Forum Delphi.cz

Delphi => Firemonkey => Téma založeno: Radek Červinka 20-08-2012, 16:45:13

Název: Prism
Přispěvatel: Radek Červinka 20-08-2012, 16:45:13
Embarcadero to udělá ala Prism :)

To jako že by byl přeprodáván produkt třetí strany? Tak to opravdu pochybuji. Prism je zvláštní případ a velmi pochybuji, že by něco podobného nastalo.
Název: Re:Prism
Přispěvatel: Fala 20-08-2012, 17:02:46
To jako že by byl přeprodáván produkt třetí strany? Tak to opravdu pochybuji. Prism je zvláštní případ a velmi pochybuji, že by něco podobného nastalo.
Moc jsem se v Prism nezabýval, ale jak jsem to pochopil, tak je to v podstatě .NET, kompiler je MS tuším Visual Basic a vývojové prostředí je dodané od EMBT včetně pascalovské syntaxe. Pokud tomu tak je, tak zřejmě nebude problém v tom vyvíjet pro WinRT, když bude nový kompiler.

Jak říkám, nejsem v Prism vzdělaný, takže se mohu mýlit a neberte mě úplně vážně :)
Název: Re:Prism
Přispěvatel: Radek Červinka 20-08-2012, 18:42:38
Moc jsem se v Prism nezabýval, ale jak jsem to pochopil, tak je to v podstatě .NET, kompiler je MS tuším Visual Basic a vývojové prostředí je dodané od EMBT včetně pascalovské syntaxe.

No úplně vedle.
Kompilátor je produkt Remobject, jeho jméno je Oxygene http://www.remobjects.com/oxygene/ (http://www.remobjects.com/oxygene/). Je to z gruntu napsaný kompilátor dialektu Object Pascalu s určitou úrovní kompatibility s Delphi. Kompilátor je psaný v Oxygene, tj. kompilátor překládá sám sebe. Cílovým kódem je byte code, a to buďto CIL (tj. .NET) nebo nově java virtual machine (nebo Darvik VM v Androidu).

IDE je buďto VS nebo nějaká odlehčená varianta VS, kterou MS nabízí OEM partnerům (myslím, že to nazývají VS Shell). Tj. EMBT s tím nemá nic společného, kromě toho, že donutilo RemObject co nejvíce přiohnout původní Oxygene, aby byl schopen kompilovat kód pro Delphi.NET.

Jinak celé RemObject je v podstatě ruská firma a EMBT to nabízí jen pro ty kdo trvají na .NET. To ale neznamená, že Oxygene je špatný produkt, je to dobrý nástroj pro ty, kdo věří managed kódu. Osobně s tím mám problém, a nelíbí se mi navíc některé syntaktické prvky, ale to je můj problém.
Název: Re:Prism
Přispěvatel: Radek Červinka 20-08-2012, 18:49:25
Nebo ještě může být jako IDE použito MonoDevelop.
Název: Re:Prism
Přispěvatel: Fala 20-08-2012, 19:55:02
ten příspěvek leonella byl docela k věci. Prism bude zřejmě řešit WinRT i Metro