Forum Delphi.cz

Delphi => Obecné => Téma založeno: Radek Červinka 21-11-2019, 11:58:06

Název: 10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 21-11-2019, 11:58:06
Hlavní novinky



Co je nového: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/10.3_Rio_-_Release_3 (http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/10.3_Rio_-_Release_3)

Bug fixes: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/New_features_and_customer_reported_issues_fixed_in_RAD_Studio_10.3.3 (http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/New_features_and_customer_reported_issues_fixed_in_RAD_Studio_10.3.3)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 21-11-2019, 12:02:28
Download https://license.embarcadero.com/edn/#downloadsPage (https://license.embarcadero.com/edn/#downloadsPage)

nebo https://cc.embarcadero.com/reg/delphi (https://cc.embarcadero.com/reg/delphi)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Slappy 22-11-2019, 19:34:38
Android 64bit je zrejme klucova featura (nerobim multiplatform tak neviem odborne posudit), ocenujem ze necakali do 10.4.

Zoznam fixov je taky dlhy, ze neviem ci to je dobre alebo zle a ked vidim ake klucove veci nefungovali tak sa niekedy cudujem ako sme mohli fungovat na D7 :)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Stanislav Hruška 22-11-2019, 20:25:24
Pre mňa to je nezaujímavé, takže som to nečítal.
Žeby vyslyšali užívateľov a prešli všetky staré pripomienky (často krát aj s riešením) a aplikovali ich? Ak áno, tak in to slúži ku cti. Nakoľko ten bordel kúpili.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 22-11-2019, 22:39:11
Žeby vyslyšali užívateľov a prešli všetky staré pripomienky (často krát aj s riešením) a aplikovali ich?

Ehm :-) Moje "oblíbená" chyba - není vidět kus textu v Object inspectoru - stále neopravená...
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 22-11-2019, 22:42:33
... a ked vidim ake klucove veci nefungovali tak sa niekedy cudujem ako sme...

Před pár dny jsem u Firebirdu narazil na tohle: http://tracker.firebirdsql.org/browse/CORE-6090 (http://tracker.firebirdsql.org/browse/CORE-6090)
A taky mi není jasné, jak můžou takovou věc nechat tak dlouho neopravenou (opraveno ve verzi 3.0.5, která ovšem ještě není vydaná).
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 22-11-2019, 23:38:18
Žeby vyslyšali užívateľov a prešli všetky staré pripomienky (často krát aj s riešením) a aplikovali ich?

Ehm :-) Moje "oblíbená" chyba - není vidět kus textu v Object inspectoru - stále neopravená...

Vím o tom, tlačil jsem a nebyl jsem sam :-(
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 23-11-2019, 00:02:28
Poznámky k vydání: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/Installation_Notes (http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/Installation_Notes)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: raul 23-11-2019, 10:29:09
Hehe, Android 64 chodi :) A opet to v dproj zapomelo platforms, ktere pak nelze ani pridat, jen rucne zeditovanmim dproj :) (Detail: Mam project group s aplikaci a service, aplikace se nacetla ok, service se prepnul na windows a z dproj zmizel android uplne)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 26-11-2019, 09:56:00
Tak nová chyba ve verzi 10.3.3 - náhodně přestává reagovat okno Projects (View, Tool Windows, Projects nebo Ctrl+Alt+F11). Takže další "zvýšení produktivity", které se dá spravit jen restartem celého IDE - u většího projektu velmi zábavné.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 26-11-2019, 18:35:26
Hm, další chyba, tentokrát v IBX komponentách: https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-26997 (https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-26997)
Že já blbec už aktualizoval :-( (Pro mne) užitečná oprava ani jedna, zato rozbité věci, co fungovaly... A to se vyplatí.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Stanislav Hruška 26-11-2019, 20:39:02
Asi si chcel napísať "A to sa PLATÍ."
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 27-11-2019, 10:03:20
IDE Improvements in RAD Studio 10.3.3 https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/ide-improvements-in-rad-studio-10-3-3 (https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/ide-improvements-in-rad-studio-10-3-3)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 27-11-2019, 10:35:55
IDE Improvements in RAD Studio 10.3.3 https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/ide-improvements-in-rad-studio-10-3-3 (https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/ide-improvements-in-rad-studio-10-3-3)

No, jenže:

Editor tabs show modified status - to jen vrátili funkci, která tam dříve byla a z minulé verze ji kdo ví proč odstranili. Jestli je tam puntík nebo hvězdička, která tam myslím byla dřív, je mi celkem jedno.

Changing IDE Font and Font Size - já nevyužiju, ale každopádně je to užitečná funkce, když už tedy ani v roce 2019 stále ještě není podpora HDPI. Otázkou je

Welcome Page Tweaks - dosud vždy, když jsem nechal Start page zapnutou, psala při zavírání IDE cosi o chybě ve skriptech a zda hodlám skript ladit. Takže ji vypínám v registru hned po instalaci. Ve verzi 10.3.3 jsem ji nezkoušel. Pro mne není ničím užitečná, stejně skoro vždycky pokračuju v tom, co bylo otevřeno minule (a to se otevře samo), nebo dám File, Reopen.

