Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:ADOpřipojení tabulky Excelu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 28-03-2020, 19:55:00 »
Neviem čo tam je. Anglicky neviem. Ale názov hovorí o tejto téme
https://www.youtube.com/watch?v=C1AjHxBiKmk
2
Firebird a Interbase / Re:Aký index vytvoriť
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 27-03-2020, 13:14:01 »
rozhodujúci bude ten test.
Urcite. Uz jen proto, ze funkce optimalizatoru se muze verze od verze lisit i u stejneho RDBMS.
3
Firebird a Interbase / Re:Aký index vytvoriť
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 27-03-2020, 12:38:45 »
Vďaka. Ohľadom indexov sa už nebudem pýtať.
Pýtal som sa preto, lebo som si myslel, že existujú nejaké pravidlá podľa ktorých sa to dá určiť. No, nejaké pravidlá, skôr odporúčania, existujú ale rozhodujúci bude ten test.
4
Firebird a Interbase / Re:Aký index vytvoriť
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 27-03-2020, 11:04:47 »
Kód: [Vybrat]
WHERE D.FKFOCS = :FKFOCS AND WW.YEARS = :YEARS AND D.DEPOSITPERIOD BETWEEN :DATEFROM AND :DATETO
  • FKFOCS + DEPOSITPERIOD
  • FKFOCS a samostatne DEPOSITPERIOD
V tabuľke sa dá dostať na milión záznamov. Ďakujem.
Edit: Ak to ide, vymažte to. Neuvedomil som si že, YEARS je v inej tabuľke.
Sice je mozne vest intelektualni seance napr. nad http://www.ibphoenix.com/resources/documents/how_to/doc_399, ale vzdycky jsme to delali tak, ze jsme zadali SQL prikaz a spustili na nej performance/plan analyzer (konkretne v IBExpertu) a podivali se, kde je bottle-neck a co s nim muzeme udelat a u dat, kde se intenzivne zapisovalo jsme overovali, jakou cenu platime napr. za pridani indexu apod.

A to vyzkouseni vetsinou zabere stejne casu, jako se ptat nekde na foru ;-)

5
Firebird a Interbase / Aký index vytvoriť
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 27-03-2020, 10:43:19 »
Kód: [Vybrat]
WHERE D.FKFOCS = :FKFOCS AND WW.YEARS = :YEARS AND D.DEPOSITPERIOD BETWEEN :DATEFROM AND :DATETO
  • FKFOCS + DEPOSITPERIOD
  • FKFOCS a samostatne DEPOSITPERIOD
V tabuľke sa dá dostať na milión záznamov. Ďakujem.
Edit: Ak to ide, vymažte to. Neuvedomil som si že, YEARS je v inej tabuľke.
6
Obecné / Re:ADOpřipojení tabulky Excelu
« Poslední příspěvek od miroB kdy 27-03-2020, 07:45:20 »
Vyšiel som z cviku. Trochu som motal ADO vs Jet Engine, alebo po novom ACE OLEDB Engine. Ale princíp zostáva. Verím, že aktívni užívatelia si premietnu fakty na správne miesta a ostatní si ľahšie uvedomia podstatu.
7
Obecné / Re:ADOpřipojení tabulky Excelu
« Poslední příspěvek od Faltynek kdy 26-03-2020, 22:28:25 »
Tak to je síla. Je fakt, že někdy v 98 roce jsem databázové editoval  Excel z VB4 a šlo to jednoduše. Typ dat určovala první položka pod nadpisem sloupce a pokud to bylo číslo a někde v dalším řádku text, tak to hodilo chybu. Ale šlo to intuitivně a snadno přes jet engine myslím.
Nějak nás ten vývoj nutí čím dál víc chodit s kanonem na vrabce. :)
8
Obecné / Re:ADOpřipojení tabulky Excelu
« Poslední příspěvek od miroB kdy 26-03-2020, 21:07:55 »
Databázy dnes vedia Excel tabuľky len čítať (Read), alebo naplniť dáta tak, že sa vytvorí nová tabuľka a tá sa naplní (Napr. ADO: INSERT INTO SELECT, pričom tabuľka nesmie existovať). Myslím, že sa nedajú ani mazať (DROP TABLE).
Neviem o tom, že by dnes nejaký databázový stroj vedel priamo editovať excel tabuľky. Voľakedy to išlo práve pomocou ADO. Lenže nejaký nešťastník (tuším z Mexika), zažaloval Microsoft o patent. Nie málo, tuším o 50 miliónov $. Detaily si už nepamätám, pretože je to nejmenej 10+ rokov.
Behom pár mesiacov Microsoft tú feature zarezal. Nešťastná to firma, ktorá si z užívateľov občas spraví trhací kalendár. Viď ADO vs ODBC vs ADO (deprecated vs undeprecated). Alebo zarezaný Skype na Bada a mnohé iné.
Napríklad aj ADO + CSV je veľmi nebezpečná záležitosť. Viď parameter "TypeGuessRows" v ConnectionString.
On totiž nefunguje parameter pre skúmanie typu importovaných údajov stĺpci. Default je 8. Napríklad výraz "TypeGuessRows=0", je už roky ignorovaný. Ak sa v dátach, v 9-tom riadku vyskytne text a predtým boli čísla, tak hodnota v deviatom riadku bude obsahovať NULL, lebo daný stĺpec bude braný ako typ integer. Dá sa to zmeniť jedine v Registry, ale to je veľmi diskutabilné.
Vlastne, ten desaťročia nefungujúci parameter TypeGuessRows, robí ADO absolútne nespoľahlivým pre Import CSV, Excel a čokoľvek ďalšie. Tuším okrem samotného MS Access.
Plus večné problémy pri inštalácii driverov ADO (voľakedy boli priamo súčasťou Windows, dnes pri každej novej Office verzii nové patálie). Dva super vážne dôvody prečo ADO radšej neponúkať zákazníkom.
9
Obecné / Re:ADOpřipojení tabulky Excelu
« Poslední příspěvek od Faltynek kdy 26-03-2020, 17:16:10 »
Mám v tom seznam čidel s kalibračníma konstantama. V měřicím programu si podle čísla čidla načítám konstanty a kalibrační lhůty. Teď to mám tak, že to vyplním v excelu a převedu do csv a tu csv tabulku pak načítám jako texták a v Delphi parsuju přes středníky. Tomu převádění bych se rád vyhnul. Potud by mi stačilo tabulku jenom načíst, ale když narazím na čidlo, které má třeba novou kalibraci, nebo v tabulce vůbec není, rád bych ho přímo doplnil a uložil zpátky to toho excelu.
Normálně bych to asi nechal plavat, ale teď jsem doma a mám čas, tak procházím resty. Tak proto.
A proč je to v Excelu? No má to historické kořeny.

Dalibor.
10
Obecné / Re:ADOpřipojení tabulky Excelu
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 26-03-2020, 16:50:25 »

V gridu se data zobrazí, ale nejdou editovat. Ve staré Query se dal nastavit parametr RequestLive, v TADOquery není.


Tak si to nacucni do memory table. Tohle mi slouzilo jen pro import. Co vlastne chces delat?
Stran: [1] 2 3 ... 10