Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Delphi 10.2.3 - tBitmap a chyba při převodu z pf8bit na pf24bit
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 25-05-2018, 23:32:54 »
Jestli v aplikaci převádíte bitmapy z 8bit/pixel na 24bit/pixel, tak zbystřete, je tam taková nehezká chyba... Načtu, převedu na 24bit, uložím do .bmp. Načtu ten převedený soubor, uložím a výsledný soubor je poškozený... Na https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-20613 jsem dal report a ukázkový projekt.

Obejít se to dá třeba takhle:
Kód: [Vybrat]
procedure PrevedNa24bit(aBitmap:tBitmap);
 var b:tBitmap;
 begin
 if (aBitmap=nil)or(aBitmap.PixelFormat=pf24bit)or(aBitmap.Width<=0)or(aBitmap.Height<=0) then exit;
 b:=tBitmap.Create;
 try
  b.SetSize(aBitmap.Width, aBitmap.Height);
  b.PixelFormat:=pf24bit;
  b.HandleType:=bmDIB;
  b.Canvas.Draw(0, 0, aBitmap);
  aBitmap.Assign(b);
 finally
  FreeAndNil(b);
 end;
end;

Třeba to někomu ušetří trápení.

Karel
2
Obecné / chybne nactena diakritika ze souboru
« Poslední příspěvek od Kony kdy 25-05-2018, 15:13:07 »
Hoj, nacitam txt soubor do Strglistu a potom vypisuji do RichEditu a spatne se mi vklada diakritika.. v txt souboru to mam spravne.. ale jakmile vlozim do projektu tak paskvil...

viz .

ČT1 = ÄŚT1

PS : Tak vyreseno, vsechny soubory jsem otevrel pres PSPad a zmenil kodovani textu na ISO-8859-2
3
Obecné / Re:odeslani mailu pres program v SSL
« Poslední příspěvek od Kony kdy 25-05-2018, 14:48:41 »
ano mel jsem vse, ale timto pripadem mi to uz chodi
4
Obecné / Re:rolování v dbgridu
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 25-05-2018, 13:39:30 »
To mne většinou nezastaví (proto je to protected a ne private).

Tak jsem to nemyslel (i k privatnim clenum se da samozrejme dostat). Jde o to ze napr. TStringGrid ma TopRow property public, zatimco TDBGrid ne, a to nejspis proto ze se nechova jak by jeden ocekaval.

Osobne bych se do takoveho zadani nepoustel. Ten grid je des.

Ja bych tu hodnotu vzal pro čtení (abych věděl kde jsem) a jak jsem psal, zkusil bych zavolat scroll (to se da jednoduse otestovat zda to dela to co chci) a teprve pak bych se poustel do vetsich akci. Ale jak jsem napsal, nepřijde mi to jako std. chování.
5
Obecné / Re:rolování v dbgridu
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-05-2018, 13:27:14 »
To mne většinou nezastaví (proto je to protected a ne private).

Tak jsem to nemyslel (i k privatnim clenum se da samozrejme dostat). Jde o to ze napr. TStringGrid ma TopRow property public, zatimco TDBGrid ne, a to nejspis proto ze se nechova jak by jeden ocekaval.

Osobne bych se do takoveho zadani nepoustel. Ten grid je des.
6
Obecné / Re:Zmena fontu II. (v celej app)
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 25-05-2018, 13:20:46 »
Môj postup by bol.
Všetky komponenty by preberali font z formulára ParentFont := True
Mal by som predka formulára pre všetky formuláre a tam by som menil font.
7
Obecné / Re:rolování v dbgridu
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 25-05-2018, 13:17:39 »
Jinak to určuje TopLeft gridu, tj. odkud se zobrazuji data. Da se s tim trošku laborovat, ale takto z praku nevím.

Bohuzel ne u TDBGrid. Nejspis proto taky nechali TopRow protected.

To mne většinou nezastaví (proto je to protected a ne private).
No abych zjistil co je nahore to bude asi nutne, a pak bych zkusit nejak v Dataset.AfterScroll dopocist stred a zavolat
TCustomDBGrid.Scroll s ofsetem. Ale to tak spise tipuji kouknutim do kodu.
8
Obecné / Zmena fontu II. (v celej app)
« Poslední příspěvek od František kdy 25-05-2018, 12:45:23 »
ako zmeniť font všetkým vizuálnym prvkom na formulári?
9
Obecné / Re:rolování v dbgridu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 25-05-2018, 12:30:03 »
Citace
je to sice obkluka jak svina, taktiez to ma nevyhody, ze sa posuvas po datasete,
To by bolo vhodné skôr manipulovať s posuvníkom.
10
Obecné / Re:rolování v dbgridu
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 25-05-2018, 12:29:46 »
Zadání vypadá, že bude dost pracné to vytvořit a nakonec klient zjistí, že tak to vlastně ani nechtěl :-)
Stran: [1] 2 3 ... 10