Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Obecné / Re:EurekaLog - odosielanie správ na e-mail
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 16-01-2022, 11:31:52 »
Pôvodne som to skúšal s SMTP. Vyhadzovalo mi to chybu. Gmail mi odmietal prístup.
Google pouziva pro aplikace zjednodusenou/mene bezpecnou autentikaci pomoci tzv. App password, ktere si musis pro dane zarizeni vygenerovat a pak ho pouzit na strane klienta.

Citace
Prečo tam vlastne mám zadať (podľa videa) všetky prihlasovacie údaje?
Kvuli spamu temer neexistuji SMTP servery, ktere by nechaly odesilat emajly kazdemu bez autentikace. Ale jak pise Vandrovnik: na odesilani se pouziva ucet uzivatele, takze aplikace ma v konfiguraci polozky pro nakonfigruovani SMTP klienta. A protoze to rada BFU neumi nakonfigurovat, tak se pouziva takove to Simple-MAPI, kde to odesilas pres postovniho agenta, ktereho uz nekdo BFU nejak nakonfiguroval a ty se o low-level zalezitosti komunikace nestaras. Ale ma to svoje nevyhody. My, protoze jsme delali vetsinou back-office zalezitosti, tak jsme jeli pres SMTP ev. pres nejake jine pripojeni na postovni server.

82
Obecné / Re:EurekaLog - odosielanie správ na e-mail
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 16-01-2022, 10:03:46 »
Pôvodne som to skúšal s SMTP. Vyhadzovalo mi to chybu. Gmail mi odmietal prístup. Až ráno som si uvedomil jednu skutočnosť.
Potrebujem len odoslať chybovú správu na daný e-mail. Prečo tam vlastne mám zadať (podľa videa) všetky prihlasovacie údaje? Ja nepotrebujem, aby sa mi niekto prehraboval na účte. Aj keď tam nič nebude :D
Idem si podrobne prečítať návod s dôkladným prekladom. Skúsim to bez tých prihlasovacích údajov.

Pro SMTP by tam asi měl být vyplněný spíš nějaký zákazníkův SMTP účet.
Já bych z těch možností volil HTTP upload, ale k tomu je nejspíš potřeba, abys měl webový server, na který se to může takto nahrávat.
83
Obecné / Re:EurekaLog - odosielanie správ na e-mail
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 16-01-2022, 09:57:13 »
Pôvodne som to skúšal s SMTP. Vyhadzovalo mi to chybu. Gmail mi odmietal prístup. Až ráno som si uvedomil jednu skutočnosť.
Potrebujem len odoslať chybovú správu na daný e-mail. Prečo tam vlastne mám zadať (podľa videa) všetky prihlasovacie údaje? Ja nepotrebujem, aby sa mi niekto prehraboval na účte. Aj keď tam nič nebude :D
Idem si podrobne prečítať návod s dôkladným prekladom. Skúsim to bez tých prihlasovacích údajov.
84
Obecné / Re:EurekaLog - odosielanie správ na e-mail
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 15-01-2022, 23:26:52 »
Pokúšam sa to nastaviť. Urobil som to podľa ich návodu a nastavení v ThunderBird. Pri teste mi vyprší čas. Čo mám zle?
Najprv to skúšam tu. Ak tu nepochodím, tak oslovím podporu.

Máš zatrženo, že se má použít SMTP, ale podle parametrů jsi vyplnil spíš IMAP server; nejspíš tam musíš místo toho vyplnit SMTP server a port.
85
Obecné / EurekaLog - odosielanie správ na e-mail
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 15-01-2022, 22:31:06 »
Pokúšam sa to nastaviť. Urobil som to podľa ich návodu a nastavení v ThunderBird. Pri teste mi vyprší čas. Čo mám zle?
Najprv to skúšam tu. Ak tu nepochodím, tak oslovím podporu.
86
Firebird a Interbase / Re:Záloha a obnova DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 14-01-2022, 13:32:47 »
Už som našiel chybu. Nesprávne som zmenil hodnotu oGlobVar.Certificate.IsEmbedded na False
Kód: [Vybrat]
  if oGlobVar.Certificate.IsEmbedded then
    fbbckpSVB.Protocol := ipLocal
  else
    fbbckpSVB.Protocol := ipTCPIP;
87
Firebird a Interbase / Re:Záloha a obnova DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 14-01-2022, 12:16:40 »
Rád by som vedel, či niekto používa takúto kombináciu a či mu to funguje. Ďakujem.
88
Firebird a Interbase / Záloha a obnova DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 11-01-2022, 16:39:29 »
Išlo mi to. Jediná vec čo som zmenil, bolo povýšenie FB z 3.0.7 na 3.0.8. Dostávam chybu:
Citace
Project JasotSVB.exe raised exception class EIBNativeException with message '[FireDAC][Phys][FB]Cannot attach to services manager
service :service_mgr is not defined'.
Používam TFDIBBackup.
89
Obecné / Re:Vyhľadávanie - nechcené automatické doplnenie výberu
« Poslední příspěvek od martinnr kdy 11-01-2022, 16:20:04 »
... Tak si vypni Auto-complete text to find v Editor Options

to je presne ono...  ;) ;D
90
Obecné / Re:Vyhľadávanie - nechcené automatické doplnenie výberu
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 10-01-2022, 15:55:32 »
   
  • že si zle pamätám predchádzajúce správanie sa, alebo
  • som zmenil nastavenia
Nejspis oboje ;-) Tak si vypni Auto-complete text to find v Editor Options
Stran: 1 ... 7 8 [9] 10