Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 16:28:00 »
To je v poriadku. Veď som odpísal, že tú možnosť zvážim (2) ;)
2
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy Dnes v 15:58:42 »
Psal jsi "Čo tabuľka, to jeden string", z toho jsem vychazel ze to muzes dat do souboru.
3
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 15:49:34 »
- udelat si VIEW nebo storedproc v DB a tu pripadne aktualizovat o zmenene vypocty
- udelat si nejaky soubor, ktery nactes a bude obsahovat napr. SQL (kdyz si to das treba do zipu a ten se nebude jmenovat .zip, tak ti do toho nikdo nepoleze a muzes jich tam met stovky v jednom souboru)
1 - tie tabuľky nie je potrebné aktualizovať počas behu aplikácie. To sú tabuľky z noriem. Raz za čas tam niečo zmenia. Je to MS Access. Nepamätám si to, ale mám pocit, že VIEW a SP nemá
2 - Ako som písal, v textovej podobe sa to ťažko udržiava. Ale asi to  je lepšie než v DLL. Zvážim túto možnosť
Citace
Pokud toho není moc, dal bych to přímo do exe jako SQL stringlist
Keby došlo k predaju aplikácie ;D , tak bude chránená. Preto tam nechcem dávať nič, čo sa môže zmeniť.
4
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Jirka kdy Dnes v 14:41:23 »
Pokud toho není moc, dal bych to přímo do exe jako SQL stringlist
5
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy Dnes v 14:29:54 »
- udelat si VIEW nebo storedproc v DB a tu pripadne aktualizovat o zmenene vypocty
- udelat si nejaky soubor, ktery nactes a bude obsahovat napr. SQL (kdyz si to das treba do zipu a ten se nebude jmenovat .zip, tak ti do toho nikdo nepoleze a muzes jich tam met stovky v jednom souboru)
6
Obecné / DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 13:55:10 »
Pravdepodobne sa pokúsim znova napísať stratenú DLL. Nemá čo robiť, nudím sa ;)
.

V pôvodnej mám nasúkané tabuľky (ako string-y) z ktorých lineárnou interpoláciou získavam hodnoty. Čo tabuľka, to jeden string. Je dobrý nápad presunúť tieto tabuľky do DB? Lebo:
  • Budú sa ľahšie udržiavať - aktualizovať
  • Práca so samotnými údajmi bude jednoduchšia. Čo záznam, to jeden riadok tabuľky
  • Neviem ako sa k nim dostanem z DLL
Ďalšia možnosť je nevytvárať DLL, ale nasúkať to do aplikácie. Dôvod na vytvorenie DLL bol: pri zmene výpočtu, tabuľky vygenerujem novú DLL. Nemusím sa starať o exe.
Existujú aj iné spôsoby riešenia?
7
Obecné / Re:Východ a západ slunce - linux
« Poslední příspěvek od < z > kdy 19-01-2022, 18:51:39 »
Jako třeba něco takového? (Google 5 vteřin)
http://www.delphiarea.com/products/delphi-components/suntime/
(bez záruky)

Nebo potřebuješ něco více sofistikovaného, nebo návod, jak to vypočítat?
8
Obecné / Object Inspector - nezobrazí v hintu celý text
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 19-01-2022, 17:29:23 »
Pokud vás taky rozčiluje, že Object Inspector v hintu nezobrazuje celý text (když je ten text dlouhý, což je ovšem přesně ta chvíle, kdy si ho v tom hintu chci přečíst), tak můžete přidat svůj hlas:
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-33350

9
Obecné / Východ a západ slunce - linux
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy 19-01-2022, 15:48:18 »
Dobrý den.
Da se nějak přes Lazarus?
Něco takoveho.
https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/moravskoslezsky/ostrava-295/astro/?kalendar=slunce
V jednom řetězcí východ a v druhem západ.
10
Obecné / Re:Delpohi7 a pripojeni k MySQL 10
« Poslední příspěvek od Kony kdy 19-01-2022, 11:57:20 »
Ano dekujiiiii
Stran: [1] 2 3 ... 10