Theming Improvements - asi málo využívám, nevšimnul jsem si žádného rozdílu k lepšímu. Zato se mi zdá, že přepnutí klávesou F12 trvá někdy déle a je doprovázeno novým blikáním (jsem ve formuláři, stisknu F12, IDE si 5x blikne než zobrazí kód, trvá to řekněme lehce přes půl sekundy). Takže jestli je někde jiná barvička nebo o 1 pixel jiný rámeček, to je vážně super, ale že bych konečně viděl celý text v Object inspectoru, skoro rok poté, co jim byla chyba nahlášena, a nemusel si delší texty jak idiot psát bokem a do IDE je vkládat? To bych chtěl moc...

Quality - ehm... Nově každý den restart IDE, protože přestalo fungovat okno Projects. Toolbary nahoře, které se po upgrade trochu posunuly, "výborně" reagují na pokus o přesun myší - když už tedy vůbec zareagují na chycení za ty tečky, často skočí na naprosto nečekané místo, případně táhnu jeden toolbar, IDE si problikne a najednou táhnu jiný, aniž bych mezitím pustil tlačítko myši...


Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Slappy 27-11-2019, 11:30:02
@vandrovnik: Ozaj groteska :)

Moze mi niekto potvrdit tu funkcnost Androidu 64bit? Rad by som to skusil a nechcem tam zabit x hodin casu konfiguraciou a potom zistim, ze tam cosi nejde.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Stanislav Hruška 27-11-2019, 12:56:32
Mne pri mojom XE7 veľmi zlepší náladu zmena veľkosti okna. Ťahám za ľavý okraj a posúva sa mi pravý ;D ;D ;D . Ale keď mu dám dosť času, podržím myš na mieste, tak sa znormalizuje.
Citace
Moze mi niekto potvrdit tu funkcnost Androidu 64bit? Rad by som to skusil a nechcem tam zabit x hodin casu konfiguraciou a potom zistim, ze tam cosi nejde.
Niekde v inej téme, možno na Delphi.cz, som čítal, že to funguje.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 27-11-2019, 13:13:47
@vandrovnik: Ozaj groteska :)

Moze mi niekto potvrdit tu funkcnost Androidu 64bit? Rad by som to skusil a nechcem tam zabit x hodin casu konfiguraciou a potom zistim, ze tam cosi nejde.

na zacatku vlákna raul. Ja jen z beta fora že to funguje, ale osobne jsem nezkoušel.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 27-11-2019, 14:36:04
Jinak ty puntíky, že se jedná o změněný soubor, ještě k tomu občas fungují špatně:
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-26776 (https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-26776)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 12:07:19
Nefunguje jim to...
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 02-12-2019, 12:28:10
Nefunguje jim to...

Tak sem dej screenshot co tak presne nefunguje a nemusis to psat do 10 vlaken.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 13:29:49
Základní věci nefungují.

Jen jsem zkoušel otevřít nový projekt..

Rozsypaná obrazovka a plno chyb Acess violationn.....
Zkoušel to vůbec někdo z vás ?
 A chceš snad říct že to není plné chyb ?

Tady přikládám obr.
windows 7 jako předešlé 10.3







Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 02-12-2019, 13:31:25
Na jaké verzi Windows to spouštíš?
Jinak by asi pomohlo dát spíš snímek té chybové hlášky, popř. všech, pokud se jich objeví víc.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 13:33:52
 :( Děkuji ale to bych se naposílal jednu odklepnu a je tam druhá.
viz obr. k tématu
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 13:45:55
Nedodělaná sračka. Kterou lidi platí (mě by jen zajímalo jen jestli jejich placené verze taky takto fungují.)

Přeci nikdo nechce aby si koupil lopatu a po prvním hrábnutí do písku se mu ulomila násada a potom to řešil na internetu jak ji slepit.

A že tahle lopata je za pořádný ranec peněz.

Jestli někdo nadává na Mrkvosoft tak na tohle aby si koupil flašku rumu a 10 pytlů trpělivosti.
A já jsem to tu jen napsal abych si ulevil.
Vám to asi vyhovuje.... nebo je hledání chyb nějaký koníček. :-)





Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: raul 02-12-2019, 13:54:32
Proč to tu zapleveluješ X příspěvky pod sebou ? Opravdu myslíš, že někdo dodá soft, který nejde ani spustit ? Delphi mají hodně chyb, ale zde bude chyba u tebe v PC. Tak či tak, nářekem a spamováním fóra nedosáhneš ničeho. A to říkám jako docela velký kritik Delphi.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 02-12-2019, 13:55:55
Na jaké verzi Windows to spouštíš?
Jinak by asi pomohlo dát spíš snímek té chybové hlášky, popř. všech, pokud se jich objeví víc.

Bacha, on ma vypnute styly ve windows, to je pak mozne vsechno.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 02-12-2019, 14:00:04
Pokud mas vypnute styly windows, coz si myslim ze MS se snazi davat ruce pryc
tak zkus

HKCU\Software\Embarcadero\BDS\20.0\Theme -> Enabled: 0
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 14:05:16
Hlavně že jste všichni spokojeni ale lopata pořád nehází písek.

