Odpověď

Jméno:
E-mail:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: pf1957
« kdy: 14-02-2018, 19:29:37 »

Jeste jednu poznamku: jak jsem si s tim Windows Explorerem hral, tak jsem pri commitovani SVN zjistil, ze si do folderu pridava soubor desktop.ini
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. [ViewState]
  2. Mode=
  3. Vid=
  4. FolderType=Generic

:(
Poslal: Miroslav Baláž
« kdy: 14-02-2018, 11:47:46 »

Pozorne som čítal. Ďakujem pf1957 a Stano.
Niečo v tom Windows Explorer sa dá "zachrániť". Mnohé nie,
Boli časy, keď robil takmer všetko, čo som potreboval.
Asi sa to zhoršilovalo od XP vyššie. Aj keď možnosti prispôsobovania aké také stále boli.
Dnes sú len teoretické..
Spravil som rešerš Commanderov.
Far som si inštaloval, uvidím.
Našiel som u seba asi z pred roka nepoužívaný FreeCommander.
Refreshnul som ho na verziu z jan. 2018 a zdá sa, OK.
Robí presne to, čo mi vo WE aktuálne chýba.
Poslal: pf1957
« kdy: 14-02-2018, 10:40:08 »

Mno, nezlob se na mne, ale to by přece nic neřešilo. Včetně Hledání ve WE.
Asi ti stale neco unika
Poslal: našinec
« kdy: 14-02-2018, 10:31:48 »

No dobře, tak to přeci setřídím dle názvu. Nebo mi zase něco uniká?  :D
No to ti unika: pokud se treba ty soubory stejne jmenuji a jsou v ruznych podadresarich, treba customizace pro stovky zakazniku v nejake strukture, ze ktere se generuji instalacky apod.

Mno, nezlob se na mne, ale to by přece nic neřešilo. Včetně Hledání ve WE.
Poslal: pf1957
« kdy: 14-02-2018, 10:20:45 »

No dobře, tak to přeci setřídím dle názvu. Nebo mi zase něco uniká?  :D
No to ti unika: pokud se treba ty soubory stejne jmenuji a jsou v ruznych podadresarich, treba customizace pro stovky zakazniku v nejake strukture, ze ktere se generuji instalacky apod.
Poslal: našinec
« kdy: 14-02-2018, 10:19:03 »

Může mi někdo vysvětlit smysl tohoto vlákna(problému)?
Ja to chapu tak, ze pri hledani neceho ve stromu adresaru si nemuze setridit vysledek podle abs. cesty k souboru.

No dobře, tak to přeci setřídím dle názvu. Nebo mi zase něco uniká?  :D
Poslal: pf1957
« kdy: 14-02-2018, 10:08:13 »

Po druhé: pri takej voľbe automaticky predpokladám, že sa to tam naozaj uplatní. Lenže výsledok je nulový.
Ono se to taky uplatni: nastav si na comboboxu treba zvuk -> objevi se ti default sada, ktera bude obsahovat mj. sloupec Autor a tato sada sloupcu bude pouzita take pro vsechny podadresare. Totez pro ostatni volby vcetne Vseobecne polozky. Akorat, ze ta nastavi default sadu sloupcu, ktera bude fungovat zase ve vsech podadresarich.

A customizace sloupcu je per folder a ta prekryva default nastaveni. A to prekryti je perzistetni pravdepodobne i na W7, kdyz sam pises, ze se to musi nastavi pro kazdy adresar zvlast.

Citace
Po tretie: niečo mi v Tvojom príspevku uniká.
To nevim, co ti unika. Popisuju, ze se da pri individualnim nastaveni formatu zobrazeni pouzivat Windows Explorer i k pozadovane operaci, aniz bych neco 500x nekde nastavoval. A pokud bych skutecne potreboval hledat z 500 ruznych korenu, tak to bych sahnul po nejakem nastroji k tomu urcenem.

Citace
Poznámka: FAR bol Rusmi od samého začiatku vyvíjaný pre programátorov. Preto som ho vo svojich počiatkoch ako BFU vylúčil zo svojho zoznamu.
FAR byl hlavne kopie Norton Commanderu s kompatibilnim ovladanim + nektere prijemnosti navic.
Pokud vladnes klavesnici, tak jsi udelal velkou chybu, protoze i pres drobne nedostatky zpusobene v podstate zastavenim vyvoje, jako nemoznost videt lokalni disku z remote desktopu, je to zdaleka nejvykonejsi file manager.
Poslal: pf1957
« kdy: 14-02-2018, 09:55:43 »

Může mi někdo vysvětlit smysl tohoto vlákna(problému)?
Ja to chapu tak, ze pri hledani neceho ve stromu adresaru si nemuze setridit vysledek podle abs. cesty k souboru.
Poslal: našinec
« kdy: 14-02-2018, 09:53:16 »

