Forum Delphi.cz

PHP a RadPHP => Obecné => Téma založeno: jirka52 14-06-2012, 08:13:58

Název: RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
Přispěvatel: jirka52 14-06-2012, 08:13:58
Ahoj,
nevíte někdo, jak spustit jakékoliv demo v RAD PHP XE2, háže mi to hlášky:
Warning: require_once(rpcl/rpcl.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\RadPHP\4.0\Demos\ComboBox\ComboBox.php on line 27

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'rpcl/rpcl.inc.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\RadPHP\4.0\Demos\ComboBox\ComboBox.php on line 27

Název: Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
Přispěvatel: < z > 14-06-2012, 08:25:18
asi bych mrknul, kde je slozka "rpcl" a nastavil ji do include_path ;)
Název: Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
Přispěvatel: jirka52 14-06-2012, 08:46:40
Ale to mám
Název: Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
Přispěvatel: Radek Červinka 14-06-2012, 09:54:38
Kdysi jsem si s tím chvilku hrál a pár poznatků jsem zapsal do

http://delphi.cz/post/RAD-PHP-XE-podruhe-kodovani.aspx
Název: Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
Přispěvatel: jirka52 14-06-2012, 12:30:17
Nedal jsem to, prolezl jsem kde co na netu a furt nic. Nechám to na jindy ;)
Název: Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
Přispěvatel: Martin 02-07-2012, 21:02:41
Zdravím,
mám stejný problém.
Prozatím jsem to řešil jednou z těchto možností :
1 - require_once("rpcl/rpcl.inc.php"); JSEM ZAMĚNIL ZA require_once("C:/Program Files/Embarcadero/RadPHP/4.0/rpcl/rpcl.inc.php");
2 - PŘED ŘÁDEK require_once("rpcl/rpcl.inc.php"); JSEM NAPSAL set_include_path('C:/Program Files/Embarcadero/RadPHP/4.0/');

Jsem nováček v psaní stránek pomocí PHP, ale pochopil jsem, že z nějakeho důvodu RADPHPXE2 nenastavi proměnnou include_path na potřebnou hodnotu, kde je uloženo RPCL.
Něco se dozvědět navíc je možno pomocí RADPHP help - zadat Deploying Applications.