Odinstaloval jsem 10.3 restartoval jsem PC nainstaloval 10.3.3 a výsledek je vidět na screenshotech.
Mimochodem se nedostanu ani do žádného menu.

Jen přes klávesu alt..

Jako kdyby IDE bylo inde :-)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: raul 02-12-2019, 14:06:40
Screenshot obsahuje kus aplikace Malovani - to si ho upravoval a to spatne, nebo to takto vypada skutecne ? Pokud ano, mas fakt rozmrseny wokna, grafiku ci dalsi veci a s delphi to nesouvisi.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 02-12-2019, 14:09:15
Tipnul bych, že se v těch místech IDE nepřekreslilo.

Od verze 10.3.3 mi tohle občas dělá okno Projects - prostě se přestane vykreslovat, ačkoliv když do něj kliknu nebo dám Ctrl+Shift+F11 a držím šipku dolů, je v Object Inspectoru vidět, že se posouvám na další unity.

Chvíli to vypadalo, že IDE Fix Pack to spravil, ale bohužel ne. Pomůže až restart Delphi.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 02-12-2019, 14:12:03
Hlavně že jste všichni spokojeni ale lopata pořád nehází písek.

Odinstaloval jsem 10.3 restartoval jsem PC nainstaloval 10.3.3 a výsledek je vidět na screenshotech.
Mimochodem se nedostanu ani do žádného menu.


Mas ve Windows vypnute styly? Ano nebo NE? Ano, pouzij uvedeny kus z registru.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 14:17:46
Ano pomohlo vypnutí stylů v registrech jak psal Radek - díky moc.
screeshoty - skutečně  to vypadalo tak že se do studia vykreslovali i aplikaci na pozadí(malování),
jako bz IDE bylo průhledné.

Teď to vypadá dobře tak uvidíme , zalepil jsem lopatu (na jak dlouho ?)
Díky ještě za 1 za radu.

Škoda tedy že  když se to tak testovalo tak se to neopravilo.
Respektive já jsem i zkoušel vypnout téma IDE ale nedostal jsem se vůbec do menu.
 Nevíte prosím jestli existuje nějaká podpora NFC pro android v 10.3.3 nebo se musí použít placená knihovna od winsoftu ?. Máte s tím někdo zkušenost
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 14:36:14
Slepená lopata chyba č..15588666.....
kdybych byl zedník šel bych radši do hospody. (a to asi udělám) :-)
 
viz. obr.
Chci vybrat zařízení viz obr.
pravé tlačítko myši, - dříve tam bylo refresh a zobrazilo se připojené zařízení.
Ale můžete kliknou pravým i na jiné položky z tohoto menu - výsledek stejný.
Teď celé IDE zešedne a jen ESC klávesou se dostanu zpět.


pánové duvenblejt... zdar a sílu já ji na to nemám.

Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 02-12-2019, 14:44:19
Vypnuti stylu neni oficialne podporovane
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: vandrovnik 02-12-2019, 14:55:48
Tak si zapni ve Windows ty styly, témata či co to je, ne? Ušetříš sobě i nám čas i nervy :-)
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: pepak 02-12-2019, 14:56:59
jumpdo: Zvaž, jestli je tvůj styl vyjadřování vhodný pro místo, kde si komunita vzájemně poskytuje pomoc. Tvoje stížnosti by byly vhodnější k prodejci, u kterého jsi poslední verzi koupil, případně k Microsoftu (protože se zdá, že přinejmenším zčásti jde o specifikum tvé instalace Windows).
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: jumpdo 02-12-2019, 15:42:57
Hlavně že jste všichni spokojený s tím co máte, myslím že jsem viděl i nějaké jiné komentáře na chyby které nejsou dosud opraveny.

A když to někdo řekne na plnou hubu tak to někomu ještě vadí protože sám by to neudělal :-)

Ale již jsem psal , dík pa pomoc.
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Daniel_Andrascik 12-12-2019, 14:37:11
Na jaké verzi Windows to spouštíš?
Jinak by asi pomohlo dát spíš snímek té chybové hlášky, popř. všech, pokud se jich objeví víc.

Bacha, on ma vypnute styly ve windows, to je pak mozne vsechno.

Heh, Radku, ja som mal vypnute styly viac ako 10 rokov od XP az po W7 ;D ;D ;D. A nezaznamenal som ziadne vazne problemy a ze som pouzival hafo softverov  ;D. Ale co je najlepsie po prechode na W10-64bit kde uz styly neriesim som zistil ze aj tak vacsinu takych zaujimavych problemov ktore som zazival na sedmickach zazivam uplne rovnako aj na desiatkach a este plus navyse aj dalsie  :-\
Název: Re:10.3 Release 3 je dostupný
Přispěvatel: Radek Červinka 13-12-2019, 19:02:51
Věci ohledně IndySSL problému v 10.3.3 jsem přesunul do zvláštního tématu: IndySSL root certifikát problém v 10.3.3 (https://forum.delphi.cz/index.php/topic,16946.0.html)