Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 29-11-2021, 19:52:43 »
Teraz som ostal v šoku. Dal som si v EurekaLog zobraziť moduly a objavilo sa tam - WorkPace. Neviem odkiaľ sa tam vzal. Mám taký program.
Vadí to?
2
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 29-11-2021, 18:50:35 »
U Firebird serveru, který komunikuje s aplikací po TCP/IP, na bitovosti nezáleží, ale u embedded ano.
To som sa nedočítal. Dobre vedieť.
3
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 29-11-2021, 18:50:00 »
Asi to je spôsobené úpravou súboru conf. Ja som si to ani nevšimol.
4
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 29-11-2021, 18:37:14 »
Jak jsi docílil toho, že (na delphipraxis) máš v chybové hlášce Global\Local\FIREBIRD ? Ve firebird.conf má být buď Global, nebo Local, ale určitě ne oboje.
5
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 29-11-2021, 18:28:15 »
Nerozumiem ešte jednej veci. Nezáleží na tom, či je aplikácia 32 alebo 64 bit. Rozhodujúci je FB server. Ale ak používam Embedded, tak je snáď jedno ktorú verziu použijem.

Embedded je vlastně .dll knihovna. DLL musí mít stejnou bitovost jako aplikace. Tzn. jestli máš 32bitovou aplikaci, musíš použít 32bitovou verzi FB Embedded.

U Firebird serveru, který komunikuje s aplikací po TCP/IP, na bitovosti nezáleží, ale u embedded ano.
6
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 29-11-2021, 17:01:25 »
Nerozumiem ešte jednej veci. Nezáleží na tom, či je aplikácia 32 alebo 64 bit. Rozhodujúci je FB server. Ale ak používam Embedded, tak je snáď jedno ktorú verziu použijem.
Ja mám
  • 32 bit verziu aplikácie
  • FB 64 bit (momentálne vypnutý) a
  • FireDAC(?) natvrdo vyžaduje 32 bit súbory FB
To sa mi bije s tým čo som čítal a ako som to pochopil.
NEVIEM s tým pohnúť.
7
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 29-11-2021, 16:19:42 »
Mohu se zeptat na tvé zkušenosti s FB4 ?

Zatím skoro žádné :-)
U zákazníka jsem potřeboval zprovoznit embedded Firebird, jenže verze 3.0.7 tam padala (po obnově databáze se u velkého množství záznamů nastavovala hodnota jednoho pole, a ono to náhodně končilo chybou).

Tak jsem tam použil Firebird 4, ve firebird.conf nastavil kromě toho IpcName ještě:
Kód: [Vybrat]
DataTypeCompatibility = 3.0
UdfAccess = Restrict UDF

V databázi mám použité nějaké funkce, které ve starších verzích Firebirdu řešily jimi dodané UDF; Firebird 4 je už nedodává, tak jsem je zkopíroval z verze 3. Výhledově to je třeba přepsat, aby se používaly ty vestavěné funkce, jenže to včetně otestování prostě chvíli potrvá.

Na žádné jiné zádrhele si nevzpomínám (tedy krom mé chyby, kdy jsem místo Providers = Engine13,Loopback napsal Engine12 - zkopírováno z minulé verze, takže to samozřejmě nedělalo dobrotu).
8
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 29-11-2021, 16:15:07 »

Moje programové nastavenia:
.
  dtmdBasic.fdfbdrlnkFoc.VendorHome := '';
  dtmdBasic.fdfbdrlnkFoc.VendorLib := '';
  dtmdBasic.fdfbdrlnkFoc.VendorLib := VendorDir;
  dtmdBasic.fdfbdrlnkFoc.Embedded := FCertificate.IsEmbedded;
.
  Connection := dtmdBasic.conFB;
  Connection.Connected := False;
  Connection.LoginPrompt := False;
  Connection.Params.Add('CharacterSet = csWin1250');
  Connection.Params.Database := '';
  Connection.Params.Add('Database=' + FBasicDir.UserDataDir + FFileName);
  Connection.Params.Add('DriverID=FB');
  Connection.Params.Add('Port := 3050');
  Connection.Params.Add('UserName = SYSDBA');
  Connection.Params.Add('Password = masterkey');
  Connection.Connected := True;  //  Padne
9
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 29-11-2021, 15:56:46 »
Nepomohlo to.
FireBird mám v Program Files. To je 64 bit. Ak spustím program v IDE, tak si pýta ver. 32 bit. Niečo mám domotané, alebo pomotané v hlave.
Začínam byť z toho zúfalý.
Teraz som dostal nápad, ako si to urýchliť. Vypnem FB server a premenujem mu adresár. Uvidím, aký bude výsledok.
10
Firebird a Interbase / Re:Chyba pri pokuse o pripojenie k DB
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 29-11-2021, 15:42:45 »
Když jsem nedávno použil Firebird 4 embedded, musel jsem na jednom počítači ve firebird.conf mít tohle:
Kód: [Vybrat]
IpcName = Local\FIREBIRD

Mohu se zeptat na tvé zkušenosti s FB4 ?
Stran: [1] 2 3 ... 10