Forum Delphi.cz

Delphi => Obecné => Téma založeno: Stanislav Hruška 21-10-2019, 17:14:43

Název: FDTAble + DBAdvEdit + dsEdit = v jedinom prípade prázdne editačné pole
Přispěvatel: Stanislav Hruška 21-10-2019, 17:14:43

Ak dám editovať záznam DB, tak mám v jednom jedinom prípade pre jediné pole tabuľky pri vstupe do komponentu prázdne editačné pole. Ak dám viac komponentov pre dané pole tabuľky, tak sa to udeje v každom komponente. Ale len pri vstupe doň. Je to veľmi nepríjemné.Skontroloval som všetko čo sa dalo. Vymenil FDTable, DataSource i komponent. Nič nepomohlo.
DB je FB3 a pole typu Varchar[100]
Název: Re:FDTAble + DBAdvEdit + dsEdit = v jedinom prípade prázdne editačné pole
Přispěvatel: Stanislav Hruška 21-10-2019, 17:35:16
Dopĺňam, že ostane prázdne aj po zrušení editácie. Obnoví sa až pri zmene záznamu.
Název: Re:FDTAble + DBAdvEdit + dsEdit = v jedinom prípade prázdne editačné pole
Přispěvatel: Stanislav Hruška 21-10-2019, 17:56:48
Ak tam dám DBMemo, tak to funguje ako má. Nemôže to byť dĺžkou reťazca? Nič iné mi na um neprichádza, aj keď to považujem za nezmysel.
Název: Re:FDTAble + DBAdvEdit + dsEdit = v jedinom prípade prázdne editačné pole
Přispěvatel: Stanislav Hruška 21-10-2019, 18:06:46
Vyriešené. Pole v tabuľke som zrušil a znovu vytvoril.
Název: Re:FDTAble + DBAdvEdit + dsEdit = v jedinom prípade prázdne editačné pole
Přispěvatel: František 23-10-2019, 09:54:17
úryvok z filmu Dogma: "Ja som Metatron, boží hlas, preto boží hlas, lebo ľudské ucho nie je stavané na skutočný hlas od Boha, preto musím tlmočiť jeho slová ja, takže keď niekto povedal, že sa rozprával s Bohom, rozprával sa so mnou, alebo sám so sebou"  ::)
Název: Re:FDTAble + DBAdvEdit + dsEdit = v jedinom prípade prázdne editačné pole
Přispěvatel: Stanislav Hruška 23-10-2019, 09:57:42
Ale ja sa tu "rád" a často porozprávam sám so sebou ;)