Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 13:01:22 »
poDesigned funguje :)
2
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy Dnes v 09:37:27 »
Akosi mi F.Position := poScreenCenter; nepomohlo. Nastavenie sa vykonáva v SupObjJson.ReadForm(F); Formulár ostane v strede obrazovky. Veľkosť je v poriadku.
Nerozumim tomu: kdyz nekde nastavis poScreenCenter, tak jeho pozici na obrazovce nelze zmenit, takze to je predpokladane chovani.

To je moje chyba, dal jsem mu tam špatný mód position, ale princip by měl jak jsem napsal, zadne Show, Hide.

3
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 09:28:00 »
Akosi mi F.Position := poScreenCenter; nepomohlo. Nastavenie sa vykonáva v SupObjJson.ReadForm(F); Formulár ostane v strede obrazovky. Veľkosť je v poriadku.
Nerozumim tomu: kdyz nekde nastavis poScreenCenter, tak jeho pozici na obrazovce nelze zmenit, takze to je predpokladane chovani.
4
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 08:41:10 »
Idem si preveriť správnosť práce s TMS styler-s. Možno je chyba tam. Ozvem sa.
5
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 08:35:15 »
Akosi mi F.Position := poScreenCenter; nepomohlo. Nastavenie sa vykonáva v SupObjJson.ReadForm(F); Formulár ostane v strede obrazovky. Veľkosť je v poriadku.
Citace
Ovsem tohle je tezka alchymie
Keď som to ináč nevedel. A pri tom som zistil, prečo mi OnShow išlo 2 x.
6
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 08:05:57 »
    F.Show;
    F.Hide;
    ...
    F.ShowModal;
Ovsem tohle je tezka alchymie  :o
7
Obecné / co dela Tdbgrid.Columns[i].Release ?
« Poslední příspěvek od rob. kdy Dnes v 05:10:01 »
Ahoj, nevite nekdo co presne dela metoda release u Tcolumn ?
potreboval bych za behu odstranit (ne jen skryt) sloupec z dbgridu ale aby zustal zachovan v datasetu.
dekuji.

8
Obecné / Re:Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 03-08-2020, 23:00:00 »
Zkus:
Kód: [Vybrat]
procedure NewForm(ATypeForms: TTypeForm);
...
      F := BasalFormClass.CreateForm(nil);
  F.Position := poScreenCenter;
    SupObjJson.ReadForm(F);
    CareNewForm(F);
    F.ShowModal;
9
Obecné / Nastavenie veľkosti a polohy formulára
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 03-08-2020, 21:53:23 »

procedure NewForm(ATypeForms: TTypeForm);
...
      F := BasalFormClass.CreateForm(nil);
    ///  To je opatrenie proti preblikávaniu formulára
    ///  Rámček preblikne aj tak
    F.Height := 1;
    F.Width := 1;
    F.Show;
    F.Hide;
    SupObjJson.ReadForm(F);
    CareNewForm(F);
    F.ShowModal;
Použitie udalosti SupObjJson.ReadForm(Self); v samotnom formulári neprináša výsledok.
Ako sa to správne robí?
10
Obecné / Re:ComboBox.ItemIndex := Cosi; Nie je zobrazený text
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 03-08-2020, 20:24:55 »
Citace
FormShow je handler OnShow udalosti?
Áno.
Citace
Tak kdyz se spusti 2x, jak to, ze se "obsah udalosti" spusti jen jednou?
Mám tam if..
V OnShow to bolo v rámci hľadania chýb. Ale už som to prehodil do OnCreate, lebo výsledok je ten istý.
Stran: [1] 2 3 ... 10