Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
FireDAC / Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Poslední příspěvek od našinec kdy 08-06-2018, 12:09:08 »
OT
Citace
Neni vubec zac!
Lepšie je hovoriť/písať "Rado sa stalo" To prvé negatívne programuje mozog. Nie je to z mojej hlavy, ale verím tomu.

Hmno, jak bys prelozil do cestiny You're very welcome!? Mam mysleni nastavene na anglictinu a casto mi dela problem psat spravne cesky. Rict neco ve stylu Moc rado se stalo! mi vsak zni o neco hur.

 That's all right.   (Česko-anglická konverzace, str. 27, rok vydání 1984)
92
Obecné / Re:zjisteni nejvyssiho cisla v DBGridu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 08-06-2018, 12:06:26 »
Hm, urob grafickú schému svojej DB a daj ju sem.
93
Obecné / Re:zjisteni nejvyssiho cisla v DBGridu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 08-06-2018, 12:03:59 »
Citace
Primarni klic ale mam u jinyho cisla, tohle je jen dodatkove cislo, ktere ano pouzivam na dalsi propojeni s dalsimi funkcemi. Proto si myslim ze lehci by bylo najit nejvetsi cislo a to vypsat do toho labelu..
Kurníkšopa. Rozumieš  o čom Ti píšeme?
  • Primárny kľúč ma jedinú úlohu. Slúži na pripojenie sa k tejto tabuľke. Presnejšie ku konkrétnemu záznamu. Nikdy naň nesmieš siahať z programu. Myslím tým jeho zmenu či výmaz. Môžeš ho jedine používať!!!
  • A to dodatkové číslo podľa Tvojich informácii má byť práve ten primárny kľúč generovaný DB. Tá zaistí jeho jedinečnosť a index nad ním.
  • Užívateľ nesmie ani len tušiť, že Ty niekde používaš nejaký primárny kľúč. Nikdy!!!
Ako to tu už naznačil Baláž. Asi nemáš základné vedomosti o DB. Alebo máš, aj z prv uvedeného predpokladu, debilne navrhnutú DB. Lenže Ty si tak skúpi na informácie, že sa na Teba nechytám ani ja. A to už je čo povedať >:(
94
FireDAC / Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 08-06-2018, 11:46:49 »
Jinak ten zpusob hledani driveru natvrdo je docela zrada. Uznavam, ze z jejich pohledu je to nejjednoduzsi, nemusi se hrabat ve vlastnostech driveru a daji tam jen neco, co videli a mohli si odzkouset, ale...

Hledani podle nazvu mi prijde v poradku. Neni pekne, nicmene z atributu vracenych ODBC funkci SQLDrivers soucasnymi MS drivery se nedozvis jaky DBMS dany driver podporuje. Navic jich muze podporovat i vic druhu (nejen verzi; zalezi na implementaci).
95
Obecné / Re:zjisteni nejvyssiho cisla v DBGridu
« Poslední příspěvek od Kony kdy 08-06-2018, 10:52:35 »
Primarni klic ale mam u jinyho cisla, tohle je jen dodatkove cislo, ktere ano pouzivam na dalsi propojeni s dalsimi funkcemi. Proto si myslim ze lehci by bylo najit nejvetsi cislo a to vypsat do toho labelu..
96
FireDAC / Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 08-06-2018, 10:38:48 »
Jinak ten zpusob hledani driveru natvrdo je docela zrada. Uznavam, ze z jejich pohledu je to nejjednoduzsi, nemusi se hrabat ve vlastnostech driveru a daji tam jen neco, co videli a mohli si odzkouset, ale...

Cca 2 roky zpět psal Dmitrij, že třeba nemohou podporovat nejvyšší verzi nějakého ovladače (detaily si nevzpominam), protože je prostě v některých situacích špatná.
97
FireDAC / Re:Jak vyloudit na FD jmeno ODBC driveru, ktery pouzil pro pripojeni
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 08-06-2018, 09:34:11 »
To je k videni i v Monitoru (resp. FireDAC trace logu).
No vidis, davno jsem zapomel, ze neco takoveho existuje, protoze s FD jsem prisel do styku, kdyz se objevil a kdyz jsem migroval rodinu aplikaci v FIB+ na FD tak, aby bezela s ruznymi DB connectivitami a pak jsem mel roky od Delphi pokoj. Ten monitor jsem tam zaintegroval, ale zrejme nikdy nepouzil, protoze mame vlastni celkem propracovany logovaci subsystem.
Nicmene si myslim, ze je to spis nastroj pro vyvoj nez pro monitorovani provoznich stavu, takze z meho pohledu bylo jednoduzsi si do naseho logu zapsat par radku.


Neni, protoze uvidis, ze v systemu je Native 12 a z predchoziho logu vidis, ze ho FireDAC nezkousel, protoze podporuje max. Native 11, takze vis, ze musis z hrusky dolu a pro tu instalaci predepsat driver rucne  v konfiguraci

Jinak ten zpusob hledani driveru natvrdo je docela zrada. Uznavam, ze z jejich pohledu je to nejjednoduzsi, nemusi se hrabat ve vlastnostech driveru a daji tam jen neco, co videli a mohli si odzkouset, ale...
98
Obecné / Re:zjisteni nejvyssiho cisla v DBGridu
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 08-06-2018, 09:15:23 »
nevim co presne odpovedet. ID polozka je cislo.. toto cislo neni primarnim klicem. Nekolik cisel se vynechava.. to znamena ze jsou zaznamy treba od 15-30, potom od 32-60 atd... neni to posloupnost cisel od 1 nahoru.. je to tim, ze kdyz se zaznam vymaze, tak se uz to cislo nepouzije a pokracuje se porad dal a dal...
To je prece vlastnost kazdeho umeleho jednoslozkoveho PK, ktery je zalozen na generovani rady cisel.
- pouzivat prirozeny PK se zavrzenihodna metoda
- znacit ID neco jineho nez PK je mimo ustalene konvence
99
Obecné / Re:zjisteni nejvyssiho cisla v DBGridu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 08-06-2018, 09:00:52 »
Mňa (nás) skôr zaujíma význam, úloha tohto čísla. Ak slúži na prepojenie dvoch záznamov z dvoch tabuliek, tak to musí byť primárny/cudzí kľúč na vytvorenie prepojenia tabuliek. Preto sa DB volajú relačnými DB.
100
Obecné / Re:zjisteni nejvyssiho cisla v DBGridu
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 08-06-2018, 08:38:19 »
nevim co presne odpovedet. ID polozka je cislo.. toto cislo neni primarnim klicem. Nekolik cisel se vynechava.. to znamena ze jsou zaznamy treba od 15-30, potom od 32-60 atd... neni to posloupnost cisel od 1 nahoru.. je to tim, ze kdyz se zaznam vymaze, tak se uz to cislo nepouzije a pokracuje se porad dal a dal...

Spíš jde o to, jestli tohle ID má jednoznačně identifikovat každou položku. Pokud ano, bylo by lepší, když by to byl primární klíč - ten nemusí mít souvislou číselnou řadu.
Stran: 1 ... 8 9 [10]