Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Presun funkcií z interface do implementation
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 21:02:29 »
Už v ničom ;)  Predtým som to robil zle. Už si to nepamätám. Teraz som si uvedomil niektoré závislosti a pravidlá.
2
Obecné / Re:Presun funkcií z interface do implementation
« Poslední příspěvek od Morrison kdy Dnes v 20:50:05 »
V čem konkrétně je problém?

Jinak obecně, pokud chceš mít nějakou rutinu pouze v sekci implementation, tak si ji tam prostě dej :) Logicky tedy nebude žádná definice v interface, jenom v implementation budeš mít napsanou lokální funkci. Samozřejmě pokud ji někde dále používáš, musí být ta funkce vždycky napsaná nad místem, kde ji voláš.

Kód: [Vybrat]
interface

type
  TBasalFormClass = class of TBasalForm;

implementation

// tady je GetForm jeste neznama

function GetForm(ATypeForms: TTypeForm): TBasalFormClass;
begin

end;

// tady uz muzes GetForm pouzivat
3
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Jirka kdy Dnes v 20:33:49 »
Do udalosti  OnChange  komponenty ScrollBar1 si dej
Caption:=Format('%d',[ScrollBar1.Position]);

Kód: [Vybrat]
procedure TForm1.ScrollBar1Change(Sender: TObject);
begin
 Caption:=Format('%d',[ScrollBar1.Position]);
end;
4
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od max2 kdy Dnes v 20:23:09 »
Ano, jakekoliv cislo do Designu, ktere by se menilo v souladu s posunovanim jezdce.
Nezalezi zda to byde v %, ci v intervalu [0,1] nebo od 1 do 5.

Vubec nevim, jaky "typ" kodu ma byt v `aa` mezi begin a end.
5
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Jirka kdy Dnes v 20:20:12 »
Mam nasledujici kod v Delphi/RADStudio 10.2. Chtel bych vytisknout polohu ScrollBaru pomoci vhodneho kodu v aa.

Co chceš vytisknout ? 
Číselný udaj  POZICE ?

Edit 1 : Co to máš v události OnMouseEnter  ?  FormCreate ???
Edit 2 : Vytisknout nebo zobrazit na formu ?
6
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od max2 kdy Dnes v 20:15:29 »
Muzes me aspon prosimte nasmerovat na napovedu na EMBARCADERO ?
To RAD Studio je strasne rozsahly projekt/program  :(

Nejlip, kdybys mi napsal kousek kodu, ktery bych si doplnil.
7
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 20:01:58 »
Priamo Ti neodpoviem. Pozri sa na vlastnosti TScroll (či ako to presne je). Určite tam sú vlastnosti ako Start, End apod. To je Tvoja cesta.
8
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od max2 kdy Dnes v 18:26:49 »
presne tak. Jsem uplny zacatecnik, nevyznam se ani v te ToolPalete napravo dole, jen nahodou jsem tam nasel scrollBar.
9
Obecné / Re:ScrollBar1: jak vytisknu polohu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 18:24:33 »
Máš na mysli polohu bežca? Asi áno.
10
Obecné / Re:PAL - Local objects with unprotected calls to Free
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 18:22:51 »
Odpovedali, že v takom prípade by nemali upozorňovať.
Stran: [1] 2 3 ... 10