Forum Delphi.cz

Databáze => Obecné => Téma založeno: Veselka 27-03-2018, 03:23:17

Název: Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 03:23:17
Zdravím, předně se omlouvám, pokud jsem špatně zařadila téma.
Hledala jsem v jiných tématech, ale nenašla jsem co potřebuji.

Z účetního programu tisknu sestavy, které si můžu upravit ve Fast Report.
Každý den potřebuji vytisknout zakázky na ten konkrétní den a to podle času začátku zakázky a to je problém, který neumím vyřešit. Nepřišla jsem na to, jak mohu takové řazení nastavit.

První parametr je Datum - to je v pořádku. Group Header je řazen podle data.
Ale jak dál docílit řazení podle času, to už nevím.

Zkoušela jsem tisknout podle nastavení dat/řazení v programu, kdy fyzicky vidím řazení správné, ale jak dám tisknout řazení je zase odlišné. Zřejmě bere jako hodnotu k řazení jméno zákazníka.
Nevím kde to mohu upravit, nenašla jsem k tomu vůbec nic.

Omlouvám se za laický dotaz.
Může mi prosím někdo poradit? Děkuji.

Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Stanislav Hruška 27-03-2018, 09:07:28
Citace
Může mi prosím někdo poradit?
Nemôže. Podľa všetkého to chceš urobiť v programe. Bez toho aby si napísala o ktorý program sa jedná.
Citace
Zkoušela jsem tisknout podle nastavení dat/řazení v programu, kdy fyzicky vidím řazení správné, ale jak dám tisknout řazení je zase odlišné. Zřejmě bere jako hodnotu k řazení jméno zákazníka.
To vyzerá na otázku pre autorov programu.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 09:22:12
Děkuji. To jsem zkoušela, ale jsou příliš zaneprázdnění.
V každém případě děkuji za odpověď :).
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Radek Červinka 27-03-2018, 09:24:26

Z účetního programu tisknu sestavy, které si můžu upravit ve Fast Report.
Každý den potřebuji vytisknout zakázky na ten konkrétní den a to podle času začátku zakázky a to je problém, který neumím vyřešit. Nepřišla jsem na to, jak mohu takové řazení nastavit.


Je na záložce Data něco vidět, tj. jsou tam nějaké datasety?
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 09:28:23
Ano, Datasety tam jsou. Z Datasetů jsem vybírala některé doplňující položky do formuláře. Tedy z položek, které obsahují.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Radek Červinka 27-03-2018, 09:36:11
Ano, Datasety tam jsou. Z Datasetů jsem vybírala některé doplňující položky do formuláře. Tedy z položek, které obsahují.

Vyber dataset který chceš řadit a vloz sem screenshot.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Radek Červinka 27-03-2018, 09:39:03
Myslím záložku Data vlevo nahoře, kde je stranka reportu. Vedle ní bývá záložka Code
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 09:50:24
Aha. Děkuji. Jdu to prozkoumat, napíšu.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 09:51:49
Jo, je to tam. Je tam záložka - Kód, Data, Page 1 a vytvořený Subreport 1
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Radek Červinka 27-03-2018, 09:59:22
Jo, je to tam. Je tam záložka - Kód, Data, Page 1 a vytvořený Subreport 1

A na te založce data je něco? Dej sem screnshot, jinak je to na věštění a to mne nebaví. FastReport umožňuje mnoho zdrojů dat, a některých se dá jednoduše řadit, u některých složitěji a někdy to ani nejde.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 09:59:35
Tady je screen záložky Data.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 10:00:08
Omlouvám se, chvilku mi to trvalo.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Radek Červinka 27-03-2018, 10:48:45
Tak v tomto případě to bohužel na dálku nedokáži a možná ani na blízko.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 11:19:34
Děkuji za snahu :).
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: vandrovnik 27-03-2018, 11:23:12
Fastreport umí řadit v cross-table (kontingenční tabulka), ale obávám se, že překopat sestavu tak, aby z ní byla kontingenční tabulka, by dost možná ani nešlo.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Stanislav Hruška 27-03-2018, 11:24:07
Možná by pomohli snímky Page1 a Subreport1. Vpravo zobraz iba štruktúru frxDataZACATEKPRACECAS
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 11:34:56
Děkuji, ale to nedám.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 11:35:32
Možná by pomohli snímky Page1 a Subreport1. Vpravo zobraz iba štruktúru frxDataZACATEKPRACECAS
Ok, jdu to udělat.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 11:41:49
Takhle?
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Stanislav Hruška 27-03-2018, 11:55:49
Znížila si rozlíšenie a nedá sa to čítať. Urob to tak ako prvú snímku.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: vandrovnik 27-03-2018, 12:02:22
A co má býát seřazeno? Jestli jen ty položky na Subreport1, tak by ta cross-table mohla fungovat...
https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?sorting_values.htm (https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?sorting_values.htm)
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 12:04:25
Stanislav Hruška: přikládám bez úpravy. Omlouvám se. Hned přidám další.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 12:05:54
Subreport
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 27-03-2018, 12:08:15
A co má býát seřazeno? Jestli jen ty položky na Subreport1, tak by ta cross-table mohla fungovat...
https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?sorting_values.htm (https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?sorting_values.htm)
Ne, položky subreportu ne.

Seřazeno má být podle 1) Data - to je
2) frxDataZACATEKPRACECAS - to není ( v masterdata1)
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Stanislav Hruška 28-03-2018, 11:53:12
Ja to vidím nasledovne:
Radenie záznamov je preberané z datasetu. MasterData má ako zdroj nastavený dataset frxData. Tebou požadované radenie záznamov musí byť už tam. Neviem či máš takú možnosť.
Vo FR určite nie, nakoľko strana Data je prázdna.

Ak by som ja dostal odpoveď, že sú zaneprázdnení, tak by som im (asi) odpísal, že ja som zákazník ktorý ich platí a majú sa mi venovať.
Název: Re:Fast report - řazení dat v tiskovém výstupu
Přispěvatel: Veselka 28-03-2018, 11:58:38
Jo, zní to logicky a bude to přesně jak píšeš.
Tuhle možnost úpravy nemám.
Nějak tak to udělám:), máš pravdu.

Děkuji.