Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Vykreslování
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 11-09-2019, 18:30:22 »
Ja by som si najprv zistil najčastejšie volanú metódu a odpichol sa od toho. Amatérsky: dal by som do každej funkcii verejný counter a zakaždým zvýšil jeho hodnotu. Na konci celej akcie by som ich všetky vypísal. Nie je nič výnimočné volať zbytočne niektoré funkcie.
92
Obecné / Re:Přístup k TCheckListBox z IDThreadComponent
« Poslední příspěvek od < z > kdy 11-09-2019, 17:54:17 »
Můžeš cokoliv, ale nemusí to fungovat :)

Pokud s tím může pracovat VCL nebo jiné vlákno, vždy je nutné to ošetřit synchronizací
https://stackoverflow.com/questions/30584176/idthreadcomponent-messes-the-user-interface
93
Obecné / Re:Vykreslování
« Poslední příspěvek od Lukáš Vlček kdy 11-09-2019, 17:04:47 »
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?

Ano , na ty callbacky jsou "zavešeny" procedury na formát buňky, či další práci s řetězcem :) Možnáááá, že není úplně nejrychlejší zrovna ta "plechovka pod stolem" aka server :) Teď jsem na nějakejch 156ms.

Zacal bych tim, ze bych zjistil kolik trva jen ten sql dotaz, coz podle mne bude 90% casu.

samotný mysql dotaz trva cca 0,016ms :) a to načítá veškerý obsah z tabulek jejichž počet činí cca 1600 záznamů. Někde to musím prostě špatně iterovat nebo něco, je to na ladění profilerem. A stejně téma bylo ohledně blikajících komponent při refreshi :) Ale pokud zabijeme dvě mouchy jednou ranou, tak tím líp O:-)
94
Firebird a Interbase / FireBird 3 embedded na Androidu
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 11-09-2019, 14:12:28 »
Ahoj,

nezkoušeli jste někdo Firebird 3 embedded na Androidu? Něco dělám evidentně špatně, ne a ne fungovat (píše, že se nemůže připojit k localhost, tj. nějak nechápe, že má být embedded, i když cesta k souboru je jen "Pokus.fdb" a server žádný)... K Firebird serveru na počítači se připojím, ale ta embedded verze mi fungovat nechce...

Díky za případné nasměrování...

K.
95
Obecné / Re:Vlastný komponent s T(DB)AdvSmoothDatePicker
« Poslední příspěvek od Lukáš Vlček kdy 11-09-2019, 11:26:00 »
Kalendár nemá žiadnu zverejnenú virtual/override metódu.
Existuje pre samotný Picker CloseDropDown, ale tam mi to nefunguje.
CloseUp sa nepodarilo nikde nájsť.
Napísal som na TMS. Zareagovali a vypýtali si ďalšie info. Poslal som im celý zdroják. Uvidíme.
EditYear som musel položiť priamo na základný panel, lebo na vlastnom sa vykresľoval zle.

jéja, jsem to zle přečetl. Já koukal po TAdvDatePicker - Ten tam tu událost má :) Zkus si je porovnat a uvidíš který se ti bude hodit lépe :)
96
Obecné / Re:Vlastný komponent s T(DB)AdvSmoothDatePicker
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 11-09-2019, 09:20:11 »
Kalendár nemá žiadnu zverejnenú virtual/override metódu.
Existuje pre samotný Picker CloseDropDown, ale tam mi to nefunguje.
CloseUp sa nepodarilo nikde nájsť.
Napísal som na TMS. Zareagovali a vypýtali si ďalšie info. Poslal som im celý zdroják. Uvidíme.
EditYear som musel položiť priamo na základný panel, lebo na vlastnom sa vykresľoval zle.
97
Obecné / Re:Vykreslování
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 11-09-2019, 08:55:05 »
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?

Ano , na ty callbacky jsou "zavešeny" procedury na formát buňky, či další práci s řetězcem :) Možnáááá, že není úplně nejrychlejší zrovna ta "plechovka pod stolem" aka server :) Teď jsem na nějakejch 156ms.

Zacal bych tim, ze bych zjistil kolik trva jen ten sql dotaz, coz podle mne bude 90% casu.
98
Obecné / Re:Vlastný komponent s T(DB)AdvSmoothDatePicker
« Poslední příspěvek od Lukáš Vlček kdy 11-09-2019, 08:20:52 »
Už som písal ďalší príspevok, ale medzitým si tu zareagoval. Ja si myslím, že to bude niečo podobné, ale...nechytám sa.
.
Pokračujem mojim pôvodným príspevkom
Hm, nedarí sa mi nájsť nič vhodné. Kalendár zmizne až pri kliknutí mimo neho. A to neviem obslúžiť. Žiaľ samotný kalendár nemá žiadnu metódu. Všetky metódy sa vzťahujú len na samotný "ComboBox".
Predpokladám použitie Windows message, ale to je nad moje sily.
Teraz som vymyslel takú barličku, ale nie je to ono
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  procedure TjstDBDatePickerTry.DateTimePickerEnter(Sender: TObject);
  2. begin
  3.   FPanel.Visible := True;
  4. end;
Prvý obrázok ukazuje ako to vyzerá po zavretí kalendára. V skutočnosti je jeho obsah nedostupný. Po kliknutí naň sa dostane do normálneho stavu - druhý obrázok. Tak by to malo vyzerať po každom zavretí kalendára.
Tie Edit sú na FPanel-y.
.
Poznámka: TMS uverejnil novú verziu. Úplne prepracovanú. Určite si treba prečítať migrate.txt. Týka sa to aj balíčkov založených na TMS komponentov.

Komponenta kalendáře má událost OnCloseUp(Sender: TObject) , není to to co právě hledáš ? :)
99
Obecné / Re:Vykreslování
« Poslední příspěvek od Lukáš Vlček kdy 11-09-2019, 08:08:00 »
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?

Ano , na ty callbacky jsou "zavešeny" procedury na formát buňky, či další práci s řetězcem :) Možnáááá, že není úplně nejrychlejší zrovna ta "plechovka pod stolem" aka server :) Teď jsem na nějakejch 156ms.
100
Obecné / Re:Získání starších verzí Delphi
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-09-2019, 16:30:01 »
Potom si musíš nainštalovať najnovšiu verziu. A takto každý rok.
Stran: 1 ... 8 9 [10]