Forum Delphi.cz

Delphi => Obecné => Téma založeno: František 01-02-2019, 09:18:35

Název: Report z multi-dát
Přispěvatel: František 01-02-2019, 09:18:35
Ako urobiť report - Fast Report - tak, že zobrazované údaje sú nesúrodé

napr. 1 tabulka ma 5 stlpcov, druha 11, dalsia 3
 - reporty/výstupy sú skladané z jedného zdroja (5 tabuliek údaje a 6 tabuliek číselníky), ale pre rôzne typy výstupov
 - údaje pre reporty skladám programovo do poľa (firebirdu chýba pivot) a výstup do html

takže prečítam typ (je ich cca 30 rôznych), a zobrazím k tomu tabuľku (master-detail)



Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: Delfin 01-02-2019, 09:38:23
Zkus se podivat na Cross-tab reports (https://www.fast-report.com/documentation/UserMan/index.html?cross_tab_reports.htm).
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: Stanislav Hruška 01-02-2019, 10:14:49
Cross_Tab je pivot. Len mu musíš správne podhodiť údaje. Stačí jediný SQL. Možno by bolo dobré sem hodiť ako má vyzerať výsledok na zostave. Tak by sa lepšie radilo.
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: František 03-02-2019, 04:45:33
mňa ani tak netrápi pivot, skôr ma trápi iné:

na obr. data mám zdojové údaje z ktorých mám vytvoriť výstup ako  na obrázku tables
sú tam tri tabuľky podľa obsahu B stĺpca a v tretej tabuľke sú ešte aj dopočítané hodnoty
ja si tie údaje viem pripraviť do memtable (ako pivot tabuľku), ale ako ma fastreport vedieť, akú (koľkostĺpcovú) tabuľku tlačiť, ako mu to poviem

Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: Stanislav Hruška 03-02-2019, 09:11:28
S týmito nastaveniami si sa už hral?
FastReport 6 UserManual.pdf str. 123
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: František 04-02-2019, 08:12:54
vôbec neriešim pivot!!!
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: Stanislav Hruška 04-02-2019, 08:44:09
Prosím Ťa čo kričíš? :)  Pomáham ako viem. Či to nazveme pivot alebo ináč je úplne jedno.
Ako na to pozerám, tak ten CrossTable by to mal zvládnuť. Že tam nie je stĺpec pre názov riadkov nie je podľa mňa rozhodujúce.
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: pepak 04-02-2019, 09:58:58
Já jsem tedy z dotazu došel k závěru, že zřejmě jde o požadavek, jak v rámci jednoho reportu po sobě vypsat data z N odlišných tabulek, které se liší ve všem. Což se v rámci FastReportu řeší tak, že do reportu přidáš další stránku s požadovaným obsahem, a pokud navíc chceš, aby tato stránka plynule navazovala na předchozí, tak jí zapneš property PrintToPrevPage.
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: pf1957 04-02-2019, 11:28:56
Já jsem tedy z dotazu došel k závěru, že zřejmě jde o požadavek, jak v rámci jednoho reportu po sobě vypsat data z N odlišných tabulek, které se liší ve všem. Což se v rámci FastReportu řeší tak, že do reportu přidáš další stránku s požadovaným obsahem, a pokud navíc chceš, aby tato stránka plynule navazovala na předchozí, tak jí zapneš property PrintToPrevPage.
Ohledne pozadavku jsem dospel ke stejnemu zaveru. Na slozite formulare, kde napr. potrebuju tisknout nalezato na A4 v podstate dva dost podobne heteregonni formulare (interni/externi kopie tehoz) a nejaka svisla data, kdy se vzdycky musim vejit na stranku, jsem pouzival subreporty, do tech jsem si nastrkal v podstate samostatne fragmenty a ty umistil do child-bands.
Název: Re:Report z multi-dát
Přispěvatel: František 05-02-2019, 00:35:10
pepak a pf1957: potlesk za pochopenie a dík za rady

stanislav a delfin: dik za ochotu, pomoze aj to a sory za krik, ale ...