Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Zobrazenie Hint po celú dobu čo je kurzor na komponente
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 30-05-2020, 22:25:28 »
Akurát pri jeho použití to vyzerá divoko. Neprispôsobuje sa k štýlu a nápoveď zobrazí nad či pod komponentom. Viď prílohu. Bez neho a s nim.
TAdvSmoothStatusIndicator a TAdvOfficeHint žiaľ nespolupracujú
2
Obecné / Re:Zobrazenie Hint po celú dobu čo je kurzor na komponente
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 30-05-2020, 22:18:56 »
Už to nie je potrebné. Narazil som na TBalloonHint a ten to rieši :)
3
Obecné / Zobrazenie Hint po celú dobu čo je kurzor na komponente
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 30-05-2020, 21:50:31 »
Objavil som TAdvSmoothStatusIndicator. Je to vlastne farebný kruh, do ktorého môžem zapísať text.
Inšpiroval ma napr. MMX, že tam napíšem "?" a pri nabehnutí kurzorom naň zobrazím nápoveď.
Nápoveď chcem mať zobrazenú po celý čas, kým je na ňom kurzor myši. Neviem ako na to.
.
Viem že existuje premenná, ktorá určuje čas zobrazenia nápovede. Aj to využívam. Čas určujem podľa dĺžky textu. Ale tu by to nebolo vhodné.
Prikladám udalosti v prílohe
4
Obecné / Re:Opäť si trhám vlasy
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 30-05-2020, 11:20:11 »
Netreba to riešiť. Už mi došlo, prečo nastala zmena.
Citace
Pouzivas debug dcu? tj. mas zaskrtnute v options Use Debug dcu?
Áno. Ako mi to môže pomôcť v budúcnosti?

Tak ze se ti zastavi ve zdrojacich delphi, nebo knihoven a podle call stacku se podivas odkud to prilezlo, pripadne to sem vlozis
5
Obecné / Re:Opäť si trhám vlasy
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 30-05-2020, 10:15:30 »
Netreba to riešiť. Už mi došlo, prečo nastala zmena.
Citace
Pouzivas debug dcu? tj. mas zaskrtnute v options Use Debug dcu?
Áno. Ako mi to môže pomôcť v budúcnosti?
6
Obecné / Re:Opäť si trhám vlasy
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 30-05-2020, 09:52:49 »
Hm, dal som ako hlavný formulár aplikácie ten About. Výsledok je rovnaký. Nepomohla ani finta s vymazaním súborov v základnom adresári a *.dcu
Hurá, vymazal som aj *.dproj a ostalo mi to stáť na chybe!
Edit:
Len nerozumiem, že to doteraz nevadilo :o

Pouzivas debug dcu? tj. mas zaskrtnute v options Use Debug dcu?
7
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie DataModul-u s chybou:
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 30-05-2020, 09:16:00 »
Vymazanie súboru *.dproj odstránilo aj tento problém.
8
Obecné / Re:Sydney - sleva 25%
« Poslední příspěvek od miroB kdy 30-05-2020, 00:49:06 »
Delphi 10.4 PRO verzia obsahuje aj:
  • FireDAC - SQLite?
  • Vrátane zdrojového kódu?
Kladná odpoveď na obe otázky (1 a 2) je zásadná. Áno len na jednu z nich určite nestačí.
Má zmysel len jednoznačné a potvrdené ÁNO na obe otázky. Radek písal, že to presne nevie. On nemá PRO.

Prípadne doplňujúca otázka:  pokrýva PRO / FireDAC aj iné lokálne db enginy, vrátane zdrojákov? (Toto nie je kardinálne, len pre zaujímavosť)


Stahni si CE z 10.3.3, coz je ekvivalent Pro zda jsou tam zdrojaky a koukni do feature Matrix - https://www.embarcadero.com/docs/rad-studio-feature-matrix.pdf tam je napsane co ktera editace umi.

SQLite v 10.4 umoznuje jak staticke tak dynamicke linkovani.
V danom odkaze, v casti
FIREDAC MULTI-DEVICE DATA ACCESS LIBRARY
v podzlozkach
"Source code of the included database drivers"
"FireDAC complete source code, including drivers source code"
sa u oboch uvadza podpora len pre Enterprise/Architect.
Naopak v Pro/CE sa nespomina.
Takze sa zda byt potvrdena nepritomnost zdrojoveho kodu.
9
Obecné / Re:Sydney - sleva 25%
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 29-05-2020, 23:41:21 »
Delphi 10.4 PRO verzia obsahuje aj:
  • FireDAC - SQLite?
  • Vrátane zdrojového kódu?
Kladná odpoveď na obe otázky (1 a 2) je zásadná. Áno len na jednu z nich určite nestačí.
Má zmysel len jednoznačné a potvrdené ÁNO na obe otázky. Radek písal, že to presne nevie. On nemá PRO.

Prípadne doplňujúca otázka:  pokrýva PRO / FireDAC aj iné lokálne db enginy, vrátane zdrojákov? (Toto nie je kardinálne, len pre zaujímavosť)


Stahni si CE z 10.3.3, coz je ekvivalent Pro zda jsou tam zdrojaky a koukni do feature Matrix - https://www.embarcadero.com/docs/rad-studio-feature-matrix.pdf tam je napsane co ktera editace umi.

SQLite v 10.4 umoznuje jak staticke tak dynamicke linkovani.
10
Obecné / Re:Delphi 10.4 - co je nového
« Poslední příspěvek od neo kdy 29-05-2020, 23:21:52 »
Už jsem to našel ... chyba mezi židlí a klávesnicí :-)
Stran: [1] 2 3 ... 10