Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
41
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 21:04:19 »
Citace
muzes si to zapsat treba jakou inicializovanou konstantu typu pole.
To ma oslovuje najviac. Už si len naštudovať ako to je s dvojrozmerným poľom :) .
42
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 19:16:05 »
Tie reťazce vyzerajú takto:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. s := '0.005;0.018;0.024a;0.010;0.036;0.044a;0.015;0.053;0.062a;0.020;0.067;0.080a;'
  2. +'0.025;0.082;0.095a;0.030;0.095;0.111a;0.040;0.120;0.138a;0.050;0.142;0.162a;'
  3. +'0.060;0.162;0.180a;0.070;0.176;0.193a;0.080;0.187;0.204a;0.090;0.198;0.213a;'
  4. +'0.100;0.207;0.222a;0.120;0.220;0.235a;0.140;0.233;0.247a;0.160;0.242;0.256a;'
  5. +'0.180;0.251;0.265a;0.200;0.258;0.271a;0.250;0.273;0.273a;0.300;0.273;0.273a;'
  6. +'0.350;0.273;0.273a';
To "a" znamená koniec riadka. To je jedna z vecí čo sa mi nepáči. Pri výpočte ten reťazec natiahnem do dvojrozmerného poľa. Tak sa mi ľahšie robí lineárna interpolácia.  Najprv ju robím v jednom smere (vodorovne) a potom v druhom (zvisle). To sa ľahko realizuje pomocou indexov buniek.
Citace
Osobne nemam rad DB, takze bych zustal u DLL (proc tahat do aplikace dalsi balast, kdyz ho jinak (?) k nicemu nepotrebuju)
Aj to bol dôvod na DLL.
43
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 20-01-2022, 18:47:12 »
2 - Ako som písal, v textovej podobe sa to ťažko udržiava. Ale asi to  je lepšie než v DLL. Zvážim túto možnosť
No nevim: myslis, ze se prosty seznam hodnot se bude udrzovat hur nez seznam hodnot v klauzuli VALUES(....)? IMHO to bude s tim SQL spis horsi, nehlede na to, ze je jen na tobe, jak preprasis data z nejakych (asi tistenych) norem do strojove reprezentace: muzes si to zapsat treba jakou inicializovanou konstantu typu pole.

Osobne nemam rad DB, takze bych zustal u DLL (proc tahat do aplikace dalsi balast, kdyz ho jinak (?) k nicemu nepotrebuju)
44
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 16:28:00 »
To je v poriadku. Veď som odpísal, že tú možnosť zvážim (2) ;)
45
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 20-01-2022, 15:58:42 »
Psal jsi "Čo tabuľka, to jeden string", z toho jsem vychazel ze to muzes dat do souboru.
46
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 15:49:34 »
- udelat si VIEW nebo storedproc v DB a tu pripadne aktualizovat o zmenene vypocty
- udelat si nejaky soubor, ktery nactes a bude obsahovat napr. SQL (kdyz si to das treba do zipu a ten se nebude jmenovat .zip, tak ti do toho nikdo nepoleze a muzes jich tam met stovky v jednom souboru)
1 - tie tabuľky nie je potrebné aktualizovať počas behu aplikácie. To sú tabuľky z noriem. Raz za čas tam niečo zmenia. Je to MS Access. Nepamätám si to, ale mám pocit, že VIEW a SP nemá
2 - Ako som písal, v textovej podobe sa to ťažko udržiava. Ale asi to  je lepšie než v DLL. Zvážim túto možnosť
Citace
Pokud toho není moc, dal bych to přímo do exe jako SQL stringlist
Keby došlo k predaju aplikácie ;D , tak bude chránená. Preto tam nechcem dávať nič, čo sa môže zmeniť.
47
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 20-01-2022, 14:41:23 »
Pokud toho není moc, dal bych to přímo do exe jako SQL stringlist
48
Obecné / Re:DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 20-01-2022, 14:29:54 »
- udelat si VIEW nebo storedproc v DB a tu pripadne aktualizovat o zmenene vypocty
- udelat si nejaky soubor, ktery nactes a bude obsahovat napr. SQL (kdyz si to das treba do zipu a ten se nebude jmenovat .zip, tak ti do toho nikdo nepoleze a muzes jich tam met stovky v jednom souboru)
49
Obecné / DLL - tabuľky v nej či v DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-01-2022, 13:55:10 »
Pravdepodobne sa pokúsim znova napísať stratenú DLL. Nemá čo robiť, nudím sa ;)
.

V pôvodnej mám nasúkané tabuľky (ako string-y) z ktorých lineárnou interpoláciou získavam hodnoty. Čo tabuľka, to jeden string. Je dobrý nápad presunúť tieto tabuľky do DB? Lebo:
  • Budú sa ľahšie udržiavať - aktualizovať
  • Práca so samotnými údajmi bude jednoduchšia. Čo záznam, to jeden riadok tabuľky
  • Neviem ako sa k nim dostanem z DLL
Ďalšia možnosť je nevytvárať DLL, ale nasúkať to do aplikácie. Dôvod na vytvorenie DLL bol: pri zmene výpočtu, tabuľky vygenerujem novú DLL. Nemusím sa starať o exe.
Existujú aj iné spôsoby riešenia?
50
Obecné / Re:Východ a západ slunce - linux
« Poslední příspěvek od < z > kdy 19-01-2022, 18:51:39 »
Jako třeba něco takového? (Google 5 vteřin)
http://www.delphiarea.com/products/delphi-components/suntime/
(bez záruky)

Nebo potřebuješ něco více sofistikovaného, nebo návod, jak to vypočítat?
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10