Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Přístup k datům v souborech
« Poslední příspěvek od Faltynek kdy 24-08-2019, 19:03:06 »
Aha.
2
Obecné / Re:Přístup k datům v souborech
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 24-08-2019, 12:26:25 »
Ale v čem je výhoda streamu, když pominu hezčí zápis?

Beru to jako další úroveň, jak oddělit fyzické uložení dat od programu, který je zpracovává. Můžeš předat stream jako parametr a rutina, která s ním pracuje, ani neví, zda jsou data jen v paměti, na disku apod. a pracuje s nimi pořád stejně.
3
Obecné / Re:Přístup k datům v souborech
« Poslední příspěvek od Faltynek kdy 24-08-2019, 12:21:44 »
Tak jsem to zkusil a funguje to pěkně oběma způsoby.
Kód: [Vybrat]
procedure TForm2.Button2Click(Sender: TObject);
Type TMerfile = file of TMrec;
var pocetmist, cyk, misto: integer;
    mrecpole: array of tmrec;
    Merfile: Tmerfile;

begin
  SetLength(mrecPole, 10);
  AssignFile(Merfile, 'd:\Vyvoj\Mer2014_D2009_beta\AKCE\Unipetrol_K18_pred\M-13.2.2018 9_00_38.mer');
  pocetmist:=10;
  cyk:=1;
  reset(Merfile); // otevře soubor naměřených hodnot
  seek(Merfile, (cyk-1)*pocetmist);  // najde konec souboru
  for misto:=1 to pocetmist do read(Merfile, Mrecpole[misto-1]);
  CloseFile(Merfile);
  for misto:=1 to pocetmist do
    memo1.Lines.Add(datetimetostr(Mrecpole[misto-1].cas1) + '; ' + floattostr(Mrecpole[misto-1].mfyz1));
  SetLength(mrecPole, 0);
end;

procedure TForm2.Button3Click(Sender: TObject);
var misto: integer;
    mrecpole: array of tmrec;
    fs: TFileStream;
    i: integer;

begin
  SetLength(mrecPole, 10);
  fs := TFileStream.Create('d:\Vyvoj\Mer2014_D2009_beta\AKCE\Unipetrol_K18_pred\M-13.2.2018 9_00_38.mer', fmOpenRead);
  try
    fs.Seek(0*sizeof(TMrec), soBeginning);
    fs.Read(mrecpole[0], 10*sizeof(mrecpole[0])); // nacte 10 zaznamu najednou
  finally
    fs.Free;
  end;
  for misto:=1 to 10 do
    memo1.Lines.Add(datetimetostr(Mrecpole[misto-1].cas1) + '; ' + floattostr(Mrecpole[misto-1].mfyz1));
  SetLength(mrecPole, 0);
end;

Ale v čem je výhoda streamu, když pominu hezčí zápis?

Dalibor.
4
Obecné / Re:Lazarus na raspbian-buster raspi 4
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy 24-08-2019, 10:43:47 »
Vyřešene - děkují.
5
Obecné / Re:Přístup k datům v souborech
« Poslední příspěvek od pepak kdy 23-08-2019, 16:21:50 »
Delphi umí (nevím ale od jaké verze):
Myslím od Delphi 4. V Delphi 5 už to 100% je.
6
Obecné / Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy 23-08-2019, 16:10:35 »
Disk je nový a na něm všechno nová instalace, dnes první pokus o Tokyo. ISO už mám, ale budu pokračovat až v pondělí, v pátek odpoledne mám i jiné povinnosti  :)
Přeju pěkný víkend všem!
K.
7
Obecné / Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-08-2019, 15:37:39 »
Nie som si celkom istý, ale zdá sa mi (hosip), že mi v podobnom prípade pomohlo zrušiť konto licencie pre daný PC a vytvoriť ho znova.
Ktovie, či mu nevadí výmena disku.
Edit
Ten ISO je na istotu
8
Obecné / Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy 23-08-2019, 15:37:24 »
Celé ISO teď stahuju, pak dám vědět.
9
Obecné / Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 23-08-2019, 15:31:31 »
Nesouvisí to s tím, jak měli výpadek serverů a zprovoznili dočasné? Možná by stačilo si stáhnout celý .ISO soubor a instalaci udělat z něj.
10
Obecné / Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy 23-08-2019, 15:28:07 »
No rozjelo se to krásně, ale radost byla předčasná. Po chvilce stahování se objevila chyba (OperationError), kterou jsem zkoušel odkliknout pomocí Retry, ale nakonec jsem to musel ukončit. Nyní jsem ve stavu, jako předtím. IDE se spustí, ale nic v něm nejde otevřít, ani vytvořit nového.
Jedna změna tam však je. V horním řádku menu svítí nápis Update Subscription Expired, což je pravda. Může to být důvod přerušení instalace?
Stran: [1] 2 3 ... 10