Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Divne nakladani s hodnotou TForm.Position ve VCL
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 21-06-2018, 19:01:20 »
Ahoj vsichni,

narazil jsem na divnou vec: v design time mam nastavenou Position = poScreenCenter. A skutecne to VCL vycentruje, ale potom z nejakeho duvodu nastavi Position := poDesigned, takze pozdeji uz nedokazu zjistit, jak se ten form ma chovat, krome zapamatovat si to pred probehnutim metody CMSHowingChanged.

To jsou mi veci :-O. Nemam cas to zkoumat, ale netusi nekdo, proc naprogramovali takovou ptakovinu?
22
Obecné / Re:Instalace delphi 10.2.2. nebo 10.2.3. z 10.2.1.
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 21-06-2018, 17:29:05 »
Mám dojem, že něco podobného jsem taky měl, a řešil jsem to zazálohováním konfigurace (Migration Tool), odinstalací a pak instalací nové verze, obnovou konfigurace a pak mým "oblíbeným" znovuinstalováním komponent.
23
Obecné / Re:Instalace delphi 10.2.2. nebo 10.2.3. z 10.2.1.
« Poslední příspěvek od bohdan kdy 21-06-2018, 16:06:17 »
WEB instal i původně to byl web instal.
24
Obecné / Re:Instalace delphi 10.2.2. nebo 10.2.3. z 10.2.1.
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 21-06-2018, 15:37:17 »
webinstall nebo z ISO? A puvodne to bylo instalovane z ceho? Melo by to byt stejne v obou pripadech.
25
Obecné / Instalace delphi 10.2.2. nebo 10.2.3. z 10.2.1.
« Poslední příspěvek od bohdan kdy 21-06-2018, 14:42:35 »
Snažím se nainstalovat verzi 10.2.3.
Před výběrem jednotlivých součástí instalace mi to vyhodí následující chyby.

Exception EPackageError in module rtl250.bpl at 000504BE.
Can't load package c:\program files (x86)\embarcadero\studio\19.0\bin\coreproide250.bpl.
Uvedená procedura nebyla nalezena.


Vstupní bod procedury @System@Net@Httpclient@Win@TCertificateStore@$bcdtr$qqrv se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\19.0\bin\DbxClientDriver250.bpl nalézt.

Can't load package c:\program files (x86)\embarcadero\studio\19.0\Bin\profilemgride250.bpl.
Uvedená procedura nebyla nalezena.

Exception EPackageError in module rtl250.bpl at 000504BE.
Can't load package c:\program files (x86)\embarcadero\studio\19.0\Bin\sdkmgride250.bpl.

Potom instalace pokračuje dál. Vyberu si všechno pro delphi profesional. Na konci instalace se normálně spustí delphi.
Problém je, že mi chybí Theme manager v options a záložky v delphi jsou takové nehezké.
Nesetkal jste se někdo s tím? Neznáte řešení?
Vyzkoušel jsem kde co. Zkusil jsem instalovat i verzi 10.2.2., kterou jsem vynechal , ale problém byl úplně stejný.
Ještě, že je to virtuální stroj, takže se to dá vrátit zpět před instalaci. 
26
Firebird a Interbase / Re:Trigget - After Insert -> INSERT INTO
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy 21-06-2018, 08:40:37 »
Aby select vrátil jen vložený záznam, jde např. takto:

select * from tabulka where id = new.id;

Ale to bude zbytečně procházet celou tabulku, třeba při 5 milionech záznamů to nějakou chvíli potrvá.
Raději použít alias new, ten rovnou obsahuje kompletní nový záznam.
27
Firebird a Interbase / Re:Trigget - After Insert -> INSERT INTO
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 20-06-2018, 17:47:59 »
To, že se Ti zkopírovaly pokaždé všechny řádky, je proto, že v tom INSERT SELECT... jsi zapomněl použít WHERE, aby ten SELECT vrátil jen záznam, který byl aktuálně přidán.
Nooo, ja ziju v domneni, ze kontextova promenna new odpovida vkladanemu radku a pak by new.* mohlo (jak zpochybnil Delfin) vratit vsechna pole, ale nemelo by to vracet vsechny zaznamy - to jenom v pripade, ze by new chybelo. A pak pri pouziti by nemel potrebovat WHERE klauzuli. To jedine v pripade, jak jsem to delal ja, ze si sahnu pro zaznam new.ID, ale protoze uz je to hafo let, tak si nepamatuju, proc jsem to tak udelal, jestli ze to nejde nebo jestli jsem nechal nejdriv dobehnout vsechny triggery (muj byl vzdycky jako posledni)
28
Firebird a Interbase / Re:Trigget - After Insert -> INSERT INTO
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 20-06-2018, 16:29:04 »

Citace
Nevim, Nemam cas ani chut to zkouset, ale pri replikaci mez DB jsem pouzival tohle, takze mozna ne, to bych asi new.* pouzil rovnou
Hore som písal, že to s * priamo nejde. Vloží všetky záznamy čo sú v tabuľke. Preto som aj spomínal, že to vidím na nový stĺpec, generátor a podmienku. Tak ako si to uviedol.

Pleteš dvě věci dohromady. Hvězdička znamená "všechny sloupce".
To, že se Ti zkopírovaly pokaždé všechny řádky, je proto, že v tom INSERT SELECT... jsi zapomněl použít WHERE, aby ten SELECT vrátil jen záznam, který byl aktuálně přidán.
29
Firebird a Interbase / Re:Trigget - After Insert -> INSERT INTO
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-06-2018, 16:12:59 »

Citace
Nevim, Nemam cas ani chut to zkouset, ale pri replikaci mez DB jsem pouzival tohle, takze mozna ne, to bych asi new.* pouzil rovnou
Hore som písal, že to s * priamo nejde. Vloží všetky záznamy čo sú v tabuľke. Preto som aj spomínal, že to vidím na nový stĺpec, generátor a podmienku. Tak ako si to uviedol.
30
Firebird a Interbase / Re:Trigget - After Insert -> INSERT INTO
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 20-06-2018, 16:06:46 »
Nejen to. Da se to vubec napsat? Neco jako:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. INSERT INTO MyTable
  2. SELECT new.*;
Nevim, Nemam cas ani chut to zkouset, ale pri replikaci mez DB jsem pouzival tohle, takze mozna ne, to bych asi new.* pouzil rovnou, ale mozna to bylo kvuli tomu, ze jsem chtel nechat probehnout vsechny ostatni trigger, kterych tam bylo pozahnane, ale HOSIP. Nejjednoduzsi je to vyzkouset.
Kód: SQL [Vybrat]
  1.       INSERT INTO ACCOUNT$
  2.         SELECT gen_id(G_ACCOUNT$,1) AS ID$, A.* FROM ACCOUNT A
  3.           WHERE A.ID=NEW.ID
  4.             returning ID$ INTO :SNAPSHOTID;
  5.  
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10