Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Firebird a Interbase / Re:Dočasná tabuľka - ako ju riešiť?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-04-2018, 21:41:43 »
Jaj, DataSetCount nie je počet záznamov :-[

Neni :) Nicmene kdyz uz jsme u RecordCount, dej si na nej pozor. Je rizen rezimem RecordCountMode ktery Ti s vychozim nastavenim nemusi vyhovovat.
12
Firebird a Interbase / Re:Dočasná tabuľka - ako ju riešiť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-04-2018, 21:37:27 »
Jaj, DataSetCount nie je počet záznamov :-[
13
Firebird a Interbase / Re:Dočasná tabuľka - ako ju riešiť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-04-2018, 21:32:15 »
To som akosi tak predpokladal. Ale ako mám teraz nájsť chybu :'( :( ?
FqryI.Transaction.DataSetCount mi vráti 4. Takže by tam niečo malo byť. Aj keď som očakával podľa SELECT-U 10. Ale tých vrstiev mám viac. Idem všetky preveriť.
14
Firebird a Interbase / Re:Dočasná tabuľka - ako ju riešiť?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-04-2018, 21:25:10 »
Hm, mám problém. Uložím si do GTT údaje. Ale DB manažér ukáže prázdnu tabuľku. Neviem či to tak má byť.

Ano, ma to tak byt protoze jde o jinou connection session. Co GTT sdili globalne je jen schema. Data jsou pak v ramci instance daneho pripojeni nebo zivota konkretni transakce instance daneho pripojeni. A protoze pouziva Tvuj DB manazer jinou instanci pripojeni nez Tva aplikace, nemuze data videt (a naopak).
15
Firebird a Interbase / Re:Dočasná tabuľka - ako ju riešiť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-04-2018, 21:24:01 »
Hm, mám problém. Uložím si do GTT údaje. Ale DB manažér ukáže prázdnu tabuľku. Neviem či to tak má byť. Ale nezdá sa mi to. Konečný výsledok je tiež prázdny dataset. Transakciu nemám ukončenú.
Mám overené, že INSERT INTO MYTABLE SELECT ... posiela 10 záznamov.
16
Obecné / Re:Práce s textem
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 18-04-2018, 11:54:50 »
Napríklad takto:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Format( '%0.3d=%s', [ mojeCislo, mojText] )
naplní jeden riadok TStringListu ( napr: mojList )
Ukážka riadku: "002=jablká"
Spravíš celý cyklus.
Na záver zoradíš ( mojList.Sort ).
Potom v novom cykle prepíšeš kam a ako potrebuješ.

17
Obecné / Re:Práce s textem
« Poslední příspěvek od AlienStar kdy 18-04-2018, 11:00:17 »
Poradíte mi prosím ještě k tomuto? mockrát děkuji

@JaroB - To vypadá dobře .... děkuji

předělal jsem to do StringGridu,, ale to seřazení v něm nějak nedávám

Kód: [Vybrat]
procedure TForm5.Button1Click(Sender: TObject);
var
  t: TStringList;
  i, j, c: Integer;
begin
  t := TStringList.Create;
  try
    t.Duplicates := dupIgnore;
    t.Sorted := True;
    //deduplikace
    for i := 1 to StringGrid7.RowCount -1 do
    t.Add(StringGrid7.Cells[4,i]);
    t.Duplicates := dupAccept;
    t.Sorted := False;
    //nascitani
    for i := 0 to StringGrid7.RowCount -1 do
    begin
      j := t.IndexOf(StringGrid7.Cells[4,i]);
      if j <> -1 then
      begin
        c := Integer(t.Objects[j]);
        inc(c);
        t.Objects[j] := Pointer(c)
      end;
    end;
    //setrideni

.... ???


načtu hodnoty z StringGrid7 a zapíšu je seřazené do StringGrid9
Ale jak je ve StringGrid9 seřadit ?


18
Obecné / Re:Práce s textem
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 18-04-2018, 00:28:27 »
Vylepšiť by sa dal zápis do string gridu (nulová námaha) a mnohé nové budúce požiadavky, pretože tie rastú vždy.
A dík za pripomienku Custom sort.
19
Obecné / Re:Práce s textem
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-04-2018, 00:06:13 »
Ten však zoraďuje texty, nie čísla. Preto je treba čísla naformátovať s vodiacimi nulami:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Format( '%0.3d', [ mojeCislo] )

Proto je k dispozici CustomSort ;)

SQLite databáza a SQL príkazy, presne takéto úlohy riešia omnoho elegantnejšie a dokonalejšie. StringGrid sa nahradí dbGridom. Úloha je hotová za zlomok času. Pritom sa otvárajú nekonečné možnosti úprav a vylepšení.

Moc me nenapada co by se dalo vylepsit na scitani ovoce ;D Navic tohle vypada jako domaci ukol ;)
20
Obecné / Re:Práce s textem
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 17-04-2018, 22:03:52 »
Vy uz tu stavite raketoplan ;D Poslal jsem kompletni reseni s ukladanim poctu vyskytu do pole objektu kolekce s vyuzitim custom sort bez zbytecnosti navic ;) Asi jen ztrata casu ::) :)
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10