Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:PDFCreator jako tiskárna
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 04-02-2020, 10:01:36 »
No a nejsou ty obrázky "něčím divné"? Průhlednost byl u mě vždycky při problémech kandidát č. 1, ale třeba atypická barevná hloubka? Popř. sem zkus dát ty obrázky, třeba nás něco napadne.
92
Obecné / Re:PDFCreator jako tiskárna
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 04-02-2020, 09:58:48 »
Já nemám problém s průhledností :)
Problém je v tom černém obdélníku, který uloží do PDF creator, s tím už nejde nic udělat, je to už v souboru :( a jakýkoliv zobrazovač (i Acrobat Reader) zobrazuje černý obdélník namísto neprůhledného obrázku
93
Obecné / Re:PDFCreator jako tiskárna
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 04-02-2020, 09:28:56 »
Když jsem ještě tisknul přes Canvas, použil jsem pro tisk průhledných otočených obrázků GDI+, to myslím fungovalo dobře. Trochu krkolomné myslím bylo připravit GDI+ bitmapu z normální VCL bitmapy, protože ve VCL se ta průhlednost odjakživa nějak míjí s mým chápáním.
94
Obecné / Re:PDFCreator jako tiskárna
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 04-02-2020, 07:58:56 »
Používám QuickReport, který má pod sebou obyčejný Printer a všechno kreslí přes Canvas.
Černý obdélník nevyprodukuje Printer ale tak ho interpretuje a do souboru uloží PDFCreator.
Zaexperimentoval jsem s formáty, podkladový je PNG a na něm je BMP, JPG, PNG a GIF.
Podle mého není nějak dobře spravována Stretch funkce nad obrázky (horní z obrázků je přizpůsobován rozměru) a tak generuje černý obdélník.
95
Obecné / Re:Delphi + EET
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 04-02-2020, 00:05:17 »
Pokud se někdo pokoušíte v Delphi 10.3.3 rozchodit knihovnu DelphiEET od Mirus77 s knihovnami Indy, možná zjistíte, že nedokážete ověřit certifikáty. Problém je v systémové knihovně IdSSLOpenSSL, kde soudruzi z NDR opět udělali drobnou chybičku.
Oficiální patch je zde: https://cc.embarcadero.com/item/30906

Ty jsi mi dal, ja se dal porovnavat puvodni tvoji zpravu proti starsim verzim, a dosel jsem az k verzi 15.0 a zadna zmena a tak ze ti napisi a ty jsi mezitim prisel, ze je to uplne necim jinym, co jsem postuchoval jako hotfix :-)
96
Obecné / Re:Delphi + EET
« Poslední příspěvek od Igor kdy 03-02-2020, 23:30:49 »
Pokud se někdo pokoušíte v Delphi 10.3.3 rozchodit knihovnu DelphiEET od Mirus77 s knihovnami Indy, možná zjistíte, že nedokážete ověřit certifikáty. Problém je v systémové knihovně IdSSLOpenSSL, kde soudruzi z NDR opět udělali drobnou chybičku.
Oficiální patch je zde: https://cc.embarcadero.com/item/30906
97
Obecné / Re:PDFCreator jako tiskárna
« Poslední příspěvek od Igor kdy 03-02-2020, 22:39:40 »
Myslím, že to má souvislost s použitím nebo nepoužitím DirectDraw. Přes co tiskneš?
Např. v Report Builderu od Digital Metaphors je u objektu TppImage vlastnost DirectDraw. V jednom ze dvou možných nastavení některé typy grafických objektů produkují černé obdélníky. Už si ale také příliš nepamatuji detaily. Zkus s tím zaexperimentovat.
Také může mít vliv průhlednost, počet barev (barevná hloubka) apod.
98
Firebird a Interbase / Firebird 3.0.5
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 03-02-2020, 22:25:14 »
V lednu byla vydaná verze 3.0.5, je tam mj. opravena "pěkná" chyba, kvůli které mohlo za určitých okolností dojít ke ztrátě hodnot z BLOB polí.
99
Obecné / Re:Nepříjemná chyba v knihovně IBX.IBStoredProc ve verzi 10.3.3
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 03-02-2020, 15:01:13 »
Tak jsem chtěl reportovat problém v IBX na Androidu, bohužel https://quality.embarcadero.com/ opět mimo provoz...
100
Firemonkey / Ladění FMX - nefunguje breakpoint uvnitř finally
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 03-02-2020, 13:00:12 »
Na Androidu potřebuju použít IBX komponenty. Kód, který fungoval v Delphi 10.3.2, nefunguje ve verzi 10.3.3. (Project PlantisReaderPro.apk raised exception class EComponentError with message 'A component named SchemaTransaction already exists'.)

Pokouším se odhalit příčinu, ale kupodivu se zdá, že když dám breakpoint do části finally, vykonávání programu se tam nezastaví. Je nějaký fígl, jak to obejít?

Jinak teda ladění pro Android je dost otrava - pominu-li zoufalou rychlost, tak to, že debugger půlku věcí neumí ukázat je peklo - jako pěkné, že mi ukáže hexa adresu objektu aDatabase, ale že by třeba uměl vypsat jeho vlastnosti... :/ Jo a když už ukazuje, tak zvláštně - některé hodnoty bůh ví proč v osmičkové soustavě (to jsem se divil, kde se mi v SQL bere #012, a ono je to #10), při zobrazení stringu, který obsahuje apostrof, ho pro jistotu nezobrazí dvojmo (čekal bych 'Ah''oj'), ale trojmo (tedy 'Ah'''oj')...
Stran: 1 ... 8 9 [10]