Forum Delphi.cz

Delphi => Mobilní vývoj => Téma založeno: raul 02-08-2019, 17:03:41

Název: Form a pozicovani - opet po delsi dobe
Přispěvatel: raul 02-08-2019, 17:03:41
Zdarec,

tak jsme si rekl, ze dam opet sanci Delphi (10.3.2 community).

1) Vytvorim multidevice aplikaci.
2) Prepnu na adroid.
3) Typ formu dam phone 5.5"
4) Umistim tlacitko.
5) Nastavim mu zarovnani Center.
6) Spustim.
7) Na fyzickem zarizeni (Ziaomi Mi 9) je tlacitko mimo center (cca 1cm zprava, cca v 1/3 shora).

Dotaz je asi jasny - cim to je a jak zajistit, abych to co vidim, taky videl na fyzickem zarizeni posleze.

Změnit zprávu
Název: Re:Form a pozicovani - opet po delsi dobe
Přispěvatel: tomak586 02-08-2019, 18:59:49
Ja se obavam, ze takto to nepujde. Ja vse umistiju do Layoutu, a v nich zarovnavam jak potrebuji. A pak mi vse sedi v ruznych typech zarizeni.
Název: Re:Form a pozicovani - opet po delsi dobe
Přispěvatel: raul 02-08-2019, 19:02:26
Muzes to rozvest ? Pred lety jsem videl svuj postup primo na emb a nechodilo to, tak jsem tomu ted dal sanci a opet ani tuk. Pokud preskocim bod 3, tak to tak nejak v centru je, nicmene tim si zrejme omezim moznosti definovat layout pro ruzna rozlozeni obrazovek.
Název: Re:Form a pozicovani - opet po delsi dobe
Přispěvatel: tomak586 02-08-2019, 19:37:42
Pouziji komponentu TLayout. Dam se jednu jaednu jako default do scrollboxu abych mohl posunovat obsahem, kdyz vyjede klavesnice. A pak do teto defoultni si dam dalsi Layouty a pomoci align si je zarovnam jak potrebuji (nahoru, dolu, na klienta) a klidne i dalsi do nich. A ovladaci prvky jako buttony zarovnam a nebo vyctruji v tech Layoutech. A pak mam tlacitko v centru (a nebo kde ho potrebuji mit) na tabletu, i mobilu.
Název: Re:Form a pozicovani - opet po delsi dobe
Přispěvatel: raul 05-08-2019, 09:41:41
Diky za nakopnuti. Minimalne uz mam vse mozne v centru :) Jeste pak apku nejak zpeknit a bude..