Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:FastReport QRKod pro platbu
« Poslední příspěvek od rames.iii kdy Dnes v 16:01:15 »
Ahoj.
Pro svoji potřebu jsem si vytvořil TfrxQRPlatbaPreset = class(TfrxCustomObjectPreset). Mělo by to být celkem univerzálně použitelné, tak pokud by se někomu hodilo, přikládám.
2
Obecné / Re:FastReport QRKod pro platbu
« Poslední příspěvek od Badtotem kdy Dnes v 13:39:38 »
Super, moc díky....jednoduché když se to umí. Já už se začal trápit s ExpressionPreset....:)
3
Obecné / Re:FastReport QRKod pro platbu
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy Dnes v 12:32:06 »
Obrázek QR kódu je vytvořený z řetězce, který si musíš poskládat předem a pak jej vložíš do property Text komponenty TfrxBarcode2DView. Z čeho poskládáš řetězec si přečti na qr-platba.cz, musí obsahovat některé povinné pole, mnoho je jich nepovinných, pole jsou oddělené hvězdičkou "*".
Je potřeba dodržet i formát písma, tj. všechno velkým a bez diakritiky. Účet je ve formátu IBAN.
4
Obecné / Re:FastReport QRKod pro platbu
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy Dnes v 12:29:14 »
Vlozis QRCODE, viz obrazek, a pak si vytvoris zpravu - format viz https://qr-platba.cz/pro-vyvojare/specifikace-formatu/ a ten nechas pres ten QR kod zakodovat
5
Obecné / FastReport QRKod pro platbu
« Poslední příspěvek od Badtotem kdy Dnes v 11:55:35 »
Ahoj, mam posledni verzi FastReportu, potřebuji na faktuře vygenerovat QR platebni kod.
Melo by to jit pres komponentu BarCode, ale dale nevim co nastavit.
Nemate nekdo nejaky kousek zdroje abych se nakopnul?
6
Obecné / Re:Generování dokumentace
« Poslední příspěvek od Jirka kdy Dnes v 11:15:10 »
A nebylo by lepší sejmout celý formulář a pak k tomu dodělat komentář. viz příloha ?
U tvého řešení může dojít k tomu že budeš  mít hafo jednotlivých obrázků a nebude
na první pohled zřejmé kde jsou na obrazovce ..
7
Obecné / Re:Nejake nejasnosti ohledne zacatku programovani v Delphi.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 10:05:25 »
Citace
Zeptam se ve kterem souboru je ulozen "Design" a zda se da primo v nem editovat a jaky je to typ souboru.
Sú to súbory *.dfm
Dá sa. Ak je uložený ako text. Je to predvolená hodnota. Ale veľmi tvrdo to neodporúčam.
Neviem čo je MWE
Odporúčam Ti nasledovný postup, pri ktorom sa obetujem ;) . Vytvor si ten cvičný projekt. V ňom jediný formulár. Naň poukladaj čo tam chceš mať. Nepíš žiaden kód. Potom jeho súbory MyForm.dfm a pas dáš tu do prílohy. Ja Ti tam urobím to čo sa tu preberalo. S poznámkami. Ďalšie základné poznámky dám tu. To mnoho vysvetlí a bude to vodidlo do budúcnosti. Nemaj obavu, že za Teba vyriešim projekt. Veď to sú len prípravné veci!
Neviem ako ináč Ti to mám napísať, aby si poslúchol. Si horší než môj 15 pubertálny vnuk.
.
To je moja posledná ponuka. Ináč dám od Teba ruky preč.
8
Obecné / Re:Generování dokumentace
« Poslední příspěvek od Slappy kdy Dnes v 09:54:36 »
Staci pridat niekolko obrazkov do resourcov a tie pouzit - obrazok pre checkbox, radio button, button, atd. (pre vsetky triedy, ktore potrebujes)

Pre checkbox je to najjednoduchsie: pouzijes 2 obrazky pre checkbox (zaskrtnuty / odskrtnuty), ktore vlozis do kodu...

Ja som mal skor na mysli nejaky pokrocilejsi generator, ktory vygeneruje akoby cely komponent v html:

Proste budes prechadzat vsetky controls na formulari a pomocou javascriptu si z jeho Properties vygenerujes akoby nahlad celeho komponentu (na rovnakom principe - obrazok bude v resourcoch, doplni sa Caption/Text ....)

Alebo to uz prilis komplikujem?
9
Obecné / Re:Nejake nejasnosti ohledne zacatku programovani v Delphi.
« Poslední příspěvek od max2 kdy Dnes v 08:41:46 »
Je toho na me docela dost pro zacatek, tech doporuceni a mist kam se divat,co cist atd.
Postupne vstrebavam.
Zeptam se ve kterem souboru je ulozen "Design" a zda se da primo v nem editovat a jaky je to typ souboru.

A jeste, kdyz si vytvorim projek a neco dam drag&draw do Designu, co musim
sam nutne napsat do Code, abych mel MWE.
10
Obecné / Generování dokumentace
« Poslední příspěvek od rmaster kdy Dnes v 07:02:15 »
Dobrý den,
prosím, poradíte někdo, jak komponentu Button, ComboBox, CheckBox (a případně i jiné) převedu na Bitmap?
O co mi jde? Chtěl bych vygenerovat jednoduchou dokumentaci z mé aplikace například do HTML a dále ji ručně upravit.
V programu mám už stovky SpeedButton, kde je to jednoduché vygenerovat bitmap, ale u komponent, které uvádím, si s tím nevím rady.
Mám v programu u všech komponent HINT, takže bych tímto způsobem chtěl vygenerovat dokumentaci.
Nějak takto:
Kód: [Vybrat]
  RXDoc1:=TMemo.Create(self);
  RXDoc1.Visible:=False;
  RXDoc1.Parent:=Self;
  RXDoc1.WordWrap:=False;

  RXDoc1.Lines.Add('<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">');
  RXDoc1.Lines.Add('<html>');
  RXDoc1.Lines.Add('<head>');
  RXDoc1.Lines.Add('<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">');
  RXDoc1.Lines.Add('<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">');
  RXDoc1.Lines.Add('<title></title>');
  RXDoc1.Lines.Add('</head>');
  RXDoc1.Lines.Add('<body>');

  for i := 0 to (ComponentCount - 1) do
    begin
      if (Components[i] is TSpeedButton) then
        begin
          S:=IntToStr(i);
          TSpeedButton(Components[i]).Glyph.SaveToFile('c:\TEMP\Obr'+S+'.bmp');
          PopisHint:=TSpeedButton(Components[i]).Hint;
          RXDoc1.Lines.Add('<img src="'+'c:\TEMP\Obr'+S+'.bmp'+'" border="0">'+PopisHint+'<BR>');
        end;
    end;

  RXDoc1.Lines.Add('</body>');
  RXDoc1.Lines.Add('</html>');
  RXDoc1.Lines.SaveToFile('c:\TEMP\Dokumentace.html');

Děkuji.
Stran: [1] 2 3 ... 10