Forum Delphi.cz

FreePascal (FPC) a Lazarus => Obecné => Téma založeno: raul 11-05-2018, 11:49:36

Název: Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: raul 11-05-2018, 11:49:36
Zdarec,
v cempak vyrabite instalacku svych apek ? Mam aplikaci, potrebuje asi 20souboru, nejakou tu dll, nejaky adresare (kam by si zapisovala sama svy veci). Aplikace se umi sebe sama aktualizovat z netu (tam asi taky budu msuet udelat ustupek kdyz ji user narve do program files.

Nahodite nejakej soft co je jednoduchy stylu next next (nepotrebuju pri instalaci vicemene zadne infa ci konfigurace).
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: raul 11-05-2018, 12:37:07
Diky, nejaky odkaz na "IDE" k naklikani ? Safr, prvni instalacka v zivote snad :)
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: Slappy 11-05-2018, 17:10:16
Inno Setup (jednoduchsi na naucenie) alebo NSIS, oba su free (open source).

Pre najlepsi editor klik na moj podpis 8)
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: raul 11-05-2018, 19:36:19
Bombaa :) Tak mam uz instalacku hotovou - Diky moc !

Jeste by me zajimalo, jestli by to neslo akosi naskriptit z bataku tak, aby po spusteni BATU vygeneroval ten instalak. Mam lazaruse nastavenyho tak, ze kdyz buildnu release, sam se publikuje update, tak by se siklo prepsat i hlavni verzi ke stazeni.
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: Ondřej Pokorný 11-05-2018, 20:14:52
Aplikace se umi sebe sama aktualizovat z netu (tam asi taky budu msuet udelat ustupek kdyz ji user narve do program files.

To není problém, když je aktualizace ve formě druhého EXE. Stačí mu nastavit v manifestu, že na to potřebuje práva.
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: raul 11-05-2018, 20:17:05
To není problém, když je aktualizace ve formě druhého EXE. Stačí mu nastavit v manifestu, že na to potřebuje práva.

Jop, vyreseno, updateru jsem dal vyzadovat admina a pousti ho hlavni aplikace s elevovanym uctem. Aktualizace je ve forme zipu, ktery apka sama zdetekuje, zepta se usera, pak stahne, rozzipuje a pusti updater, ktery prepise soubory. (Musel jsem si hlavne vyhrat s adresari apod, to samozrejme v zakladni apce nebylo)

A vyreseno i samogenerovani z bataku - necekal jsem, ze to bude tak jednoduche - ISCC jmenoskriptu.iss :)

Diky vsem

Zabava zacina :)

Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: Stanislav Hruška 11-05-2018, 21:06:02
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: raul 11-05-2018, 21:08:19
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.

Pouzil jsem ho, pak z bataku uz primo InnoSetup. Licenci jsem zatim neresil. Aplikaci davam zdarma ke stazeni - slouzi k nastavovani a ovladani HW zarizeni pro zeleznicni modelare.
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: Slappy 12-05-2018, 14:54:05
OT: použil si ten Inno Script Studio? Len som nikde nenašiel licenčné podmienky. Presnejšie či sa môže použiť aj na platené verzie programov.

Pouzil jsem ho, pak z bataku uz primo InnoSetup. Licenci jsem zatim neresil. Aplikaci davam zdarma ke stazeni - slouzi k nastavovani a ovladani HW zarizeni pro zeleznicni modelare.

Tie bataky a podobne to je podla mna priserne :)

Inak tie obrazky vyzeraju dobre, co su to za komponenty IO (true/false predpokladam)???
Je to zrejme nieco na sposob mobilneho on/off switchu ale pre Win.
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: Daniel_Andrascik 12-05-2018, 15:39:29
Presne, aj mna zaujali tie switche a este aj tie LEDky. Celkom pekne to cele vyzera.
Název: Re:Instalacka - v cem vytvorit
Přispěvatel: raul 12-05-2018, 17:32:33
Co je na batacich spatne ? Na to pustit nejakou cmdline apku (primo po buildu z lazarusu) a pak dat zkopcit neco nekam ideal, nebo to neni dost cool ?

Aplikace primarne slouzi k tomu, aby clovek u kolejiste nestravil mladi, pokud chce nastavit neco rozumnejsiho (= neco co zadnej jinej dekoder neumi, treba sekvence apod). Takovej prejezd sakum prdum vcetne casovani, zavor atd ma cca 280 * byte hodnotu a to se nastavuje primo z ovladacu kolejiste, coz by byl des. Samozrejme je moznost nastavit to i tam, a to zjednodusene, ale takto je to podstatne prijemnejsi.

Komponenty jsou ponejvic EyeCandy - maji i pekny "visio" a kdyz jsem ho (na radu zdejsich useru) zkousel, tak jsem nasel i pekny prepinace. Maj i vice stavu - nekde i pouzivam.

Ledky abych rekl pravdu jsou ECSpeedButton s ikonou ledky na sobe :)