej podobe sa to ťažko udržiava. Ale asi to  je lepšie než v DLL. Zvážim túto možnosť
No nevim: myslis, ze se prosty seznam hodnot se bude udrzovat hur nez seznam hodnot v klauzuli VALUES(....)? IMHO to bude s tim SQL spis horsi, nehlede na to, ze je jen na tobe, jak preprasis data z nejakych (asi tistenych) norem do strojove reprezentace: muzes si to zapsat treba jakou inicializovanou konstantu typu pole.

Osobne nemam rad DB, takze bych zustal u DLL (proc tahat do aplikace dalsi balast, kdyz ho jinak (?) k nicemu nepotrebuju)
26
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 16:28:00 »
To je v poriadku. Veď som odpísal, že tú možnosť zvážim (2) ;)
27
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 20-01-2022, 15:58:42 »
Psal jsi "Čo tabuľka, to jeden string", z toho jsem vychazel ze to muzes dat do souboru.
28
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 15:49:34 »
- udelat si VIEW nebo storedproc v DB a tu pripadne aktualizovat o zmenene vypocty
- udelat si nejaky soubor, ktery nactes a bude obsahovat napr. SQL (kdyz si to das treba do zipu a ten se nebude jmenovat .zip, tak ti do toho nikdo nepoleze a muzes jich tam met stovky v jednom souboru)
1 - tie tabuľky nie je potrebné aktualizovať počas behu aplikácie. To sú tabuľky z noriem. Raz za čas tam niečo zmenia. Je to MS Access. Nepamätám si to, ale mám pocit, že VIEW a SP nemá
2 - Ako som písal, v textovej podobe sa to ťažko udržiava. Ale asi to  je lepšie než v DLL. Zvážim túto možnosť
Citace
Pokud toho není moc, dal bych to přímo do exe jako SQL stringlist
Keby došlo k predaju aplikácie ;D , tak bude chránená. Preto tam nechcem dávať nič, čo sa môže zmeniť.
29
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 20-01-2022, 14:41:23 »
Pokud toho není moc, dal bych to přímo do exe jako SQL stringlist
30
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 20-01-2022, 14:29:54 »
- udelat si VIEW nebo storedproc v DB a tu pripadne aktualizovat o zmenene vypocty
- udelat si nejaky soubor, ktery nactes a bude obsahovat napr. SQL (kdyz si to das treba do zipu a ten se nebude jmenovat .zip, tak ti do toho nikdo nepoleze a muzes jich tam met stovky v jednom souboru)
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10