Může mi někdo vysvětlit smysl tohoto vlákna(problému)? Je pravdou, že v adresním řádku ve winXP se udávala cesta k souboru, zatímco později se už udávala pouze cesta.
Cesta k souboru v WE se získá např.: shift + pravoklik. V menu se objeví cesta k souboru.
Proč přidávat do WE sloupce Cesta a Cesta k souboru ?  To jsem nepochopil. Vždyť existuje adresní řádek a i u zástupců to ukazuje jen, kde se ten zástupce nachází. Otevření umístění souboru je zase úplně jiná záležitost.  :o
 
Poslal: Stanislav Hruška
« kdy: 14-02-2018, 09:49:13 »

Citace
- Ve stromu vyberu folder, v ribbonu Zobrazeni pridam sloupec treba Cesta ke slozce a od te doby si to ten sloupec u toho folderu pamatuje a prezije to i restart file manageru.
Po prvé: mne aj jemu si to nepamätá. Mám W7.
Po druhé: pri takej voľbe automaticky predpokladám, že sa to tam naozaj uplatní. Lenže výsledok je nulový.
Po tretie: niečo mi v Tvojom príspevku uniká.

Poznámka: FAR bol Rusmi od samého začiatku vyvíjaný pre programátorov. Preto som ho vo svojich počiatkoch ako BFU vylúčil zo svojho zoznamu.
Poslal: pf1957
« kdy: 14-02-2018, 09:08:04 »

Neviem načo tam je potom voľba "Túto šablónu použiť aj pre všetky podpriečinky".
Tak si precti moji odpoved nize
Poslal: Stanislav Hruška
« kdy: 13-02-2018, 21:20:20 »

Tak som sa na to trocha pozrel. To nastavenie treba urobiť samostatne pre všetky Tebou požadované adresáre. Neviem načo tam je potom voľba "Túto šablónu použiť aj pre všetky podpriečinky". Aj tak to bude lepšie než to nastavovať každý deň niekoľko 100 krát :o

Skús si nejaký ten súborový manažér. Neradia Ti zle. Ja som si akosi nevedel zvyknúť na TC. Od okamihu čo tam doplnili ovládanie (výber) myšou, tak nedám naň dopustiť. A to ani nepoužívam plugin-y. Mnohí programátori ich používajú na overenie správnosti svojho riešenia. V minulosti som hojne využíval hromadné premenovanie súborov. To je naozaj urobené perfektne. V poslednej verzii je GUI silne konfigurovateľný.

Dve okná a na každom ľubovoľný počet záložiek - to nech ide WE do pekla ;)  Aj keď ho občas v špeciálnych prípadoch použijem.
Poslal: pf1957
« kdy: 13-02-2018, 15:02:34 »

Vidím, že aj Stano mi poradil, ale ani to nie je funkčné. C, čko, D-čko, teda root mi podrží fazónu. A podpriečinky aj napriek zaškrtnutej voľbe, že majú prebrať vlastnosti z rodiča, tú info ignorujú.
Podle me se ta volba vztahuje jen na default sadu sloupcu, ktera odpovida polozkam v combo boxu: kdyz si nastavis zvuk, tak tam budes mit sloupec pro autora a bude se to dedit. Ale kdyz zvolis Vseobecne polozky, tak to nastavi implicitni sloupce.

Ja to teda pouzivam jen ve spojeni s TortoiseSVN klientem a kdyz potrebuju neco prekopirovat mezi PC a File Managerem Synology bezicim v Chrome (FF to neumi, ten otevre co soubor to tab), ale me se to nahodile nechova:
- Ve stromu vyberu folder, v ribbonu Zobrazeni pridam sloupec treba Cesta ke slozce a od te doby si to ten sloupec u toho folderu pamatuje a prezije to i restart file manageru.
- kdyz dam na stejnem folderu search, tak poprve to zobrazi vysledek ve viceradkovem rezimu content - kdyz se prepnu na podrobnosti, tak zobrazi sloupce, ktere jsem nastavil v bode predtim
- nastaveny format zobrazeni pro vysledek search z toho folderu si od te doby pamatuje a taky prezije restart file manageru.
Poslal: pf1957
« kdy: 13-02-2018, 13:33:45 »

Nebo si nainstaluj spravce souboru ktery dava smysl. Windows Explorer jim neni a nikdy nebyl (osobne si nedokazu predstavit ze bych s nim pracoval).
Souhlasim s tim, ze kdyz ne vhodny file manager (ja pouzivam od dob DOSu stale Far), tak aspon UltraSearch (https://www.jam-software.com/ultrasearch/), ale konec koncu bych nezatracoval ani stary dobry grep nebo dir, to uz je jenom o tom, co potrebuju hledat:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. grep -d -l -e MonitoringTick *.cs | sort /r > 1.txt
  2. dir /s /ogn /b *.cshtml > 1.txt


Poslal: Delfin
« kdy: 13-02-2018, 01:14:53 »

Tak prenastavuj dal 100× az 500× denne to same kdyz chces :) Nebo si nainstaluj spravce souboru ktery dava smysl. Windows Explorer jim neni a nikdy nebyl (osobne si nedokazu predstavit ze bych s nim pracoval). Nebo proces zautomatizuj, pokud umis programovat, nebude to tezke (a verim ze by se pro to co delas daly najit uz i hotove nastroje). Co se Ti vyplati vic je na Tobe ;)