Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Tisk textu do existujícího PDF
« Poslední příspěvek od starous kdy 11-05-2018, 09:05:57 »
ahoj,

potřeboval bych programově vyplňovat existující PDF formuláře. Teď jsem si hrál s knihovnou Quick PDF Library Lite, která by mi asi stačila. Bohužel si neporadí se znaky s diakritikou. Používám také knihovnu SynPDF pro generování PDF souborů, ale buď neumí pracovat s existujícími PDF soubory nebo jsem na tuto možnost nepřišel.
Přemýšlel jsem, jestli neexistuje nějaká knihovna, která by třeba dokázala přes sebe překrýt 2 pdf soubory, ale zatím bohužel tápu.

Máte někdo nějaký tip?
92
Obecné / Re:TDBGrid a abecedné radenie
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-05-2018, 19:51:41 »
Pouzil bych rozsireni ICU.
93
Obecné / Re:TDBGrid a abecedné radenie
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 10-05-2018, 19:03:18 »
Zatiaľ bez odpovede.. Tak pokus:
Ak by bolo možné FireDAC, potom miesto TSQLQuery by bolo TFDQuery.
Následne COLLATE UTF16NoCase , či COLLATE UTF8NoCase..
Rozšírené možnosti SQLite prostredníctvom FireDAC:
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/Using_SQLite_with_FireDAC#Custom_Collations
94
Obecné / TDBGrid a abecedné radenie
« Poslední příspěvek od Slavomir kdy 10-05-2018, 10:46:51 »
Ahojte, prosím o radu (robím v Lazaruse aj v DelphiXE2).
Doteraz som používal v mojich programoch vstavanú ("embedded") SQLite databázu. Spokojnosť bola s rýchlosťou aj stabilitou. Na zobrazenie údajov z tabuliek som využíval TListView (cez TStringList, kde som si údaje formátoval podľa potreby). Možno to bolo ťažkopádne, ale hlavne fungovalo (aj s lokálnym abecedným radením údajov v TStringList - teda na Slovensku "aáÁäÄbBcCčČ ...").

Teraz skúšam kombináciu SQLite + TDBGrid na zobrazenie údajov z tabuľky (cez TDataset a TSQLQuery). Všetko funguje, až na jednu "drobnosť".
Údaje neviem zoradiť ani za nič v správnom abecednom poradí. používam aj "collate nocase", pridal som aj textový stĺpec navyše, kde všetko ukladám "lower case" pre správne radenie. Nepomáha ... Viem, že "collate nocase" je len pre ASCII znaky. Preto by ma zaujímalo, či nie je vhodnejšia nejaká iná databáza ako SQLite - ak máte s tým skúsenosti. Uvítam nenáročné riešenie (som len programátor samouk), ale aby to radilo rôzne jazyky správne podľa lokálneho nastavenia PC.
Ďakujem.
95
Obecné / Re:Komunikace prodejního software s platebním terminálem
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy 10-05-2018, 08:51:24 »
Musíš řešit konkrétní banku a konkrétní terminál, protože žádný jednotný komunikační protokol neexistuje. Banky sice používají stejný hardware (např. Ingenico ICT220), ale vevnitř je nahraný různý software od různých firem. Mám napojení na 3 terminály různých bank, ale v každém případě je protokol jiný. Jednou sériová linka, jednou DLL knihovna a potřetí přímá TCP/IP komunikace.
96
Obecné / Re:Komunikace prodejního software s platebním terminálem
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 09-05-2018, 16:55:42 »
nedal jsi dost imformaci. Ruzne banky pouzivaji ruzne komunikacni protokoly. A i v ramci jedne banky mas spousty moznosti, jak to realizovat, a jak bude terminal propojen.
Takze co presne potrebujes?

Abych pravdu řekl,  potřebuji někde začít. :-)   

1. aktuálně neřeším konkretní banku , ale výčtově bych to rád viděl  na ČSOB, Moneta,FIO,KB
2. technicky bych to uvítal na komunikaci přes Delphi > DLL  pomocí rozhraní  TJclClrHost.Create('v4.0.30319')  /používám i na EET/ 

97
Obecné / Re:Komunikace prodejního software s platebním terminálem
« Poslední příspěvek od zdenek kdy 08-05-2018, 14:56:07 »
Ahoj,

já oslovil firmu, od které má zákazník terminály, od nich mám popis komunikačního protokolu. Terminál umí víc režimů komunikace, já si vybral ten, že terminál se chová jako server, pokladna jako klient, komunikace po TCP/IP. Mám od nich zapůjčený terminál na testování.

Před uvedením do provozu je nutné absolvovat certifikaci, to mne teprve čeká.

KR


Popsáno naprosto přesně. V případě UDP jsou jako servery vlastně obě strany. Ty posíláš na terminál jako klient a terminál posílá k tobě jako klient.
98
Obecné / Re:Komunikace prodejního software s platebním terminálem
« Poslední příspěvek od geby kdy 07-05-2018, 21:24:08 »
nedal jsi dost imformaci. Ruzne banky pouzivaji ruzne komunikacni protokoly. A i v ramci jedne banky mas spousty moznosti, jak to realizovat, a jak bude terminal propojen.

Pokud zvolis TCP/IP komunikaci, tak je to moderni zpusob, ale ma sve uskali. Samotny terminal potrebuje komunikovat s internetem, aby si mohl povidat s bankou.  Ne vzdy je tedy mozne umistit terminal do vnitrni podnikove site, aby si s terminalem mohl povidat i tvuj software, a zarove aby to melo primou konektivitu do internetu. Na to bacha!

Proto se take jeste i dnes nekdy pouziva komunikace po seriovem portu, ma to smysl!

A dalsi veci je vlastni komunikacni protokol. Treba Ceska Sporitelna ma jakysi svuj, CSOB pouziva "B protokol", a kdo vi, co jeste existuje.

Takze co presne potrebujes?
99
Obecné / Re:Komunikace prodejního software s platebním terminálem
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 07-05-2018, 14:04:22 »
Ahoj,

já oslovil firmu, od které má zákazník terminály, od nich mám popis komunikačního protokolu. Terminál umí víc režimů komunikace, já si vybral ten, že terminál se chová jako server, pokladna jako klient, komunikace po TCP/IP. Mám od nich zapůjčený terminál na testování.

Před uvedením do provozu je nutné absolvovat certifikaci, to mne teprve čeká.

KR
100
Obecné / Komunikace prodejního software s platebním terminálem
« Poslední příspěvek od Jirka kdy 07-05-2018, 13:03:54 »
Ahoj
Potřeboval bych pomoc s komunikací mezi mým pokladním software a platebním terminálem. Vzhledem k tomu že se v tom vůbec nevyznám uvítám jakoukoliv radu , případně i nabídku hotového komerčního řešení.   
Delphi XE2
Stran: 1 ... 8 9 [10]