Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy Dnes v 19:04:47 »
Zhruba takto:

Kód: [Vybrat]
var MyEdit: tEdit;
 ...
 MyEdit:=tEdit.Create(self);
 try
  MyEdit.Parent:=self;
  MyEdit.Left:=16;
  MyEdit.Top:=16;
  MyEdit.Width:=200;
  MyEdit.Text:='abc';
  MyEdit.Visible:=true;
 except
  FreeAndNil(MyEdit);
  raise;
 end;
12
Obecné / Re:PAL - Local objects with unprotected calls to Free
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 19:03:22 »
Nestalo sa jediný raz, žeby to zlyhalo.
Nejak ti tam chybi smajlik, ne? (doufam, ze si delas jen prd*l). Jinak je to argument na urovni pologramotneho absolventa Vysoke Skoly Zivota...
13
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 19:03:09 »
Prečítal si si nejakú knihu pre začiatočníkov? To je základ. Sú aj v češtine. Každý vizuálny komponent mám nejaké vlastnosti. Ty si nenastavil ani jedinú. Skús nad tým porozmýšľať.
Keď som ja začínal, tak som sa takéto veci veru nepýtal. Nemám na to žiadne vzdelanie. V tom čase som už mal slušný vek. Cez 40.
14
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od max2 kdy Dnes v 18:21:09 »
Ted uz to chybu nehaze, ale po kliknuti se nic nedeje. Co je spatne ?

Vse relevantni v priloze.
15
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 18:09:20 »
Ja som si myslel, či nemá niečo od tretej strany. Ale v jeho prípade... Veď iba začína.
K otázke: tú premennú si nadefinoval na najhoršom možnom mieste. Musíš ju definovať ako lokálnu v MyButton.OnClick
16
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy Dnes v 18:04:20 »
Pridal jsem TextEdit na formular a spustil kompilaci, ale porad je to cervene podtrzene: viz. snipet

On ten typ také není TextEdit, ale TEdit.
17
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od max2 kdy Dnes v 18:01:52 »
Pridal jsem TextEdit na formular a spustil kompilaci, ale porad je to cervene podtrzene: viz. snipet

Nevim co mam za verzi Delphi ale pouzivam RAD Studio 10.2, jestli to pomuze.
18
Obecné / Re:PAL - Local objects with unprotected calls to Free
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 17:47:37 »
Je to FastReport Professional a ten sa tieto konverzie postará sám (PDF, Word, Excel...). Čo sa týka princípu, tak máš pravdu. A o ten tu ide.
19
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 17:44:39 »
Ale ide. Len si daj do uses jednotku, kde je TextEdit deklarovaný. Máš niekoľko možností:
  • internet
  • help (F1)
  • vložiť daný komponent na formulár. Spustiť kompiláciu. Potom sa pozri do uses čo tam je pridané. Aby si to vedel do budúcna
Komponent vymaž. Ešte sa priznaj ktoré Delphi používaš. Podľa toho Ti budeme radiť. Napr. ten zoznam ;)
V takýchto prípadoch je lepšie založiť novú tému. Má obsahovať len jeden jediný problém.
Aj v mojej poslednej téme je toto pravidlo porušené. Ale neurobil som to ja ;D
20
Obecné / Re:PAL - Local objects with unprotected calls to Free
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy Dnes v 17:41:21 »
Toho všetkého som si vedomý. V mojom prípade:
  • SetParams sa netýka zostavy ale FDQuery(ies). Tam je preň dobré miesto. Existuje len v uvedenej triede
  • PrepareReport je už v ShowReport. Nemyslím si, že je chyba ho ponechať skryté
Už ďalší potomkovia nebudú. Určite. Mincu som si nehodil, ale prepracujem to :-\

Moc podrobně jsem to nezkoumal, spíš jsem tím chtěl naznačit, že až bude potřeba tu sestavu třeba místo zobrazení rovnou uložit do PDF, tak aby se toho nemuselo moc předělávat.
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10