Forum Delphi.cz

Databáze => MS SQL => Téma založeno: pf1957 15-08-2018, 20:16:47

Název: Dalsi kulturni shock
Přispěvatel: pf1957 15-08-2018, 20:16:47
 >:(

Jako by nestacilo, ze ten shit nema before trigger:

This is the probably the most common misunderstanding about triggers in Transact SQL.  Frequently, there is a belief that triggers fire "one record at a time"; however, this is not the case with T-SQL.

Název: Re:Dalsi kulturni shock
Přispěvatel: 101110 15-08-2018, 20:21:52
;D ;D ;D

No jo, triggery jsou v SQL Serveru per SQL command.
Název: Re:Dalsi kulturni shock
Přispěvatel: pf1957 15-08-2018, 20:26:06
No jo, triggery jsou v SQL Serveru per SQL command.
A vis, jak u viceradkoveho prikazu funguje funkce Update(<column>)? To jenom rekne, ze v SET xxx=yyy klauzuli je xxx=<column> a ty musis traverzovat pres INSERTED, abys zjistil, kde se co stalo? BOL je v tomto pripade skoro k h*vnu
Název: Re:Dalsi kulturni shock
Přispěvatel: 101112 15-08-2018, 20:42:00
A vis, jak u viceradkoveho prikazu funguje funkce Update(<column>)? To jenom rekne, ze v SET xxx=yyy klauzuli je xxx=<column> a ty musis traverzovat pres INSERTED, abys zjistil, kde se co stalo? BOL je v tomto pripade skoro k h*vnu

Netusim jak u novych verzi (naposled jsem delal solidni praci s SQL Server 2014), ale mam obavu ze ano.