Forum Delphi.cz

Databáze => Obecné => Téma založeno: jd 19-10-2018, 10:39:32

Název: TFDTable.Filter a SQL Subquery
Přispěvatel: jd 19-10-2018, 10:39:32
Jak použít SQL Subquery v TFDTabale.Filter
Např.
Kód: [Vybrat]
ID in (select TABULKA1.ID from TABULKA1)Končí to chybou [FireDAC][Stan][Eval]-100 Column or function [select] is not found.
Pro TIBTable tuto konstrukci filtru lze použít.
Co nastavit? Díky
Název: Re:TFDTable.Filter a SQL Subquery
Přispěvatel: jd 19-10-2018, 16:54:05
O master-detail se nejedna.
FDTable.CachedUpdates := FALSE; FDTable.FetchOptions.Unidirectional := FALSE; FDTable.FetchOptions.CursorKind := ckAutomatic; Tabulka ma PrimaryKey.
LDW mode mam nastaveno presto pouziti filtru konci chybou.
V dokumentaci TFDTable and Filtering je:
For the Filter property. Note that the Filter property content is sent to a DB as is. You may use FireDAC escape sequences to make an expression compatible with a DBMS and with the local expression engine.
Co nastavit ve FDTable nebo jak subquery filtr (napr. pomoci FireDAC escape sequences) upravit aby proslo subquery ve filtu.
Pozivam Delphi XE6, databazi FB s pozadavkem i na jine DBMS.