Forum Delphi.cz

Delphi => FireDAC => Téma založeno: Stanislav Hruška 04-09-2017, 15:11:10

Název: Re:Maji kolekce FireDAC storage implementovan enumerator?
Přispěvatel: Stanislav Hruška 04-09-2017, 15:11:10
V XE7 chyba vyskočí v oboch prípadoch.
Název: Re:Maji kolekce FireDAC storage implementovan enumerator?
Přispěvatel: Radek Červinka 04-09-2017, 16:02:37
V XE 10.1 Berlin taky. Asi by to vyřešil class helper.
Název: Re:Maji kolekce FireDAC storage implementovan enumerator?
Přispěvatel: Stanislav Hruška 04-09-2017, 20:40:46
Hm, tie Columns by sa asi dali nahradiť pomocou Fields. Ale Rows...
Název: Re:Maji kolekce FireDAC storage implementovan enumerator?
Přispěvatel: miroB 27-11-2017, 20:55:05
Mam starsi verzi FireDAC a te chybi implementace enumeratoru kolekci datoveho storage. Da se nasledujici kod prelozit rekneme v XE3 a vys (nebo alespon nejnovejsich verzich) nebo skonci na chybe E2431 (http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/en/E2431_for-in_statement_cannot_operate_on_collection_type_%27%25s%27_because_%27%25s%27_does_not_contain_a_member_for_%27%25s%27,_or_it_is_inaccessible_(Delphi))? Staci dropnout na form TFDQuery do uses manualne pridat snad jen FireDAC.DatS a zkusit zbuildovat tento kod:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   Row: TFDDatSRow;
  3.   Col: TFDDatSColumn;
  4. begin
  5.   for Row in FDQuery1.Table.Rows do ;
  6.   for Col in FDQuery1.Table.Columns do ;
  7. end;

To je vse, ptam se opravdu jen zda se takovyto kod da prelozit s "novym" FireDAC nebo skonci chybou E2431 (http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/en/E2431_for-in_statement_cannot_operate_on_collection_type_%27%25s%27_because_%27%25s%27_does_not_contain_a_member_for_%27%25s%27,_or_it_is_inaccessible_(Delphi)) (prip. jinou). Hezky paradox, tridy te storage znam skrz nazkrz a jedine co mi chybi je "nova" verze abych zjistil takovou malickost. Jsem to ale ostuda ::)

Dekuji :)

No mozno to uz nie je aktualne, ale na SO posobi nejaka Vicoria, a ta zda sa do problemu hodne vidi. Taketo urovne nie su celkom moja parketa, ale pozri, ci by ti tento odkaz nepomohol:
https://stackoverflow.com/questions/46030464/how-to-transform-firedac-tquery-results-to-tstringlist (https://stackoverflow.com/questions/46030464/how-to-transform-firedac-tquery-results-to-tstringlist)