Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Obecné / Re:Innosetup a Win10
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-06-2018, 13:58:26 »
Zdarec,

diky pomoci zde jsem vygeneroval instalacku sve utilitky, avsak - win10 (a mozna i jine) ji oznacuji za neduveryhodnou. (Musi se davat - presto spustit). Muze me nekdo nasmerovat, jak tohle jednoduse vyresit ?

Diky

Mas ji podepsanou? Pokud ne, zkus ji podepsat.
12
Obecné / Innosetup a Win10
« Poslední příspěvek od raul kdy 22-06-2018, 13:18:10 »
Zdarec,

diky pomoci zde jsem vygeneroval instalacku sve utilitky, avsak - win10 (a mozna i jine) ji oznacuji za neduveryhodnou. (Musi se davat - presto spustit). Muze me nekdo nasmerovat, jak tohle jednoduse vyresit ?

Diky
13
Obecné / Re:Instalace delphi 10.2.2. nebo 10.2.3. z 10.2.1.
« Poslední příspěvek od bohdan kdy 22-06-2018, 13:01:20 »
Děkuji všem za pomoc a omlouvám se za špatné informace, ale asi jsem to instaloval přes ISO. Dělám to jednou za rok a byl jsem přesvědčený, že jsem použil web instalaci.
Nakonec jsem stáhl ISO instalaci, odinstalovat Gexpert a IDEFixPack a spustil instalaci. Po delší době to doběhlo a delphi jsem pustil bez problémů.

Zajímalo by mě, jestli se dá někde zjistit, jak je delphi nainstalované (ISO WEB). 
14
Obecné / Re:Aktualizovanie DB podľa verzií
« Poslední příspěvek od František kdy 22-06-2018, 12:25:06 »
ja (teda aplikácia ktorú som prebral) ma číslo verzie DB v tabuľke vrámci DB. Ak sa niečo zmení, pridám do kódu potrebne úkony a pri spustení sa porovnáva číslo verzie v DB a v app, a mám aplikovaný postup ako ho na začiatku uvádzaš (1.2.3.).
mám to aplikované na lokal(FB) aj remote(MySql) DB vrámci jednej aplikácie
15
Obecné / Re:Instalace delphi 10.2.2. nebo 10.2.3. z 10.2.1.
« Poslední příspěvek od jirka52 kdy 22-06-2018, 12:22:20 »
Taky jsem měl podobné problémy a pomohlo jedině odinstalování staré verze + smazání registrů odinstalátorem. No a pak zase znovu vše nainstalovat :)
16
Obecné / Re:Divne nakladani s hodnotou TForm.Position ve VCL
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 22-06-2018, 09:22:26 »
V noci jsem to zkousel krokovat na ciste aplikaci a dal si breakpoint na zapisovou metodu pro  Position a zavolala se jen s poScreenCenter pri nacitani DFM. Ale nejednou tam bylo uloženo poDesigned (ordinalni hodnota 0). Dal jsem se zatim nedostal bo jsem unaven padl ale to smrdi nejakym bugem, nebo je to nejaka zmena v souvislosti s lepsi podporou HiDPI, nic vim mne nenapada.
Je to v metode TCustomForm.CMShowingChanged(var Message: TMessage), u me na radku 6696, to je pote, co se vyporada s centrovanim, tak tam pred obsluhu MDI okna strci poDesigned. A uz je to tam i v D2007. Je zajimave, ze ve vlastni metode uz hodnotu Position na nic nepotrebuje a kdyz se clovek podiva, kde operuje s poDesigned, tak akorat v setteru Position u MDI okna ji meni na poDefault, stejne jako setterech Left, a Top. Ale tu hodnotu cpe do member variable, takze setter obchazi.  Spis to vypada na nejake hruzu kvuli MDI.

Ja to obesel tim, ze jsem si to zapamatoval pri konstrukci formulare, ale to meneni property je divna programovaci technika...
17
Obecné / Re:Divne nakladani s hodnotou TForm.Position ve VCL
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 22-06-2018, 09:02:10 »
Ahoj vsichni,

narazil jsem na divnou vec: v design time mam nastavenou Position = poScreenCenter. A skutecne to VCL vycentruje, ale potom z nejakeho duvodu nastavi Position := poDesigned, takze pozdeji uz nedokazu zjistit, jak se ten form ma chovat, krome zapamatovat si to pred probehnutim metody CMSHowingChanged.

To jsou mi veci :-O. Nemam cas to zkoumat, ale netusi nekdo, proc naprogramovali takovou ptakovinu?

V noci jsem to zkousel krokovat na ciste aplikaci a dal si breakpoint na zapisovou metodu pro  Position a zavolala se jen s poScreenCenter pri nacitani DFM. Ale nejednou tam bylo uloženo poDesigned (ordinalni hodnota 0). Dal jsem se zatim nedostal bo jsem unaven padl ale to smrdi nejakym bugem, nebo je to nejaka zmena v souvislosti s lepsi podporou HiDPI, nic vim mne nenapada.
18
Mobilní vývoj / Ogre limitations on iOS/Android?
« Poslední příspěvek od johntimber kdy 22-06-2018, 07:45:39 »
Hi,

I've been thinking about getting into mobile app development, but I want to know what I would be getting myself into. I've heard certain things like CG aren't supported on mobile devices, are there any other things that aren't supported? I also noticed that there is an iOS Ogre SDK, but not one for Android. Does this mean that porting Ogre to Android is more "hacky" or less functional?How much of iOS/Android development can be in C++? I want to be able to make an Ogre game and port it to iOS/Android without rewriting the whole game, just the functions used to get input from the different devices and such.What are some things to keep in mind when it comes to mobile app development in general? As mentioned, I don't have any experience with it.For iOS development, I need a Mac, XCode, and the iOS Ogre SDK, correct? For Android, I need the Android NDK, but which Ogre SDK would I need?


Please help.

I didn't find the right solution from the Internet.

References:-
https://forums.ogre3d.org/viewtopic.php?t=71810
Animated Video For Business

Thanks!
19
Obecné / Re:Divne nakladani s hodnotou TForm.Position ve VCL
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 21-06-2018, 23:39:01 »
A keď to nastavíš v runtime, tak to tiež prepíše?
To nevim, protoze to nepotrebuju. BTW, kdyz si to nastavim sam, tak nemusim zjistovat, na co jsem si to nastavil :-)
20
Obecné / Re:Divne nakladani s hodnotou TForm.Position ve VCL
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-06-2018, 22:09:00 »
A keď to nastavíš v runtime, tak to tiež prepíše?
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10