Forum Delphi.cz

Databáze => Firebird a Interbase => Téma založeno: Stanislav Hruška 09-05-2020, 18:07:24

Název: Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 18:07:24
Teraz mám veľký problém, lebo definovali typ poľa BOOLEAN.
Chcel som to premenovať, vymeniť v tabuľkách za inú doménu (BOLEAN - totálne rovnako definovaná) a pod. Nedovolí mi nič robiť. Zakaždým dostanem oznam, že s dotyčnou systémovou tabuľkou a doménou sa nedá totálne nič urobiť.
Mám teraz vytvorené nové tabuľky, kde nie je ani nebol žiaden záznam. Tak isto mi nedovolí žiadnu zmenu.
Existuje nejaká pomoc?

Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 18:20:57
To bude niečo horšie. Nemôžem ani zmeniť poradie polí. Nové môžem vytvoriť. Ale mu nezmením pozíciu.
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: pf1957 09-05-2020, 19:05:48
Teraz mám veľký problém, lebo definovali typ poľa BOOLEAN.
Kdo a kde to definoval?

Nezapnul sis nekde neco na urovni FireDac? ExtendedMetadata nebo jak se to jmenovalo?
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 19:21:33
Vo verzii FB3. Je to už skutočná boolean True/False.
Nie s, FireDAC som nič nerobil. Mne to nejde zmeniť pomocou SQL manager. Môžem vytvoriť či zmazať ľubovoľné pole (iné než typu BOOLEAN) ale zmeniť jeho pozíciu nie.
Robil som aj zálohu a obnovu, vytiahol staršiu verziu DB, skontroloval oprávnenia... Všetko je v poriadku. Len sa nemôže meniť tabuľka RDB$RELATION_FIELDS.
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 19:24:23
UPDATE operation is not allowed for system table RDB$RELATION_FIELDS.

SQL Code: -902
IB Error Number: 335545030
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: vandrovnik 09-05-2020, 19:30:32
A jaký příkaz se pokoušíš vykonat, když to zahlásí tu chybu?
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 19:41:04
Zmeniť doménu alebo poradie poľa
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: vandrovnik 09-05-2020, 19:49:22
No já myslel, že napíšeš ten ALTER xxxx příkaz, který zkoušíš.
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 19:56:20
Písal som, že to robím v EMS SQL Manager.
Založil som novú tabuľku. Vytvoril dve polia. Potvrdil. Akonáhle chcem zmeniť ich poradie, tak to ryčí. Vo všeobecnosti je ta tabuľka blokovaná. Skontroloval som jej práva a všetko čo mi napadlo. No nič som nenašiel.
Skúsim ho preinštalovať. Neverím, že to pomôže.
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: vandrovnik 09-05-2020, 19:57:56
No a nepokouší se ten program manipulovat se systémovými tabulkami?
Co se stane, když to zkusíš pomocí ALTER TABLE...?
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 09-05-2020, 20:36:33
Doteraz som nemal žiaden problém. Preinštaloval som ho, zadal Registration Key a on prehlási, že je už expirovaný. To je poriadne svinstvo. Ešte aj zálohu OS som dobabral. Urobil som ju na systémovom disku!
Skúsim to opraviť. Potom sa ozvem.
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: pf1957 10-05-2020, 07:44:38
To bude niečo horšie. Nemôžem ani zmeniť poradie polí. Nové môžem vytvoriť. Ale mu nezmením pozíciu.

Pred reisntalaci to chtelo trochu googlit: https://stackoverflow.com/a/48267747 (https://stackoverflow.com/a/48267747)
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 10-05-2020, 07:48:15
Keby som o tom čo i len trocha tušil ???
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: pf1957 10-05-2020, 08:03:40
Keby som o tom čo i len trocha tušil ???
Njn, ja to taky nevedel, protoze jsem naposledy s FB delal ve verzi 2.5. Na druhou stranu, kdo vi, jestli bych to zjistil, protoze jsme pouzivali pravidelne aktualizovaneho IBExperta, a ten byval vzdy up-to-date a pro trideni poradi sloupcu jsme meli vlastni utilitku, ktera pouzivala ALTER Table .... POSITION n
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 10-05-2020, 11:07:18
Nová verzia EMS manažéra to zvláda. Už som ju aj objednal :'(
Název: Re:Moja doména s názvom BOOLEAN
Přispěvatel: Stanislav Hruška 10-05-2020, 11:17:06
Nedá mi to ;D  Nič mi nechcelo poriadne fungovať, tak som zrušil disk :o :o :o  V tom napätí som si zabudol urobiť zálohu :'(  Projekty mám našťastie na cloude ;)  Ale DB si musím upraviť. Mám staršiu verziu. A to môže byť problém.